Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość do dziadostwo
Z jedzenia zostawionego w naczyniach tupperware wyszla ci gra browserowa/Bo tak wynika z twojego wpisu. Tez chcę takie naczynka. napisz może dokladniej ktore to byly, tez sobie zrobie gre.

Gość do uppss
chyba cię facet zostawil dla konsultantki a moze dla kolekcjonerki tupperware, że tak ich nienawidzisz, nawet argumentow rozsądnych nie wysuniesz, tylko wyjeżdżasz zjednym tekstem:-oglupiala idiotka.Twoje wpisy to jak zabawa w pomidora, tylko, zamiast pomidor piszesz _oglupiala idiotka. Uśmiać się mozna po pachy...

Gość moja siostra daje się mamić
konsultantce/ "koleżance" i kupuje, wypróbowałam i naprawdę nie pojmuję jak ludzie dają się łapać na tę "rewelacyjność" mam różne pojemniki, różnych firm i takie bezfirmowe też, uważam, że cena Tuppe nie ma nic wspólnego z jakością

Gość PSY SZCZEKAJĄ
...KARAWANA IDZIE DALEJ

Gość Pytanie do Agi40
Czy naczynia z tupperware mozna myc w zmywarce np.shejker?

Gość Agi40
Większość naczyń można myć w zmywarkach, oprócz kratek kondensacji wilgoci z cheesmartów i chlebaka oraz silikonowych krążków antypoślizgowych z szefa kuchni i kuchcika. Nie jest wskazane mycie elegancji, diamentów czy pereł stołowych, bo niestety proszek zawarty w tabletkach do końca nie rozpuszcza się i rysuje naczynia ( zresztą nie tylko plastik, szklane naczynia mam też porysowane) Ja ostatnio używam Somat żel i Calgonit(Finish) żel i efekt mycia jest zdecydowanie lepszy ( brak dodatkowych rys na szklankach) Poza tym wszystkie naczynia myję w zmywarce. Istotna uwaga: liliana po myciu w zmywarce jest bardzo "odtłuszczona" i przed ponownym zrobieniem sernika czy galaretki, wskazane jest delikatnie posmarować olejkiem , żeby się zawartość nie przyklejała. pozdrawiam

Gość Boże jakie infantylne laski
łykają takie nazwy "elegancja, diamenty czy perły stołowe" :D czy każdy towar opakowany jest w różowy papier i koronkową kokardkę ranyyyy!

Gość Agi40
do w/w naprawdę jest mi przykro czytać takie komentarze...

Gość Krystyna przed40
A mi nie jest przykro, można mieć takie zdanie. Posiadam Księżycową zastawę - dostałam w prezencie, żadna rewelacja i nie wiem kto wymyśli akurat taką nazwę, ale wiem dlaczego, nazwa piękna, "zastawa" zupełnie przyziemna - i też śmieszą mnie te przesłodzone i uszlachetnione nazwy.

Nazwy są jakie są nie rozumiem o co Wam chodzi? Agi 40 jest przykro, że nazwaną ją "infantylną laską", a nie że komuś się nazwy nie podobają. Mi się podoba: SILIKONOWY KRÓL :). Do Agi40- zlekceważ chamskie komentarze.

Nazwa jak to nazwa, jakas musi być. Najważniejsze jest czy dany przedmiot jest funkcjonalny i spełnia swoje zadanie oraz czy nam odpowiada i sie podoba. Kazdy człowiek jest inny i ma swoje upodobania i naprawdę nie rozumie wypowiedzi co niektórych osób. Jeśli komuś nie odpowiadaja przedmioty Tupperware to po co zaglądać na to forum???? Wczoraj przygotowałam Tyramisu w Lilianie....a jakie było pyszne i zostało zjedzone tak szybciutko :)

jak zrobilas tiramisu napisz proszę? czy liliana być pełna?

DESER TIRAMISU Składniki: 3 żółtka, szklanki cukru, 500 g sera maskarpone, 400ml śmietany 30% lub 36%, 1 szkl. mocnej kawy(dałam rozpuszczalnej), 50 g alkoholu np. wódka + amaretto, 2 paczki biszkoptów tych puszystych (kupiłam w Biedronce), kakao i można startą czekoladę do posypania. Sposób przygotowania: Utrzeć mikserem żółtka z cukrem na kogel mogiel, ubić śmietanę na sztywno uważając aby nie zrobić masło. Do utartych żółtek dodawać stopniowo mascarpone, ubijać na gładką masę, na koniec dodać biteą śmietanę. Biszkopty moczyć w kawie z alkoholem i układać w Lilianie jedną warstwę, potem posypać kakao, na to położyć krem, posypać kakao i położyć drugą warstwę biszkoptów moczonych w kawie z alkoholem. Zamknąć lilianę pokrywką. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Po wyciągnięciu delikatnie ściągnąć Lilianę i posypać kakao i startą czekoladą. Smacznego ps. Z tego przepisu wyszła mi pełna Liliana + 2 pucharki do wina :)

Gość Agi40
aksa - dziękuję

Gość Liliana być pełna
ja być szczęśliwa :D

Gość do Iwona_1000
scan ulotki wysłałam Ci mailem potwierdź czy dotarł dodatkowo tylko w 1 tygodniu (27/12 - 02/01) będzie liliana z talerzykiem za 49,90 PLN

Gość NAJNOWSZA PROMOCJA
GLUTY Z CUCHNĄCEJ JAMY + GRATIS: WYSZCZERBIONA KWARTA MOCZNIKOWA A NA GWIAZDKĘ DLA KAŻDEJ SUPER KUCHARKI KOCIOŁ CZAROWNICY +GRATIS: CHOCHLA KŁAMSTEWEK JUŻ WIDZĘ TE OSZALAŁE KUCHARKI ROZCHWYTUJĄCE KOLEKCJĘ! BRAWO!

Gość do Iwona_1000
jutro wyślę Ci ulotki z mojej firmy, spam zaleje Twoją pocztę

Gość Tak sobie myślę
dlaczego ktokolwiek miałby liczyć się ze zdaniem kogoś, kto go obraża... A może w ogóle lepiej trzy razy pomyśleć, zanim się coś zrobi... napisze... kupi... :-) Poniżej "Uno memento mortis" Grzegorza Turnau bo wbrew pozorom, ściśle wiąże się z tematem wątku :-) Nim napiszesz wiersz pomyśl i zważ jak dalece słuszny to krok i czy naprawdę masz czas żeby pisać wiersz żeby pisać wiersz Może raczej wstań może raczej leż literatura jest piękna i bez podobnie jak ten dogasający już dzień i gęstniejący już mrok Zanim doliczysz do stu dawno zapomnisz o dniu zanim doliczysz do stu Nim wykonasz pieśń pomyśl i sprawdź czy nie piękniej zrobi to szpak i czy w ogóle jest sens wykonywać pieśń wykonywać pieśń Może raczej śpij może raczej patrz twe obyczaje są łagodne i tak przeciwnie niż ten dogasający już sen i patetyczny nasz świat Zanim doliczysz do trzech dawno zapomnisz i mnie zanim policzysz do trzech Nim napiszesz wiersz pomyśl i zważ jak dalece słuszny to krok i czy naprawdę masz czas żeby pisać wiersz żeby pisać wiersz

Gość dlaczego?
dlaczego administrator akceptuje chamskie odzywki i wyzwiska na tym forum? nie ma zadnych zasad?

Gość do abbi
juz Ci wysłałam, sprawdź czy dotarło pozdrawiam

Gość do dlaczego
może dlatego, że sam nie trzyma jedzonka w zafajdanym plastiku

Gość Aga_bb
dziękuję bardzo:) Mail dotarł:) życzę wesołych świąt!

Gość szkoda że temat umarł
konsultantki nie sprzedają chłamu przed świętami? wstydzą się oszukiwać i wstawiać kity przed takimi dniami?

Wszystkiego Najlepszego z okazji ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA tym co jedzą z plastiku i tym co jedzą ze szkła , aby w przyszłym roku nie było takich kłótni na forum , bo kiedyś to była fajna strona .

Gość Aga_bb
e-MDSK.pl jeśli chcesz się wypowiadać to nie na temat domofonów i dzwonków ale Tupperware ;] bo tego wątek dotyczy.

Gość te jego dzwonki i alarmy i tak
lepsze niż tuppe przydatne, gdy np. ustawisz taki alarm na akwizytorkę roznoszącą plastyki, ona puka do drzwi, a tu alarm na całą ulicę, że paskudztwo się szykuje do ataku

Gość Aga_bb
spoko...to niech sobie założy wątek "dzwonki i alarmy" i tam swobodnie się wypowiada...wtedy będzie gadka na temat. co do Tuppe to już każdy wg własnych upodobań i doświadczeń swoje zdanie sobie kreuje. Ja póki co jestem zadowolona z tych produktów, które mam.

Gość a jak masz być niezadowolona
wydałaś kaskę, napaliłaś się na kolorek lub inną pierdołkę, to nie powiesz teraz, że to zbędny grat - zawsze tam do czegoś się przyda