Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość honia...
Zadając pytanie czy coś sie przyda, żadna osoba tak naprawdę Ci nie odpowie bo nie wie co już posiadasz. Sama najlepiej to zrobiłaś, wszystkie produkty są przydatne a czy będziemy je dublować zależy od naszego upodobania. Pozdrawiam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Honiu - dziękuję za pomoc. Ja miałam miskę ale tak naprawdę nie wiedziałam, że to samo można w misce. Myślałam, że jest coś w paniero, co rzeczywiście sprawia, że ten pojemnik dodaje coś nowego. Teraz już wiem i dzięki pomocy zaoszczędziłam niemało pieniędzy i miejsca w szafce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość claruska
Drogie Panie, czy zdradzicie jak wlasciwie wykorzystujecie miske do ciasta drozdzowego(a posiadam ta jedna z najpierwszych) do panierki??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bebcja
miska do ciasta drożdżowego u mnie w domu jest niezastąpiona. Wykorzystuję ją praktycznie do wszystkiego np. do robienia sałatek jarzynowych,surówek,peklowania mięs,ryb,drobiu,przechowywania makaronu,pierogów,gołąbków,bigosu,zup,ziemniaków,sosów,przechowuję równiez wędliny,robię ciasto drożdżowe,przygotowuję też rózne rodzaje ciast np,na peirogi,kruche itp. To jest mój niezbednik domowy. Dzieki niej posiadam dlużej świeże produkty i szybciej wykonuję czynności .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Clarusko, mój sposób na panierowanie kotletów to: do miski wlewam 1 jajko i przyprawy, wrzucam pokrojone mięso, zamykam miskę, odpowietrzam i energicznie potrząsam. Następnie otwieram i wylewam nadmiar jajka. Wsypuję bułkę tartą, zamykam i znów energicznie potrząsam i gotowe :) Plusy panierowania w misce do ciasta drożdżowego: - nie brudzisz sobie rąk, - używasz 1 miski zamiast 3, - potrzebujesz mniej składników (1 jajko) niż w przypadku tradycyjnego panierowania - nie wspomnę o tym jak łatwo się ją myje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Vitalinko - a jak zrobisz panierkę np. do schabowych? Też w misce?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
I jeszcze jedno - czy czasem mielone panierowane w taki sposób (poprzez potrząsanie) się czasem nie rozpadną?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość claruska
oooooo dziekuje za szybka odpowiedz...u mnie w domu rowniez miska do ciasta znajduje sie na piedestale, ale nie wiedzialam jak panierowac miesko...fakt..trzeba bylo troszke pomyslec ale dziekuje za info. Od dzisiaj panieruje mieso w misce. serdecznie pozdrawiam Vitalinko:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Posiadam kilka rzeczy z tej firmy i jestem zadowolona.Ciasto z Liliany-rewelacja,zachwyca każdego.Nawet mój ślubny robi kompot w dzbanku Nowa fala i jest zadowolony.posiadam jeszcze kilka produktów.Żeby być zadowolonym,trzeba z nich korzystać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Posiadam kilka rzeczy z tej firmy i jestem zadowolona.Ciasto z Liliany-rewelacja,zachwyca każdego.Nawet mój ślubny robi kompot w dzbanku Nowa fala i jest zadowolony.posiadam jeszcze kilka produktów.Żeby być zadowolonym,trzeba z nich korzystać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czy ktoś może ma jakieś przecieki dotyczące sierpniowej oferty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość claruska
Aaaa moze napiszecie drogie Panie jakies przepisy na kompoty w dzbanku nowa fala oraz na lilianke? jestem chetna cos zmienic, bo te przepisy ktore mam juz mi sie powolutku nudza :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość honia...
Przepis na kompot, nie ma specjalnego. Wszystko zależy co lubimy, ja robię z różnych owoców, w zależności co mam na działce. 3 lub 4 jabłka (papierówka już dojrzewa), 4 lub 5 łyżek cukru, zalewamy wrzątkiem, zakrywamy i zostawiamy na około 30 - 50min, przemieszać i mamy kompot. Malinowy około 300 ml malin, 5 łyżek cukru, jeśli lubimy bardziej aromatyczny dodajemy więcej owoców, trzeba samemu określić co nam smakuje. W dzbanku możemy robić słoneczną herbatę; 3-4 łyżeczki liści herbaty (szczególnie zielona bo jest bez goryczy) zalać wodą mineralną nie gazowaną o temperaturze pokojowej, wystawiamy na parapet lub balkon, gdy jest upał (bez słonka nam nie wyjdzie), zostawiamy na 2 godz i herbatka gotowa. Liliana; 200g mleka skondensowanego nie słodzonego, 2 galaretki (rozpuszczone w 2 szkl wody, przestudzone, smak dowolny), około 300ml owoców (np. maliny, borówka, poziomka). Mleko ubić w kuchciku i dodać wystudzone galaretki, wlewać do liliany przekładając owocami, kolejność dowolna, wystarczy wyobraźnia, zamknąć i zostawić na 2 do 3 godz w lodówce, chociaż jadłam już po 1 godz, jest mniej schłodzony deser, smak super, jest to fajny deser i mało kaloryczny bo bez cukru. Smacznego...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość honia...
Jabłka oczywiście trzeba przekroić na 8 części lub więcej zależy od wielkości i usunąć pestki, jeśli chcemy wykorzystać owoc można obrać, jeśli nie nie obieramy bo kompot ma więcej witamin. Pozdrawiam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Emila2000
Dzisiaj kompot wypróbowałam w dzbanku i jestem pod wrażeniem. Do jabłek dodałam jeszcze parę goździków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość honia...
I właśnie o to chodzi możemy same eksperymentować, można mieszać owoce. Wczoraj moja gospodyni zrobiła przepyszny kompot z agrestoporzeczek a do tego dodała kilka agrestów, smak był wyjątkowy, ja akurat bagrestoporzeczki nie mam u siebie na działce. Życzę powodzenia w eksperymentach...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość helenka 82
Czy beda wiadra jumbo w sierpniowej ulotce???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moonika5
Nie nie bedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ElaK, mój przepis na panierowanie dotyczył właśnie kotletów schabowych. Jeśli chodzi o mielone, to u mnie w domu panierujemy je tylko w bułce tartej. Wsypuję bułkę tartą do miski, wrzucam kilka kotlecików, zamykam miskę i poruszam nią kulistymi ruchami. Ja zawsze robię mielone w kształcie małych kulek, więc może właśnie dlatego podczas panierowania nie rozpadają się. Poza tym takie małe kotleciki, jeśli zostanie kilka z obiadu, stanowią fajną przekąskę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Co do kompotu - ostatnio robiłam brzoskwiniowo - jabłokowy (pokroiłam 3 brzoskwinie i 2 jabłka). Pycha!! W dzbanku zaparzam także jabłka z listkami mięty. Taki kompot smakuje jak Tymbark jabłko-mięta, tyle, że bez konserwantów, barwników itp. :) Ostatnio zaparzyłam także herbatę miętową z brzoskwiniową - relacja, a gdy wystygnie wystarczy wrzucić kilka kostek lodu i mamy pyszny, orzeźwiający napój :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tupper
Posiadam do sprzedania wiadro jumbo. Zainteresowanych proszę o kontakt agg79@onet.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bebcja
do majeczki 1983 kawa capucino w Mix-maxie 50 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego z GOSTYNIA/NIEBIESKIE OPAKOWANIE/lub może być LIGHT szczypta cukru waniliowego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej cukier do smaku /jezeli ktos lubi slodką/ ubić w mix-maksie aż podwoi objętość. wlać do filiżanki,zalać wrzątkiem wody. można dodać koniak, rum,,, cynamon itp w zależnosci od upodobania i smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość monikaoliwia@wp.pl
Witam mam najnowsza ulotke kto chce wysle skan prosze pisac na @

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość monikaoliwia@wp.pl
Witam mam duzo produktóe do sprzedania w atrakcyjnych cenach wszystko orginalne i nowe zapakowane np Mix max 750 ml 25 zł cud kuchenny 40 zł otwieracz do puszek 40 zł i wiele wiele innych rzeczy prosze pisac na @

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W najnowszej ofercie jest otwieracz do słoików. Używał ktoś? Nadaje się do NAPRAWDĘ mocno trzymających nakrętek czy raczej należy go traktować jako gadżet?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość monikaoliwia@wp.pl
Witam mam uzywam i jestem zadowolona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gento
WITAM mam do sprzedania po atrakcyjnej cenie otwieracz do sloików .. gento2@o2.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×