Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalunia222

zmiana tabletek

Polecane posty

Gość lalunia222

przez 5 miesięcy brałam cilest, jednak tabletki nie pasują mi i przechodze na mercilon.Jestem teraz w trakcie 7-diowej przerwy. Czy mogę juz teraz przejść na mercilon, czy powinnam zaczekać do kolejnej miesiączki?

Gość idź do gina
a nie na forum pytasz

Gość lalunia222
forum jest po to żeby wymienić opinnie więc twoja uwaga jest bezsensowna

Gość moze i masz racje...
zmiana tabletek to powazna sprawa, a jak Ci zle doradze i cos Ci sie stanie? kto bedzie za to odpowiadal? ja?? szybki telefonik do gina i bedziesz wiedziec.

Gość idź do gina
ale nie możesz pytać o zamianę tabletek bez konsultacji z lekarzem,a wygląda na to,że zamierzasz pozostać przy naszej oipinii. dlatego moja wypowiedź nie jest bez sensu

Gość lalunia222
Ginekolog sam mi polecił Mercilon, chodzi mi tylko o to czy trzeba czekać do kolejnego cyklu, czy już teraz po 7-dniowej przerwie moge zacząć je zażywać

Gość idź do gina
to on ci tego nie powiedział?? powinien byłto zrobić

Gość lalunia222
no nie powiedział mi, w tym problem

Gość lalunia222
może inaczej:czy bede nadal zabespieczona jeśli po tej 7-dniowej przerwie wezme mercilon a nie jak dawniej cilest?

moj na szczescie mnie informuje o tym co nalezy :P i przy zmianie tabletek masz 2 warianty: albo zaczynasz brac nowe w 1 dniu krwawienia z odstawienia albo po 7-dniowej przerwie zazywasz nowa tabletke tak jak wczesniej stara :) wybor nalezy do Ciebie jednak moj lekarz twierdzi ze przy 1 wariancie jest sie zabezpieczona od 1 tabletki a przy 2 po okolo 2 tygodniach :P tyle, ze przy 2 opcji nic Ci sie nie pomiesza pozdrr :)

Gość aliseeee
Ja tez zmieniłam z harmonet na microgynon.I lekarz mi nic nie powiedzial, ale sumie byłam u niego w dniu kiedy mialam wziac pierwsza tabletke ,no i zaczelam brac microgynon. Jestem dzis na drugiej ale jakos mi niedobrze..., i odbija sie co chwilę...

Gość lalunia222
tylko że te tablatki różnią się składem i wygląda na to że cilest jest mocniejszy.Czy napewno będzie ochrona, jeśli przejde na słabsze?

Gość milczące tulipany
w ulotce jest napisane kiedy powinnaś je zacząć brać. a przynajmniej w ulotce moich tabletek jest.. poczytaj dobrze :) bo z tego co wiem jest całkiem różnie, jedne tabletki trzeba brac po 7dniowej przerwie a inne podczas krwawienia.