Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskany książę

Czy księżniczka z bajki może mieć 5 kg nadwagi?

Polecane posty

Gość zatroskany .......
;) Sygryda Storråda, Świętosława (szw. Sigrid Storråda, w Danii jako Gunhild czyli Gunhilda, po słowiańsku Świętosława) (ur. między 960 - 965 lub 968 - 972,zm. po 1016). Królowa Danii i Szwecji, córka Mieszka I i prawdopodobnie Dobrawy, siostra Bolesława Chrobrego. Data urodzin niepewna. Niepewne również imię, znana jest jego wersja skandynawska - Sygryda. Jej przydomek Storråda oznacza osobę "mocną w słowach", dumną. Przypuszczenie, że jej słowiańskie imię brzmiało Świętosława, opiera się na tym, że tak nazwano jedną z jej córek. Pomiędzy rokiem 980 a 984 ojciec wydał ją za Eryka Zwycięskiego, króla Szwecji. Najprawdopodobniej było to małżeństwo polityczne, wymierzone przeciw Danii, które miało umożliwić Mieszkowi umocnienie swej władzy na Pomorzu Zachodnim.

Gość FUU-27
Oczywiście że moze mieć ale w cipeczce jak jej go wsadzisz mam nadzieje że twoje klejnoty ważą 5 kl.

Gość zatroskany książę
ech widzę że w dzisiejszych czasach każdy chce być zatroskanym księciem a prawda jest taka że ja moją księżniczkę kocham, ale ona mi narzeka że 42 nosi i żebym jej na rękach nie nosił, bo mi stawy wysiądą z drugiej strony widzę obsesję dziewczyn stosujących diety - tutaj, na kafeterii i to dla mężczyzn? dziewczyny,nie stresujcie się tak wyglądem, przestaje być tak ważny już po pięciu minutach znajomości... a jak mam pocieszyć moją księzniczkę? czy któraś z pań ma podobny "problem" i nie ma z tym problemu? (cieszyłbym się bardzo)