Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ponczo

zamarwica

Polecane posty

Gość nie to nie to
patatatj ka - napisz ile pkt twoje dziecko dostało w poszczególnych ocanianych cechach. zajrzyj prosze do książeczki :)

Gość nie to nie to
patatatj ka odpisz proszE

Gość patatatj ka
a ty dalej twierdzisz ze dziecko dostalo 2 pkt w skali na 10 bylo w stanie ciezkim a po 5 dniach wypuscili mnie do domu? to dlla ciebie normalne??

Gość nie to nie to
nie tala, nie do ciabie :) pozdrawiam ciepło i życzę dużo zdrowia dla maluszka.

Gość nie to nie to
patatatj ka - napisz ile dostalo pkt w poszczególnych kategoriach

dziewczyny to moze tak czy sa jakies powiklanie widoczne dopiero potem po zamartwicy? z biegiem lat bo ja co czytam jakis artykul czy wypowiedz lekarza to kazdy ci innego mowi wiec chce sie dowiedziec od doswiadczonych mam bede wdzieczna

Gość patatatj ka
przeszukalam papiery niestety ksiazeczki nie znalazlam znalazlam karte informacujną wypisu gdzie jest napisane ,,dziecko urodzone w zamartwicy okoloporodowej 2 pkty apg-dziecko w stanie ciezkim,, po 5 dniach po cc wypisali na s do domu nie dziwi cie to?

patatajka mnie juz ic nie zdziwi moja miala niedotlanienie okoloporodowe wrodzone zapalenie pluc wazyla 1950g i i nie oddychala sama a wypuscili mnie po 10 dniach

Gość patatatj ka
tala 24 -nie martw sie ..moja niunia rozwija sie bardzo dobrze i jest mądrą dziewczynką i u ciebie napewno tez tak bedzie wiec po co sie zamartwiac...

wiesz ja nie naleze do strachliwych mam ale chcialam sie dowiedziec cos na ten temat ale jak wpisuje w wyszukiwarke to mnie glow boli co strona to inna opinia:)myslalam ze moze od mam sie czegos dowiem bo to sa informacje z ,,pierwszej reki' czyli od doswiadczonych :)moja mala radzi sobie swietnie mowili ze dopiero na swieta zacznie chodzic a ona juz smiga:) a jak twoja dzidzia?

Gość patatatj ka
moja nikolka ma 3,5 roczku chodzi do przedszkola i mowi w 2 jezykach :) jest bardzo bystra dziewczynką i szybko sie uczy... nie ukrywam ze troszke ją rozpiescilam ale zna swoje granice :)

Gość patatatj ka
ktos wczesniej mi nie wierzyl ze mała dostala 2 pkt ..ale tak wlasnie bylo i nie jest to z palca wyssane...pamietam mine lekarzy jak ja wyciagneli i ich spojrzenia na siebie..byli przekonani ze dziecko bylo podduszone ..dali jej w pierwszych minutach tlen,pomimo ze sama oddychała .. dopiero na drugi dzien zaczeli mnie podpytywac o tatusia ..:) dodam ze to maly szpital i nigdy wczesniej nie mieli takiego mixs dzieciaczka wiec dla nich bylo to wielkie zaskoczenie.. wszyscy przychodzili ja oglądac... no coz lekarz tez człowiek...

2 jezyki masz powod do dumy zdolna dziewczynka:) a powiedz mi trudno dziecko nauczyc chodzic do przedszkola ja chce dac core od wrzesnia do zlobka ale co bedzie to nie wiem ona jest tak uwiazana do mnie:)

Gość patatatj ka
wiesz...wydaje mi sie ze duzo zalezy od dziecka...kazde przechodzi to inaczej.. ale moje zdanie jest takie ze czym wczesniej tym lepeij..dziecko naprawde szybciej sie rozwija i uczy sie przebywania w gromadzie :) moja bardzo chiala isc i jest zadowolona... teraz gdzie chodzi to jest takie przedszkole przygotowawcze przed szkolą 3 godzinne bo po nowym roku od wrzesnia pojdzie do szkoly na 8 godzin i to jest juz takie przyswajanie dziecka przed tym co je czeka.. moze na poczatek prowadz tak na kilka godzinek i zobaczysz jak zareaguje ,jesli dobrze to codziennie wydluzaj czas... :)

Gość patatatj ka
i dobrze by bylo gdbys ją juz teraz zostawiala z kims z rodziny na godzinke czy dwie zeby wiedziala ze ty musisz wyjsc ale wrocisz do niej..bo jesli jest z tobą caly dzien to bedzie ci ciezko

wiesz ja nie mam problemow gdy ja zostawiam u babci juz od 4 miesiaca spedzala noce u babci ale to sa osoby ktre zna boje sie ze jak ja dam do zlobka to bedzie placz bedzie miala 2 latka juz i chce isc na staz

patatajka czemu piszesz jako pomaranczka zapraszam na forum kobietki,przyszle i obecne mamusie sa tam fajne dziewczyny

Gość patatatj ka
napewno zagladne ;) a jestem juz na jednym topiku STYCZNIOWKI bo czekam na dzidziusia i jestem w 27 tyg ale chetnie do was zobacze :)

zapraszam jest tam kilka dziewczyn w ciazy ja uciekam spac bo rano musze wstac:)wpadnij papa milej nocy

Gość patatatj ka
DOBREJ NOCKI PA PA PA

Gość mama chłopca 7 lat
cześć dziewczyny w książeczce mojego synka jest wpisane zagrażająca zamartwica , dziecko było podobno w stanie dobrym ale bardzo zmęczone nie dali mi go od razu po porodzie. dostał najpierw 8 pkt. a potem 9 . te punkty które mu odjeli to były za kolor skóry i napięcie mięsni . teraz syn ma 7 lat ciężką mowe do dziś chodzimy do logopedy,

Gość nie to nie to
dziwi mnie twoje podejście patatatj ka. nie neguję że twoje dziecko miało 2 pkt w skali apgar, tylko ty uparcie twierdzisz że sine nie było ( że kolor skóry mialo po tatusiu). to nawet śmieszne już nie jest. przy 2 pkt kazde dziecko jest zasinione i tutaj kolor skóry rodziców nie ma znaczenia!

Gość nie to nie to
pozatym nie wiesz gdzie masz książeczkę zdrowia dziecka - więc albo jesteś mega zakręcona albo....

boshe matki i nie znaja okreslenie zamarwtwica to nie brak oznak zycia!! to dziecko ktore dostaje mniej niz 7 pkt mianowicie moj synek sie urodzil w zamarwticy bo dostal 4 pkt byl zmeczony porodem na noc go zabrali na obserwacje po 10 minutach dostal juz 9 pkt kazali isc do neurologa jak mial miesiac poszlismy i wzorowe dziecka nic sie nie dzieje ladnie chodzi, spi je itd dzis ma 15 ms

princesa to moze ty mi odpowiesz czy zamatrwica to niedotlenienie okoloporodowe (P21)?dziecko dostalo 4 pkt