Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okasienka

Cisza

Polecane posty

Z czym Wam się kojarzy cisza? jesli mielibyście ją opisać to jakbyście ją opisali? jaki obraz Wam się nasuwa po usłyszeniu słowa cisza?

Gość sznurek
gdy zasypia moje dziecko

Gość Jem Paprykę
śnieg mgła... coś białego, błękitnego, szarego

Gość dobra ciocia
z Księżycem, zawsze myslę ze tam musi byc cisza :)

Gość Leopold Staff
Cisza O, cóż jest piękniejszego niż wysokie drzewa, W brązie zachodu kute wieczornym promieniem, Nad wodą, co się pawich barw blaskiem rozlewa, Pogłębiona odbitych konarów sklepieniem. Zapach wody, zielony w cieniu, złoty w słońcu W bezwietrzu sennym ledwo mieszą się, kołysze, Gdy z łąk koniki polne w sierpniowym gorącu, Tysiącem srebrnych nożyc szybko strzyga cisze.

Gość mi cisza kojarzy
sie z przestrzenia... jest w niej jakis taki niesamowity spokój a jednoczesnie cos zagadkowego, niesamowitego, ekscytujacego i jednoczesnie przerazajacego...

Gość mi cisza kojarzy
nie idzie spróbuje jeszcze raz www.jedynasty.com/zdjecia/krajobraz/index.html

Najpierw cisza skojarzyła mi się błogostanem, równowagą, spokojem, harmonią. Kiedy próbowałam ciszy nadać jakiś kształt, to wyobraziłam sobie skoncentrowanego, spokojnego człowieka w bieli siedzącego w pozycji kwiatu lotosu. Kiedy poprosiłaś o zdjęcie ciszy, to wyimaginowałam sobie jeszcze jeden obraz, już nie taki pozytywny. Zobaczyłam spojrzenie kota w pustym mieszkaniu, w mieszkaniu, w którym umarł koci własciciel. I chociaż w wierszu Szymborskiej słychać kroki na schodach, to tak też kojarzy mi się cisza. Ze śmiercią i samotnością. Czyli wyobraziłam sobie dwie cisza - ciszę dobrą i ciszę złą. Przyroda nie kojarzy mi się z ciszą. Np. zachód słońca ze zdjęć gra bzyczeniem owadów, świergotem ptactwa, szumem traw, wiatrem...

Gość moze tak ubierasz w słowa
swoje wypowiedzi, ze po nich nie ma juz nic do dodania? :P

Gość moze tak ubierasz w słowa
--> Calamity to ja napisałam a ja nie jestem płomykowką :-) jestem aszka3 ale, cos mi sie poprzestawiało w ustawieniach i nie moge wejsc pod czarnym nickiem a nie chce mi sie teraz szukac gdzie cos jest nie tak :-)

Gość antyradio
hehe i jaka wyobraznia i jakie pomysly na nicki :D