Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam 24 lata i problemmo

mam 24 lata i niestety moja cera wygląda na starszą od cery mojej mamy!!!

Polecane posty

Mam cerę tłustą. Jakie kremy mogą być pomocne, by poprawić wygląd skóry?? Czy seria z folacyną (dr eris) będzie odpowiednia dla mojego wieku?? Będę wdzięczna za rady. Pozdrawiam

Gość ktorakolwiekjedna
mialam kiedys ten sam problem tlusta skora potrzebuje przede wszystkim nawilzenia, a jesli jest poszarzala to rowniez zluszczania --- do pierwszego polecam jeden z aptecznych kremow (dla mnie najlepszy jest firmy Weleda - irysowy, albo z tanszych firmy Iwostnim. --- do zluszczania - systematycznie 2 x w tyg peeling, --- twarza rozjaznia i poprawia koloryt krem z kwasami (np. Effaclar K z Le Roche Posay lub Gliko-A), albo krem z wysoka zawartoscia wit. C Do twarzy z duzymi problemami generalnie lepiej uzyc specjalistycznych kosmetykow aptecznych niz eksperymentowac z drogeryjnym. powodzenia

dziękuję za radę. Dostałam na prezent krem diacneal Avene (wygładzający i regulujący do skóry trądzikowej). Znasz ten krem? Jak myślisz dobry jest??

a może jeszcze jakieś rady??

owszem, Diacneal będzie dobry - zawiera kwasy i retinaldehyd, używaj go tylko na noc, a na dzień kup jakiś apteczny krem z wysokim filtrem UV (obie sunstancje w tym kremie działają fotouczulajaco i mogą powodować przebarwienia, jeśli nie używa się kremu z filtrem). na czym dokładnie polega stary wygląd Twojej skóry? czy jest przesuszona środkami przeciwtrądzikowymi? mam nadzieję, że się nie opalasz? na przemian z Diacnealem używaj kremu nawilżającego. myj twarz delikatnym, niewysuszającym żelem, toniku używaj bezalkoholowego np. Dermedic Acne Expert.

Gość czy urbański dowalił kindze w
justa ----- wiem ,ze jesteś bardzo obeznana (pewnie z wizażu ;)) proszę udzielaj nam sirotom kafeteryjnym rad co powiesz na krem avene cito...,cicofate,jakoś tak?? mi się skóra bardzo łuszczy i kombinuje nad nim a w aptece nie mają próbek

Gość kociamberek
Polecam krem firmy Neo Strata dla cery trądzikowej. Do kupienia w dobrze zaopatrzonej aptece, cena ok 110 zl, bardzo wydajny i skuteczny.

Witaj Justa Moja cera jest szara, jakby zmęczona życiem :/, pojawiają się pierwsze zmarszczki, szczególnie na czole i w kącikach oczu. Co do Avene - stosuję go jedynie na wieczór (zaczęłam od wczoraj, słońce nie jest już takie mocne jak latem), na dzień krem z filtrem 30 (mam nadzieję, że wystarczy). Nie opalam się (szczególnie na solarce - przecież to samobójstwo dla cery). Stosuję również peelingi dwa razy w tygodniu i maseczkę raz na tydzień (dr Eris zmniejszającą pory). Mam zamiar wytrwać w tej pielęgnacji - przyznam się, że wcześniej bywało różnie z systematycznością. Dziękuję za porady i za nowe pomysły, by cera była piękna i zdrowo wyglądająca. Pozdrawiam

p.s. ten krem SPF 30 jest nawilżająco-ochronny. Pozdrawiam