Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedz.///

czy pierscionek zareczynowy...?

Polecane posty

i jeszcze coś(przed pójściem spać), wierz m , wiele osób w mig pozna;) to "maleństwo" na palcu:)

Gość oj glupie baby
nie chodzi o to ze wole zwykle szkielko o wymiarach arbuza--->Anouk, twoj tekst przyjelam ze zrozumieniem---chodzi o to ze niestety jak widze panny podniecajace sie swoim pierscionkiem , o wyzej opisanych przeze mnie wymiarach-no to szczeka mi opada bo na 1 widok nie sa tego warte-to wszystko w temacie!!!!

Mnie po prostu fascynują te kamienie.... Każdy inny, każdy tajenicze. I nie ważne czy są wielkie czy małe. Na Hope\'a czy Centenary mogę sobie popatrzec z zachwytem, że to wspólny wysiłek człowieka (szlif) i natury(cała reszta). A mój mnie cieszy zawsze, jak na niego patrzę...na te główki od szpilki....;P

Gość jasne bo pewnie masz
wiekszego niz glowka od szpilki i dlatego Cie tak cieszy!

Gość oj glupie baby
Anouk-->przyjmij do wiadomosci ze mozna miec rozne zdanie na 1 temat, ty akurat cieszysz sie gownem majacym wymiary 1mm, na 1mm, ok-jezeli dzieki temu jestes szczesliwa to wielki plus

Gość jakie wy glupie jestescie

Gość powiedz.///
no to sie dowiedzialam...:O

oj głupie baby, ja już od dawna wiem, że są gusta i guścicki...i różne zdania. Dziwi mnie natomiast Twój sposób (choćby poprzez nick) wyrażania tych opinii. I do tego odnosiła się zasada wzajemności:D:D:D Ja przyjmuję różnorodność opinii, nawet takich wyrażanych takim, mało przeze mnie używanym, językiem. A szczęśliwa jestem generalnie:D:D:D Jak już powiedziałam, wolę to małe \"gówno\" (znów sposób wyrażania opinii)

Gość jakie wy glupie jestescie
Anouk, skoro jestes szczesliwa posiadaczka małego gowna ktore zwie sie brylantem, i ponadto jestes szczesliwa bo masz ta swiadomosc(szkoda ze tylko ty)to ok.

Gość quebaba
o jakie głupie jesteście i głupie baby: nie macie się czym równać z delikatnością i wyrafinowaniem Anouk, wrzaśliwe i ordynarne tandeciary.... Po prostu nie ta liga! Anouk, dawno nie czytałam,żeby ktoś tak umiał pisać, dlaczego coś lubi... Fajnie napisane o urodzie diamentów:) Nie z próżności o nich pisałaś, tylko z fascynacji... szkoda, że inni tego nie rozumieją. Anie tej fascynacji, ani języka.... pozdrawiam

Gość quebaba
i zupełny brak u tandeciar poczucia humoru i ironii.... ale to taki typ człowieka...ordynarny i ograniczony co oj głupie baby i głupie jesteście, potwierdziłyście swoimi postami, o przepraszam textami ....

Gość werwa
Pomarańcze przypisujące innym, że nie widzą wielośći zdań... Wasz sposób myślenia zdradza język.... Ja wolałabym diament:) niż cyrkonię.

A ja najbardziej lubię bursztyny. Żeby było jeszcze gorzej, nie (z)noszę złota. I kiedy mój narzeczony zapytał mnie, jaki chcę pierścionek, pokazałam mu srebrny, z przepięknym miodowym bursztynem. Kupił mi go... na urodziny. Zaręczynowy pierścionek mam z białego złota - z cyrkoniami. A dlaczego tak? Bo ten właśnie bardzo mi się spodobał - jest dośc oryginalny - nie krzykliwy i te kamyczki też nie są duże, ale diamenty w takiej konfiguracji kosztowałyby majątek. Ja rozumiem, Anouk, Twoją fascynację, ale... Do pierścionka zaręczynowego dostałam w prezencie ślubnym od męża naszyjnik i kolczyki. I zakładam je na nasze specjalne, wyjątkowe okazje. Nietypową mam też obrączkę, wg naszego projektu, też z białego złota. Jak dla mnie, nie musi być diament... Kwestia zasobności portfela i po prostu gustu. Oglądałam pierścionki z brylantami u jubilera... i po prostu mi się nie podobały. A mój urzekł mnie od razu. :-)

Gość łączenie tematów
za ile powinno się kupić pierścionek zaręczynowy 10:37 Mongoose Witam, Tak sobie myślę, że może się oświadcze pewnej niewiaście... Ile powinienem wydać na pierścionek zaręczynowy? Na naszą drugą rocznicę kupiłem jej delikatny pierśionek z brylancikiem, kosztował coś ok. 300zł Więc teraz niepowieniem zejść poniżej. Chyba bym chciał coś z brylancikiem - tylko ile powinienem na to wydać? Wiem oczywiście, że miłości się wielkością pierścionka nie liczy - ale bardzo lubię ładne rzeczy ona też. Nie jestem jakimś krezusem - ale myślę, że stać mnie na pierścionek powiedźmy do 3000pln - tylko czy może lepiej kupić coś tańszego, a dołożyć nieco do tej sumy i zabrać ją w jakąś podróż - co o tym myślicie, byłbym też wdzięczny za linki do jakiś ładnych pierśionków. I druga sprawa - przyjęcie zaręczynowe, chciałbym coś takiego zorganizować - tak dla najbliżyszch osób max 25-30 szt. W jakiejś dobrej restauracji - to powinien być tylko obiad, czy może jakieś hulanki przy alkoholu także? 13:09 kalibabka TRZY TYSIĄCE??? TY WSTRĘTNY SKNERO!!! 13:10 kik* Durne pytania. Jedna lubi wystawne przyjęcia i drogą biżuterię a druga dwa tygodnie pod namiotem w Bieszczadach z daleka od ludzi. To nasz czy Twoja kobieta? Skąd mamy wiedzieć z czego będzie zadowolona? 13:59 zależy na ile cię stać ale moim zdaniem pierścionki poniżej tysiąca złotych to lekka żenada... Nie dość, że zazwyczaj są tandetne, to jeszcze kobieta powinna taki nosic całe życie, a taki za 500zł nie zawsze się da Wejdź sobie tutaj: www.wkruk.pl i obejrzyj kolekcję zaręczynową, pierścionki z brylantami. Pierścionki nr 039, 034. I nie są drogie. Albo na stronie: http://www.apart.pl/kolekcje/ zobacz brylanty i pierścionki- ten z szafirem, piąty na stronie. Reszta jest taka sobie moim zdaniem I jeszcze ten pierścionek jest przepiękny: http://www.brylanty.pl/?nd=szczegoly&szcz=1&idp=z2piers_1_559ct&PHPSESSID=cb42702427546077a08e6a05f997d057 ale drogi. Ewentualnie ten jest dość fajny, jak ktos lubi takie "smoplikowane" bardziej: http://www.brylanty.pl/?nd=szczegoly&szcz=1&idp=112bbr&PHPSESSID=cb42702427546077a08e6a05f997d057 http://www.brylanty.pl/?nd=szczegoly&szcz=1&idp=2312br&PHPSESSID=cb42702427546077a08e6a05f997d057 http://www.brylanty.pl/?nd=szczegoly&szcz=1&idp=176br&PHPSESSID=cb42702427546077a08e6a05f997d057

Gość no jak to
Gość ten drugi z w/w
jest bardzo łądny. I nie ma wielkiego oczka. Poza tym z tej strony Kruka dwa wymienione są cudne!

Jeżeli dla kogos brylanty to odpustowa tandeta, to widać, że zna się na bizuterii:o Te pierścionki WCALE nie sa odpustowe.

Gość raasta
czy wiecie że... \"PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY Idealnym pierścionkiem zaręczynowym jest jednokamieniowy pierścionek z brylantem. Klasyczny wzór takiego pierścionka to tzw. chaton, o prostej, czystej formie, z jednym kamieniem o dowolnej masie, osadzonym w delikatnym koszyczku. Tradycja ofiarowywania ukochanej pierścionka zaręczynowego wywodzi się z XV wieku, kiedy to w 1477 roku austriacki Arcyksiążę Maksymilian podarował swojej narzeczonej Marii Burgundzkiej pierścionek z diamentem, który miał być symbolem jego uczuć.\" Cytat pochodzi ze strony:http://www.yes.pl/ A to mój faworyt:http://www.yes.pl/brylanty/pierscionki_zareczynowe Prosty, oczywisty, klasyczny, przewidywalny, a mimo to piękny...