Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora dziewczynka

lek na zapalenie pecherza

Polecane posty

Gość chora dziewczynka

dopadło mnie za granica. zna ktoś nazwę leku, który można dostać w szwajcarii?!!

Gość ljqeor
niestety ale na zapalenie pomoże tylko antybiotyk... Ja przechodziłam to juz 2 razy i to ostro, nic nie pomogło, a po antybiotyku przechodzi bardzo szybko.

Gość ljqeor
urosept jest do dupy! tylko spowodował czestsze wydawanie moczu, a to powodowało wiecej bólu

Gość ljqeor
to wy chyba nie mieliscie prawdziwego zapalenia pęcherza :o ja to za pierwszym zapaleniem ledwo chodziłam a za drugim sikałam z krwią...

Furagin może być, ale jeżeli to silna infekcja to nie pomoże. Podobnie z Uroseptem :o Jedyne skuteczne rozwiązanie to wizyta u lekarza i antybiotyk, przechodzi bardzo szybko i jest pewność, że bakterie zostały pokonane (brzmi jak reklama Domestosa) ;)

Gość ljqeor
no to ci wspołczuję :o ja akurat bylam w górach- 400km od domu jak mnie to dopadło. Nie dosyc że sikałam krwią, to przy kazdym siusianiu miałam taki ból jakby mi ktoś na żywca wyciągał pęcherz na zewnątrz.... Potworne... Nie wspomne że siusiałam co 20 min i ryczałam z bólu

Gość ljqeor
w domu jak przyjechałam czekal na mnie antybiotyk, zażyłam i juz po 3 godz mi ulzyło

Gość starababka
furagin, a poza tym mozna i urogram, ale mozna i pic duzo soku z zurawin. Bardzo duzo trzeba tego soku pic. Moze te zurawiny w ostrym zapaleniu nie pomoga w jakis efektowny sposob i furagin bywa niezbedny, ale zapobiega nawrotom. Starym sposobem sa rowniez nasiadowki z rumianku oraz zasada chodzenia w cieplych majtach tzw reformach :> Osobliwie sa to fajnie majty na nasz klimat i mogliby je robic wiemcej i ladnymi. Stringowym kamikadze mowimy NIE;> Niech se same choruja. hehe

Aha, dziewczyny, u mnie częste zapalenia pęcherza spowodowały pigułki antykoncepcyjne :o Nigdy nie miałam problemów, a jak tylko zaczęłam brać pigułki to się zaczęło :o Nawroty co miesiąc, antybiotyki :o Wyczytałam w ulotce, że piguły mogą osłabić układ moczowy i staje sie podatny na infekcje :o Od kiedy odstawiłam mam spokój, a to już ponad rok :D Nigdy więcej! ;)

Gość ljqeor
kurde wiecie co? im wiecej przytrafia mi sie chorób, tym bardziej mysle że to własnie przez tabletki... jeszcze tylko 10 m-cy i odstawiam na zawsze :) musze wyjsc za mąż ;) hehehe