Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pojechana..

Mandat!

Polecane posty

Gość pojechana..

Kilka dni temu dostałam z kolegą mandat za przejście na czerwonym swietle (żadnych aut, późny wieczór). Każdy z nas 50zł. Dlaczego dostalismy osobne mandaty, skoro przechodzlilimy razem? Jeden znajomy wysmiał mnie i powiedział, że on za przejście w niedozwolonym miejscu z kolegą tez dostał 50zł, tyle, że na dwóch! Czy jak ktos przejeżdża autem na czerwonym, to mandat płacą wszystkie osoby jadące w tym aucie?! [zły]Jak to jest z mandatami? Do kiedy trzeba zapłacić? Co jeśli nie zapłacę? Proszę o szybkie odp... :(

ale jesli przejeżdżają dwa samochody , to obydwaj kierowcy dostają mandat.:D no chyba , ze jesteście bliźniętami syjamskimi , to jest podstawa do odwołania:D

A co, kolega niósł cię na barana? Oboje głupotę odstawiliście i kompletne bezmyślenie. A w samochodzie odpowiada kierowca, bo stosuje się domniemanie, że on jako posiadacz prawa jazdy, wykorzystujący je czynnie, powinien znać przepisy. Trudno żeby pasażer przed światłami łapał za hamulec nawet ręczny

Gość pojechana..
ale auta nie przejeżdżają po pasach koło siebie... :P Jakbym np. ja przeszła pierwsza, a później kolega... to jeszcze bym zrozumiała...

Gość pojechana..
niech wam wisi... prosze o odp. na tamte inne pytania jeszcze... :O

Gość pojechana..
jakbym mogla cofnąć czas to nawet bym to zrobiła! albo wogóle przeszła po pasach kilkanascie metrów dalej, gdzie świateł nie było 😭

Gość każdy odpowiada za siebie
i już.... za prowadzenie pojazdu odpowiada kierowca, ale juz np. za pasy bezpieczeństwa również pasażerowie...

Gość pojechana..
najlepsze jest to, że policja nie widziała jak przechodzilismy na czerwonym świetle, bo akurat skręciła w uliczkę, ale później sie wrócili jak zauwazyli, że cos za szybko przeszlismy... śmiali się z nas i sie zapytali, czy przeszliśmy na czerwonym. No to przyznalismy się...

Gość pojechana..
to do kiedy muszę ten mandat zapłacić? :O

Gość no to następnym razem
się nie przyznawaj i już... jak oni nie widzieli to na jakiej podstawie mieliby wam mandat wlepić, gdybyście się nie przyznali? następnym razem..... powiedz, że nie pamiętasz, ale nigdy nie przechodzisz na czerwonym :D

Gość pojechana..
Tak, ale ja glupia myslałam, że na upomnieniu się skonczy... Ehhh przegrałam zycie :]

to kiepsko negocjowaliście....

Gość pojechana..
Matka to samo mi powiedziała

cóż, człowiek uczy się na błędach, dobrze że na 50zł się skończyło!

Gość za takie coś to chyba
200 zł się należy:P Ciesz się że tylko 50:D