Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przeniesienie

czy jest na forum moze lekarz?

Polecane posty

[10.10] 20:38 senny pale ponad paczke papierosow dziennie i ostatnio w internecie wyczytałem ze od palenia mozna dostac udaru mózgu. Szukałem artykułow na ten temat ale nigdzie nic na ten temat nie jest napisane tylko ogolnikowo ze mozna dostac udaru ale nie pisze jakie czynniki na to wpływa. Prosze o pomoc z gury wielkie dzieki [10.10] 20:39 Calamity Jane raka tez mozna dostac [10.10] 20:40 Calamity Jane i zawalu serca Tak jest napisane na kazdym kartoniku. Wiec skoro zle to wplywa na krazenie to udar rowniez podpada [10.10] 20:40 edke bez kredki jakaś dziwna ta gÓra [10.10] 20:42 Calamity Jane nawet gory nie zauwazylam Myslalam, ze to mi sie omsklo A moze to guru mialo byc PS. To niekulturalnie wytykac innym bledy [10.10] 20:42 udar mozgu bierze sie z niedotlenienia. a jak wiadomo sprzyja mu palenie fajek. [10.10] 22:24 Jak palisz ponad ... paczke dziennie to ale musisz śmierdziec nikotyną jak popielniczka, ohyda ... juz nie mowiąc o tym, że brak tobie rozumu ...

udar mozgu nie bierze sie tylko z niedotlenienia sa dwa rodzaje udarow: 1)niedokrwienny 2) krwotoczny na jeden i drugi ogroomny wplyw ma palenie papierosow, poniewaz poniewaz składniki znajdujace sie w papierosowym dymie niszcza naczynia krwionosne, wplywaja tez na wzrost cisnienia tetniczego co ma bezposredni wplyw na powstawanie udarow mozgu