Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ponczo

zamarwica

Polecane posty

Gość ponczo

witamczy którejś z waszych dzieci urodziło się w zamartwicy jak przebiegał ich rozwój psychomotoryczny-czy zawsze była potrzebna rehabilitacja pytam bo sama mam takie dzieciątko-póki co ma roczek i wszystko jest ok pozdrawiam

Gość to niemozliwe jest bo
nie rozumiem jak moze sie urodzic dziecko z zamartwicy..... zamartwica to przeciez obumarcie :(. zamartwica moze byc grozaca ale to dziwne ze dziecko sie urodzilo z zamartwicy jak piszesz...

Masz książeczkę zdrowia dziecka? To poczytaj na stronie o porodzie. Tam jest napisane : noworodek urodzony : - w stanie dobrym - w zamartwicy, - bez oznak życia (do wyboru) o ile pamiętam

Gość ponczo
możliwe.... dziecko urodzone w zamrtwicy

zamartwica się zdarza i ostatnio coraz częściej. Moja córeczka urodziła się z niedotleniem czyli ta druga rubryka. Mojej koleżanki córeczka urodzila się w zamartwicy i muszę Cię pocieszyć że mała ma 2 latka i ślicznie się rozwija. Na początku będziesz musiała chodzić do neurologa i na rehabiltacje prawdopodobnie do momentu aż dziecko zacznie chodzić. Tak przynajmniej jest u nas w przychodni: dzieci z zamartwicy, z hipo, z niedotlenieniem oraz dzieci które miały mniej niż 5 pkt w skali apghar pozdrawiam

Gość ponczo
chimera a jak jest u waszych pociech z mową? duzo mowią/

moja córeczka narazie ma 5 miesięcy i póki co to mówi nie, taaataa i wogóle gaworzy. Trudno mi powiedzieć o córce koleżanki, bo dawno się nie widzialyśmy. A ile ma twoje dziecko ?

i co nic nie mówi ? kiedyś był taki topic co mówią roczne dzieci, poszukaj i sobie porównaj :) no chyba że sie bardzo martwisz ...

hej dziwczyny czy zamartwica to niedotlenienie okoloporodwe?moja corka miala tak w wypisie i dopiero teraz mi ktos powiedzial ze to chyba to

Gość patatatj ka
moja niunia 3 lata temu urodzilam sie w zamartwicy,,wyczytalam to dopiero jak do domu wrocilysmy bo w szpitalu nikt mi nie wspomnial..dostala tylko 2 pkt ale najwieszą przyczyną byl kolor jej skory..a ze ma tate czarnego to wzieli ją za siną i nie dotlenioną nawet jej tlen podawali(mi nikt nie powiedzial) pierwsze takie dziecko urodzone w tym szpitalu :) jest zdrowiutka jak rybka

Gość nie to nie to
do patataj za kolor skóry dostaje się dwa punkty, więc skoro uznali dziecko za sine, to mu je odjęli. jeśli dostała 2 pkt ogółem to napewno stan twojego dziecka był bardzo ciężki i było resuscytowane. nie rób proszę z lekarzy głąbów - że niby się nie poznali na kolorze skóry :o mimo to powinni cię poinformować o "przejściach" po narodzinach dziecka. ale coś to mi nie pasuje. wszystkie matki na oddziałach wiedzą ile pkt dostają ich dzieci - dlaczego ty nie wiedziałaś? nie interesowało cię to?

choroby i podejscia statystyczne a zamartwica ma skrot P21 wlasnie zaznaczam ze to byl wczeniak 31 tydz

Gość nie to nie to
twój link nijak mi nie wchodzi... wiesz, niedotlenienie może być różnego stopnia. jeżeli jest ono poważne i dochodzą do tego zaburzenia krążenia, oraz inne (wielonarządowe) można mówić o zamartwicy. ile pkt dostało twoje dziecko zaraz po narodzinach?

Gość patatatj ka
nie to nie to-przeciez ci pisze ze dziecko dostalo 2 pkt (ogolem) a widocznie lekarze okazali sie glabami skoro sie nie poznali w ksiazeczce miala zamartwica okoloporodowa...

Gość nie to nie to
no to sprawa wygląda inaczej, bo samo niedotlenienie okołoporodowe nie musi oznaczać zamartwicy.

4 wiesz ja wbilam w google zamartwice okoloporodowa (P21) i mi pierwsza strona tak wyskoczyla a ze kazda choroba ma skrot to wlasnie 21 jest skrotem zamartwicy a wlasnie kolezanka urodzila w zamartwicy i ma tak samo w wypisie wpisane

Gość nie to nie to
nie są głąbami , bo wyobraź sobie że dziecko ciemoskórych rodziców też może być sine! a przy 2 pkt - to niemożliwe żeby sine dziecko nie było! rozumiesz czy dalej nie za bardzo?

Gość patatatj ka
pozniej doszli co do czego i sama im powiedzialam,, wyszlysmy po 5 dniach ,rodzilam cc

Gość nie to nie to
nie, ty dalej nic nie kumasz - a szkoda....

Gość patatatj ka
tak tylko ze oni pierwszy raz odbierali takie dziecko..dziwi cie to? a wcale nie wiedzieli wczesniej ze ojciec jest murzynem