Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska*

Czy ktos ma taka babcie?

Polecane posty

Gość niebieska*

Nie przepadam za moją babcia.Jest dziwna.Ma 72 lata a czesto sie upija, gada wtedy od rzeczy, zachowuje sie jakby byla nienormalna i czesto przeklina ale tak, ze az uszy więdną.Normalnie wstyd.Wstydze sie jej przed swoim chlopakiem i od jakiegos czasu juz jej z nim nie odwiedzam.On nic na ten temat nie mowi, ale napewno swoje mysli.Mam jeszcze jedna babcie, ta jest dobra, mila i kochana.Ale ta druga to po prostu obled, nawet nie zachowuje sie jak babcia.

Gość hm starość nie radość
nie wiesz jaka ty będziesz kiedyś:O

Gość niebieska*
nie bede sie upijac i przeklinac - nad tym przeciez da sie zapanowac!

Gość zaczka
nie wyobrazam sobie starej babci z petem czy flaszka:D musi komicznie wyglądac:) a ze ma siłe pić.wow:) uwazaj by sie nie stoczyła bo stanie sie menelem spod budki z piwem:P

Gość zinterpretuję wszystko
A Ty nie możesz jej powiedzieć, że wstyd Ci za nią, gdy tak się zachowuje? Jak wytrzeźwieje of kors ;)

Gość a ja mam gorzej
moja babcia jest po udarze i musze sie nią zajmować i opiekować ,myć ją , przebierac jej pampersa i chociaż czasami mowi przykre rzeczy i tak ją kocham i sie o nią martwię. wiesz slyszałam takie zdanie " Starośc Się PAnu Bogu Nie Udała" i wiesz zgadzam sie z tym. A pozatym jesli twój chłopak jest wyrozuiały to niepowinnaś sie wstydzić babci, tylko wytumaczyć że czasami jest tak że dziwadztwa sie zdarzają.

Gość niebieska*
nie mam z nia az tak dobrego kontaktu, zeby powiedzic jej wprost, ze jest mi za nia wstyd.Poza tym chyba nie kazdy powiedzialby tak swojej babci. a ja mam gorzej - juz wolalabym, zeby klopoty wynikaly z jakiejs choroby, bo na to czlowiek nie ma wplywu,ale moja babcia jest zdrowa psychicznie i tak sie zachowuje :(

Gość zaczka
a daleczgo ty musisz papmpersa abci zmieniac? co ona nie ma dzieci i pielęgniarek? ja bymtam w tym sie nie paćkała.:O

Gość Twoja babcia ...
to matka albo twojego ojca, albo twojej matki i myslę , że powinnas z nimi porozmawiać na ten temat , powiedziec to co tutaj napisałaś i oni mogą porozmawiac ze swoją matką. A tak na marginesie, jeżeli dawniej nie piła a teraz to robi to może czuje się samotna, odrzucona, niepotrzebna ... PS Ja równiez nie znosze jak ktoś rzuca mięsem, a w tym wieku to straszne i się tobie nie dziwię :-D

Gość konopielkaa
tez mam babcie alkoholiczke, nic przyjemnego, ale dobrze sie trzyma ma juz ponad 70 , a zdrowa jak ryba, widac wódka dobrze konserwuje :P ALe wspolczuje ci bo wiem co przezywasz

Gość zaczka
kilka osób znałam co pili często - zatracili sie i zapili na smierc, w tym kolezanka moja. moja ciocia i wujek który po jej smierci więcej pił i sie zapił. pogadaj z rodzicami bo my tu nie pomzemy ci. to sie leczy albo się pogodzisz z tym ze pewnego dnia ..zapije się.

Gość niebieska*
to matka mojego taty, ale on zachowuje sie jakby nie bylo problemu i nigdy w zyciu nie zwroci jej uwagi.To jego matka i zawsze bedzie jej bronil.Moja mama tez to widzi,mowi delikatnie ojcu, ze to nie jest normalne, ale on po prostu tego nie widzi, albo nie chce widziec. Napewno nie chodzi o to, ze jest samotna i opuszczona, bo mieszka z dziadkiem.Czesto odwiedza ja sasiadka, ktora tez lubi zagladac do kieliszka.

Gość zaczka
juz szykuj ubranie na pogrzeb, bo takie picie doprowadzi do zapicia.

Gość niebieska*
teraz jeszcze nie jest tak zle, ale to narasta i boje sie, ze za kilka lat bedzie naprawde alkoholiczka.Codziennie wypija przynajmniej jedno piwo!!!!

Gość do zaczki
twoje slowa o dzieciacxh i pielegniarkach byly co najmniej niemile. Chyba nie wiesz ile kosztuje pielegniarka i tego,ze matl\ka ( corka babci) moze juz nie miec tyle sil do dzwigania . Wiem cos o tym a ja mam gorzej - robisz jak dobra wnuczka i corka 72 lata to jeszce nie starośc i demencja - mysle, ze babcia wczesniej miala ciagoty alkoholowe. Powiedz chlopakowi, ze przykro ci, ale nie mozesz jej zmienic.

Gość Po prostu nie chodź ...
do niej z twoim chłopakiem, odwiedzaj ja rzadziej bo po co masz sie zmuszać. Pewnie to prawda, że jak była mlodsza lubila alkohol i pewnie rzucała mięsem do tego kolezanka , która nie odsunie ... Jeżeli twój ojciec nie porozmawia z swoja mamą to ty na pewno nic na to nie poradzisz, musisz ją przyjąc taką jaka jest niestety :-D A dziadek jest taki sam ?