Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnKKKKa

Ulubione czerwwwone wino... mmm...

Polecane posty

Węgierska \" Medina \" - jest wspaniała ! Robiona z przejrzałych słodkich winogron ,cudowny kolor i zapach.. Smak z pogranicza win półwytrawnych / półsłodkich , najsmaczniejsza w temperaturze pokojowej minimum dwie godziny po otwarciu . Obecnie trudna do dostania w Polsce . Jest \" Medinet \" francuska , ale o wiele gorsza . Zresztą jak większość popularnych win francuskich . Smaczniejsze , \"gęściejsze\" i o pełniejszym bukiecie są tzw. wina z nowego świata , mołdwaskie , bułgarskie i węgierskie.

Gość zaraz po pozeczkowym
Sant Emilion

TYCjan, Jak się nie znasz, to nie gadaj. Swoje bajery to możesz wciskać blacharom z dyskoteki w Rząśniku, dla których Kadarka to panteon enologii. Wina \"Nowego Świata\" to potocznie wina z krajów pozaeuropejskich. No chyba, że z gegry miałeś zawsze w plecy - to zwracam honor :classic_cool:

---> dyżurne chamidło forum ---> od chamidła wymaga się większej lotności umysłu ! Przeczytaj dokładnie jeszcze raz co napisałem ! Miałem napisać , że ..\" smaczniejsze , \" gęściejsze \" i o pełniejszym bukiecie są wina chilijskie , nowo-zelandzkie , australijskie , połódniowo-afrykańskie , mołdawskie , bułgarskie i węgierskie. Wyliczanke zamieniłem jednym zwrotem \" kraje nowego świata\" . Ci co siedzą w temacie to wiedzą . Dodałem Mołdawie , której wina do czasów wojny były uważane do jednych z najlepszych w świecie , a o tym mało kto dzisiaj wie , oraz dodałem bułgarie i węgry , których wina są lekceważone przez snobów , a są o wiele lepsze od win innych europejskich potentaów , a przynajmniej mniej szprycowane chemią ! O gegrze i polityce możemy podyskutować , to się przekonamy kto w szkole miał wiatr w plecy ... O winach jeszcze nie ! Tego dopiero , pod wpływem Marka Kondrata , który cudownie mówi o winach i kilku osobistych znajomych , dopiero się uczę ! Polecam ten temat i innym ! Jest cudowny i smaczny przede wszystkim...

No popatrz... faktycznie, masz rację. Nie ma w wiadomym zdaniu słowa \"czyli\". O polityce nie podyskutujemy na pewno, bo są sprawy o których nawet chamowi nie wypada rozmawiać :-) Oczywiście nie przeproszę Cię, bo chamy mają to do siebie, że nie znają słowa \"przepraszam\". Mogę Ci co najwyżej (z niechęcią i bólem) przyznać rację :O

drobiazg ! Są dwa rodzaje chamów . Jedni mądrzy , oczytani , inteligentni , bystrzy tacy jak np. Jerzy Urban , czy Kuba Wojewódzki , którzy doszli do wniosku , że przy polskiej mentalności tylko tak można funkcjonować i chamy z urodzenia ... Musisz przemysleć jakim chcesz być ... Tym pierwszym chamom nawet zazdroszcę lotności umysłu , tych drugich omijam wielkim łukiem... Ale to topik o winach i tego się trzymajmy... Mało osób też wie , że parę dziesiatek lat wstecz we Francji wymarzły im większość najszlachetniejszych szczepów winogron i wtedy sadzonki do odtworzenia winorośli brano z Bułgarii i Węgier .

Wyjątkowo wyjaśnie, bo powinno się pomagać słabszym i upośledzonym. Napisałeś: \"Są dwa rodzaje chamów . Jedni mądrzy , oczytani , inteligentni , bystrzy tacy jak np. Jerzy Urban , czy Kuba Wojewódzki , którzy doszli do wniosku , że przy polskiej mentalności tylko tak można funkcjonować i chamy z urodzenia ... Musisz przemysleć jakim chcesz być ...\" Są dwa rodzaje blondynów: naturalni i farbowani. Musisz przemyśleć jakim chcesz być. Niełatwy dylemat, zwłaszcza jeśli ktoś się urodził blondynem :D

No tak . Przy tak sformułowanej myśli poległem od własnej broni. Umówmy się , że to jest remis . 1 : 1 .

Gość ninikaaa
ja lubie takie z trzema kogutami na etykietce-czewone polslodkie