Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto wie niech pomoze prosze

DNI NIEPLODNE a prezerwatywa

Polecane posty

czy kochajac sie w dni nieplodne (np dzien po ostatnim dniu okresu) i uzywajac przezerwatyw moge zajsc w ciaze? dobry to sposob na zabiezpieczenie czy niebardzo?

Gość eh..ah..oh...
ogolnie jest to jakies zabezpieczenie ;) prezerwatywa jest dobra jak jest donrze zalozona i odpowiednio uzywana ;) pozdro

Gość ewelinka0785
witam teraz biore tabletki wiec.pamietam z na poczatku zawsze prezerwatywa pozniej w dni nieplone bez i jakos sie udawało musisz sama wiedziec co dla ciebie jest najlepsze.ale wydaj mi sie ze jest to zabezpieczenie.wiesz 100%pewnosci nitk nigdy nie bedzie miec chyba ze ...;-) pozdrawiam

a dodatkowo uzywajac globulek dopochwowych (globulki+przerwatywy+niepolodne) to juz chyba mozliwosci na zajscie w ciaze nie ma?:) nie chce brac na razie tabletek..dlatego szukam innych sposobow

Gość ewelinka0785
mysle ze tak!!ja tez nie chciałam brac!ale stwierdzislismy ze tabletki sa najodpowiedniejsze bo bardzo czesto sie kochamy nie raz nie w domku i roznych porach wiec!!! zycze powodzenia;-)

Gość muszyca
jestes glupia jesli uwazasz ze biorac tabletki masz dni plodne-caly sens tabletek to zatrzymanie owulacji wiec dni plodnych popostu nie ma....zmien lekarza jesli ci takie bajki wpaja

Gość r.u.c.h.a.c.z.
z moja laska tez stosowalismy:dni nieplodne, prezerwatywa, globulka.. i nic:)) polecam jesli nie chcesz brac tabletek.

Gość ashddsbjsalkdabdakdh
ja stosuje prezerwatywe z chlopakiem i loozik dobrze zaloz i przyjemnosci zycze :)

ech no prezerwatywa jest przecież środkiem antykoncepcyjnym.....ja np wiele razy kochałam sie z nią w dni płodne.nigdy nam nie pękła...w ciąży nie jestem.... ( a chciałabym;) )

Gość muszyca nie unoś się
nie wiadomo jakie pigułki bierze. jeśli minipigułki to ich głównym zadaniem nie jest blokowanie owulacji a nawet jak bierze zwykłe pigułki to one też nie blokują owulacji w 100% - działanie pigułki jest wielokierunkowe. może się sama doucz zanim zaczniesz powielać schematy z cosmopolitan że pigułki to zawsze blokują owulację i już pigułki działają też na inne sposoby: zagęszczają śluz by plemniki nie mogły się przedostać blokują ruchy jajowodów przez co tranport komórki jajowej do macicy jest spowolniony zmieniają endometrium macicy tak że zapłodniona komórka (jeśli oczywiście dojdzie do zapłodnienia) nie ma szans się zagnieżdzić w macicy i zostaje wydalona i tak bywa że do owulacji dochodzi przy prawidłowym braniu pigułek. Są one tak skuteczne bo działają na wiele sposobów - to powyżej to kolejne bariery. jak padnie jedna - to zadziała druga i tak dalej. ale zgadzam się że wyznaczanie dni płodnych przy pigułkach jest dość bezsensowne, bo jednak tej woulacji zwykle nie ma. tylko nie wyzywaj innych od głupków - każdy ma prawo robić tak jak uważa. jeśli dziewczyna chce sobie używać prezerwatyw przy pigułkach to nic ci do tego

Gość pinecha
ja kocham sie bez zabezpieczenia w nieplodne a w pozostale wystarcza nam prezerwatywa. tak jest od ponad 6 lat i nie zaliczylismy wpadki ale mysle ze to zalezy indywidualnie od osoby. nie zamierzam tutaj w zadnym wypadku propagowac kalendarzyka ale w moim przypadku hormony odpadaja wiec nie mam niejako wyjscia.

Gość specjalistka od wszystkiego
pinecha - a spirala???

Gość Mała...aa
Ja kochałam sie w dni niepołodne z prezerwatywa Po stosunku była cała nie zsuneła sie a okres juz sie spoznia prawie tydzien ;/

Gość My stosujemy
prezerwatywe, a w dni niepłodne bez zabezpieczenia i jak na razie nie jestem w ciąży. Od ślubu tak stosujemy (4 miesiące), natomiast wczesniej przez rok prezerwatywa i jest super:)

dni nieplodne+gumka wystarczy :) ja od 2 lat stosuje prezerwatywe w dni plodne i nieplodne, bo nie chcem brac tabletek. nigdy nie uzywalam globulki. jak to sie uzywa? i ile kosztuje. mozna je kupic w aptece tak?