Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewnie i tak mnie nie zrozumie

Marzę o tym by mieć celiakie...

Polecane posty

Gość pewnie i tak mnie nie zrozumie

wiem że to chore... Ale gdyby się okazało, że mam celiakie to to by oznaczało że moja fobia społeczna nie jest czynnikiem losowym, ale skutkiem czegoś z czym mogę walczyć :(

Gość celiakia
o co ci chodzi?wyczytałaś cos w vademecum lekarza ogólnego?

Gość gość
Celiakia powoduje zaburzenia wchłaniania np. witamin a nieleczona prowadzi do skrajnych niedoborów. Brak magnezu ekstremalnie znaczny a taki mają osoby nieleczone dietą bezglutenową prowadzi do np. ciężkich depresji nerwic drżenia mięśni. Najlepsze są jednak niedobory witamin z grupy B bo potrafią doprowadzić do np. schizofreni. Są przypadki gdy wypuszczają takie osoby po podaniu witamin po tygodniu ale tak samo są takie gdzie wmawia się nerwice fobie społeczną i inne tego typu błędne diagnozy. Celiakia może do tego doprowadzić ale w zależności od braków w organizmie może to być senność ciągłe zmęczenie depresja nerwica drżenie itp itd lista jest baardzo długa. Według badań 1 na 100 trafi na właściwą diagnoze. Bada się przeciwciała oraz idzie do rodzinnego po skierowanie(pewnie i tak nieda bo mu się coś tam wydaje) do gastroenterologa na pobranie wycinków i pamiętaj niestosuje się diety przed badaniem. Jeśli masz celiakie zbadaj liste produktów zakazanych w kiełbasie masz gluten oleju po smażeniu kotletów ryb nawet niekturych witaminach i innych niespodziewanych miejscach. Suplementacja witamin przyśpiesza dojście do siebie. powodzenia Pamiętaj zbadaj to!;-)

Gość Ideolog_Gender
a ja marze by dostac karmelka w dlonie 🖐️