Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czemu czemu

babcie ,ciocie mnie dołujanapiszcie-CZY KOBIECE MLEKO MOZE BYC MAŁOWARTOSCIOWE

Polecane posty

Gość czemu czemu

WSZYSCY TYLKO GŁODNY JEST GŁODNY---WRRRRRR a przeciez moje dziecko ładnie przybiera na wadze a kazdy tylko o butli pierd%^& a ze płacze-w koncu ma 2,5 m-ca wiec chyba ma prawo płakac?????

Gość A ja sie
Moze tak byc.Ale nie musi:) A co z brzuszkiem, moze to kolki, moze boli go po czyms co Ty zjadlas wczesniej.Przypomnij sobie.

Gość katkamatka
nawet kobiety trzeciogo świata mają "pełnowartościowe" mleko! organizm matki tak działa, że siebie poświęci, a mleko będzie miało wszystkie potrzebne składniki... problemem może być ilość mleka, ale zakładając, że jesteś zdrowa i właściwie się odżywiasz, dajesz dziecku to, co najlepsze :) "złe" mleko mogłabyś mieć wtedy, gdy zażywałabyś niebezpieczne substancje przenikające do mleka: leki, narkotyki itp. trudno zgadnąć, dlaczego Twoje dziecko płacze, ale na pewno nie z powodu obniżonej jakości mleka :) może pediatra pomoże Ci znaleźć przyczynę???

Głowa do góry!!!!! Twoje mleko jest NAJLEPSZE dla Twojego dziecka, a laktacja jest po prostu naturalną kontynuacją ciąży i porodu. Na pewno nie jest małowartościowe, nie daj się wmanewrować w dokarmianie, zwłaszcza, jak dzidziuś ładnie przybiera. Dobrze o Tobie świadczy, że nie dajesz się przekonać babciom i ciociom. Wystarczy popatrzeć na małe Murzynki w Somalii czy w innym biednym rejonie Afryki. Dopóki są karmione piersią, wyglądają dobrze, to matka jest wyniszczona. A Ty dbaj o siebie, nie denerwuj się i nie daj sobie nic wmawiać, słyszałam wiele różnych głupot - np że w czasie gorączki nie można karmić, bo mleko w piersi się warzy :D :P Bzdura! A piszę ci tak, bo mi karmienie nie wyszło, i strasznie tego żaluję, więc kibicuję każdej Mamie, której wychodzi. Trzymaj się i karm najdłużej, jak będziesz chciała i będzie tego chciało Twoje Dziecko :) Pozdrowienia!

:D Katkamatka :) Jakaś telepatia, czy co? ;) O tych kobietach trzeciego świata?

miałam to samo,wszyscy chodzili i w kółko powtarzali JAKA ONA GŁODNA a moja mama to sama do siebie mówiła ale tak żebym słyszała :nie chce ci dać -- biedactwo -- a ty głodna jesteś:a moja maleńka miała poprostu bardzo silny odruch ssania .Dzisiaj ma skończone 4 miesiące i jak ją babcia zobaczy to nic innego nie słysze jak tylko \"ONA JEST GŁODNA,DAJ JEJ JESC\"tak mnie to wnerwiało że przestalismy dziadków odwiedzać Głowa do góry !!!!!

Gość mama 2-latka
świeża mamo > słuchaj tylko swojej intuicji!! To Ty jesteś Mamą, ty wiesz co jest twojemu dziecku, nie daj sobie wmówić bzdur. Jeśli karmisz na żądanie i dziecko przybiera na wadze to wszystko jest ok. Może tylko uważaj co jesz, bo pewnych rzeczy nie wolno na początku (wzdymających, mocno smażonych itd). A dziecko może też płakać bo potrzebuje bliskości mamusi :-) Jeśli ma kolkę to pij herbatkę koperkową ( chyba dobrze pamiętam) Ale maleństwa nie dopajaj żadnymi herbatkami. Mleko mamy jest the best.

Gość
nie słuchaj co ci tam ciotki pier%^&*&^% tylko karm piersią

Mi tez tak mówili.Najczęsciej to tesciowa się obuzała ale ja wiedziałam swoje i do końca 6 miesiąca karmiłam tylko z piersi.Dziecko ładnie mi przybierało na wadze.Po 8 miesiacach teściowa przyznała mi racje. Teraz moje dziecko ma 3 lata,waży 15 kilo.Włg pani doktor ma dobrą wagę(nie jest grubaskiem.Według centyli jest powyzej sredniej ale moja tesciowa twierdzi że jest chudziutki,marniutki.Pewnie wszyscy by chcieli żeby dzieci były grubiutkie i tłusciutkie. Twoje maleństwo może miec kolki.Pij rumianek.Może to uspokoi troche bobaska. Mój synus płakał bo chciał cały czas byc przy cycusiu.Miał ogromną potrzebę ssania choć dobrze przybierał na wadze.Zrezygnowana dałam mu smoczka.Teraz troche żałuje bo do zasnięcia jeszcze go potrzebuje.. Po zasnięciu zawsze mu wyciągałam smoczka z buzi.

Gość czemu czemu
dzieki dziewczyny za słowa otuchy moj synek po urodzeniu wazył 3400-teraz ma 11 tyg i wazy 6kg-wiec chyba dobrze?a ze karmie co 1,5 h?coz po to jest urlop macierzynski zeby byc dla dziecka,prawda?

Boze... U nas tez tak jest:o \"ona jest głodna\", \"...widzisz niechce Ci dać\"😡😡😡 Na szczęśćcie nie na co dzień:)

Na początku dziecko woła nawet co godzinę.To dlatego że ma jeszcze malutki żołądek i nie mieści się w nim dużo naraz.