Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość easy touch

dzisdzius i praca

Polecane posty

Gość easy touch

jestem ciekawa waszego zdania wlasnie zdecydowalismy sie z mezem na dzidziusia:), szczescie rowniez usmiechnelo sie z drugiej strony i wreszcie zaproponowano mi wyczekana prace i teraz mam dylemat, nie chce rezygnowac z dzidziusia ale jak w nowej pracy bedzie to wygladalo nie wiem jak bedzie przebiegala ciaza czy dam rade pracowac a potem 3 miesiace bede musiala siedziec przy dzidziusiu i kolejny strach czy pracodawca bedzie chcial taka pracownice i czy przedluzy umowe nie jest to praca wysokich lotow,ale bardzo by mnie satysfakcjonowala. eh , ze nigdy nie moze byc jak sobie zaplanawalismy...

Gość dasiala
a ile masz lat?

Gość easy touch
to nie prawda mam 25

Gość easy touch.
to nieprawda 16 :(

Gość dasiala
to możesz troszkę jeszcze poczekać np rok, dwa. W pracy będziesz miała okazję się w tym czasie wykazać ale nie czekaj z tym zbyt długo, bo im później tym gorzej. Powodzenia :)

Gość easy touch.
jasne! :)

Gość kicia 123
Jeżeli nie jesteś jeszcze nigdzie zarejestrowana na pełny etat to nawet nie będzie ci się należało macieżyńskie, bo musi być przepracowany pełen rok kalendarzowy.

Gość znafffca
Tak, to wazne ile masz lat i ile miesiecy. I jaki rozmiar obuwia?

dzieki, ale teraz czuje ze decyzja o dziecku jest wazniejsza i chyba moglabym prace odsunac na bok bylam ciekawa opinii innych co by zrobili , gdyby spotkala ich taka sytuacja

Gość dzidziuśśśśśś
Zacznij pracę i jednoczesnie rozpocznij starania o dzidziusia...to pewnie potrwa...a potem wszystko jakoś samo się ułoży...Powodzenia... Dzieci są przekochane, powinny byc najwazniejsze. Kiedys jak już urodzi się Twoje maleństwo będzie Ci pewnie troszkę wstyd , że miałaś taki dylemat... :-)

praca w pelnym wymiarze ale nie na umowe o prace praca taka sobie, ale zawsze cos kasy wpadnie zaryzykowalabym ale boje sie ze pracodawca tego nie rozumie

Chyba nie nadajesz się jeszcze na matkę skoro o dziecku piszesz dzidziuś - tak jakby to była jakaś zabawka na chwilę.

Gość dzidziuśśśśśś
nie znam bardziej pieszczotliwego określenia na dziecko niż dzidziuś, to przecież miłe...

czarna 1983 a co bylabys szcesliwa jakbym powiedziala bachor czuje teskonote jak mysle o dziecku i to zdrabniam ale widze ze smarkula jestes i trzeba co wszystko tlumaczyc

Gość dzidziuśśśśśś
Tego Ci życzę, bierzcie się do pracy :-D

Gość dzidziuśśśśśś
Pewna bezdzietna pani w kwiecie wieku opowiadała w wywiadzie, że przez całe życie czekała na odpowiedni moment by zajść w ciążę. moment ten nie nadchodził, zawsze było coś ważniejszego, i jeszcze i znowu coś... Mając kilkadziesiąt lat za sobą stwierdziła, że nie można czekac na odpowiedni moment bo go nie ma, na dziecko po prostu trzeba się ZDECYDOWAC , póki nie jest za póżno. Ona przegapiła swoją szansę...

Gość niezainteresowana
a w Tobie autorko jest duzo agresji. na niewinne pytanie reagujesz nerwowo. W końcu zadajesz jakby nie były infantylne pytanie, a jak ludzie chca pogadac to sie ciskasz. Czego ty właściwie chcesz . ? Pytanie o wiek, było jak najbardziej na miejscu, bo to istotne dla kobiety w chwili podjęcia staran czy ma lat 22 czy 35. Czy moze poczekac , bo ma wątpliwości, czy raczej jest to niewskazane. Dla mnie decyzja o posiadaniu potomstwa jest tak prywatną sdprawą dwojga ludzi, ze bardzo dziwi mnie Twoje pytanie, tym bardziej, ze jakis czas temu , juz na ten temat pisałaś. Rozumiem, ze masz ochote o tym pogadac, tylko ile mozna, i skąd ta agresja. Mnie jak i większośći ludzi na tym forum naprawde wisi , na co Ty sie zdecydujesz. Pogadaj o tym z mężem, z rodzicami z przyjaciólmi, to chyba będą właściwsze osoby, i na nich wyładuj swoje złe humory.

Mówisz tak jakbyś była dużo starsza :) A swoją drogą, jeżeli czujesz się na to by zostać matką , to myślę że powinnaś spróbować zajść w ciążę. W końcu czas leci , a z pracą nigdy nic nie wiadomo. powodzenia

Gość dzidziuśśśśśś
Niezainteresowana, skoro rzeczywiście nie jestes zainteresowana tematem to w jakim celu tu weszłaś...? Ja chciałam poradzić, tez kiedys miałam podobny dylemat, wybrałam i nie żałuję....Jaki był Twój cel?

Gość kuplos
kobieto najpierw trochę popracuj,jesteś młoda jescze zdążysz urodzić,mam takie koleżanki,ktore urodzily dziecko bo myślały że to takie proste a teraz pieniędzy na wychowanie nie maja

hehe nigdy wczesniej nie zakladalam takiego topiku, poza tym nie to jest celem bym sie tlumaczyla niezainteresowana a ty myslisz ze w jakim tonem atakujesz wiesz nie oceniaj ludzi, bo siedzimy za szkielekim i guzik o sobie wiemy. zgodze sie z tym ze to bardzo prywatna sprawa ale ja sie nie pytam czy moge zajsc w ciaze , czy mi pozwolicie po prostu jak czlowiek czasami nie ma z kim pogadac to jest ciekaw opini innym osob ❤️

dzidziussss a jak potem z praca ci sie ulozylo troche sie tego obawiam nie mialam bym tego dylematu gdyby nie to ze mam pewna praca