Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jo jo joł

Ktos czytal ksiazke Kod leonarda Da Vinci?

Polecane posty

Gość jo jo joł

O czym ona jest, bo tak glosno o niej a ja jeszcze niedoinformowana? Znacie cene?

Gość jakies kilka lat w tyle jesteś

Gość jo jo joł
wiem, wczesniej nie interesowalam sie lektura

Gość jo jo joł
nigdy nie sciagalam e-booka, nie wiem czy to sie robi przez program typu kazaa bo jesli tak to i tak nie sciagne z tego wzgledu ze mam zepsuty komputer i nie moge nic sciagac przez takie programy

Gość jo jo joł
kiedys slyszalam ze jest tam ponoc cos o obrazie Da Vinci "Ostatnia wieczerza" i chyba rozne rozwazania na temat tego co oznaczaja rozne rzeczy na nim- postacie ich uklad no i takie tam... Ze W obrazie zostal ukryty jakis wazny kod a te rozwazania to sa na serio a nie wymyslone... Czy to prawda?? Bo to tylko posluch jest:)

Gość a ja ja
popytaj wśród znajomych, bo szkoda wydawać na nią forsy. Czytalam i byłam bardzo rozczarowana, bo spodziewalam się czegos dużo lepszego. Poza tym jest to ksiązka bardzo obraźliwa dla religii katolickiej, a uważam, zę cudzą religię należy szanować, a nie tworzyć na jej podstawie bajeczki. Niemniej nie zniechęcam do przeczytania, ale potraktuj ja z przymrużeniem oka i nie spodziewaj sie rewelacji.

Gość jo jo joł
no wlasnie spodziewalam sie rewelacji bo ta ksiazka taka slawna i jeszcze film wydano na jej podstawie, a ostatnio slyszalam nawet, ze ekranizacja nie dorasta jej do piet i jakos tak wywnioskowalam ze to naprawde musi byc jakies cudo wielkie:) Ale droga jest, za 50zetow moge kupic dwie tansze a dobre, takze sie zastanawiam. Tak w ogole- moze ktos ma adres internetowy tego e-booka?

Gość a mnie się bardzo podobała
według mnie nie ma tam nic obraźliwego a katoliczką jestem. Jeśli czytając tę książkę uwierzyłabym, że Jezus był żonaty a apostoł Jan jest tak naprawdę Marią Magdaleną - to co za katoliczka byłaby ze mnie. Książka jest światowym bestselerem, więc proszę mi tu nie mówić, że jest nudna. Te prawie 500 stron przeczytałam jednym tchem

Gość ...Eryka...
PrzeczytaLam w ciągu 2 dni!! Swietnie się czyta,sensacyjna,mile spedzony czas.Polecam

Gość a mnie się bardzo podobała
skąd wytrzasnęłaś 50 zł. Przecież ok. 30 kosztuje

Gość samantha bee
z katalogu... hmm a moze niedojrzalam?:) Hmm jak 30zl to uszloby ale teraz to mam juz e-book:) mikifiki- dzieki wielkie za przyszluge

Gość samantha bee
sory zapomnialam zmienic sobie nik;))) Ale to ja

Gość jo jo joł
Ale to co mi sie sciagnelo to chyba film jest a nie ksiazka...

Gość Książka2
Jeśli ktoś lubi czytać ,to ja polecam.Jest świetnie napisana.Film mam od miesiąca ale go nieoglądałam , bo wiem że filmem się rozczaruje.

Gość jo jo joł
Teraz juz dziala, wczesniej otwieral mi sie wndows bo nie mialam tego rara, ale teraz juz jest kul:) Hmm tylko ze czytanie przy kompie ma to do siebie ze wzrok sie psuje podwojnie bo raz ze czytasz, a dwa ze promien na ciebie dziala takze wygodniejsze sa tradycyjne metody, no ale;)

Ksiażka jest słaba , na dodatek to kopia poprzedniej ksiazki Browna \"Anioły i demony:.

Gość Ramojana
Uwielbiam czytac i czytam szybko.....ale to dzielo zajelo mi 3 dni. Jakies 1/5 ksiazki czyta sie w miare ciekawie reszta to niestrawny belkot. Film jeszcze bardziej niestrawny. Jaki cudem taki gniot zostal bestsellerem do dzis nie wiem..STracilam 3 dni (czytanie) plus 1.5 godziny film

Gość Bronek z Wadowic
Uwazam,ze ksiazka dobra,czyta sie fajnie i szybko

czyta się ją w oka mgnieniu ,tak wciąga , dla mnie super jak ja zaczęłam to musiałam sie zmuszać , żeby ją odłożyć i zająć się obowiązkami domowymi . a tak na marginesie , dlaczego Kościół tak ją potępia , czyżby poruszyła jakieś sekrety? , wszystko do rozpatrzenia , każdy interpretuje i przyjmuje do wiadomości to co chce i co uważa za realne.lub nierealne ;)

a filmu nie polecam , byłam bardzo rozczarowana , bo naprawdę nie umywa sie do książki( no chyba ,że ktos książki nie przeczytał wcześniej , to może strawi to "dzieło"

No, że tak powiem - rozpierdoliłaś mnie dokumentnie pytaniem. Szczena jak kopara rozwarła mi sie, ukazując całe bogactwo ubytków w mojej jamie gębowej, aż dosięgnęła, w apogeum rozdziawienia, ziemi, aby w sposób dość bolesny przejść do fazy odwrotnej, rzekłbym \"poodbiciowej\", czyli perigeum, i powrócić na miejsce, pozostawiając na mym przerażonym obliczu dziwny grymas, oznaczający ni mniej , ni więcej, tylko coś w rodzaju: \"no przecież nic mnie już kurwa nie zdziwi\".

Gość DOMINIQUITA
Czytałam..i dla mnie to badziew jakich mało..i nie ma tu nic do rzeczy, że jestem katoliczką. Po prostu autor w tym swoim pokrętnym rozumowaniu sam się gubi. To, co pasuje do jego teoryjki opisuje, a to co nie-pomija dyskretnym milczeniem. Jak np. św. Jana. No ani słowa o tym uczniu..zero..null..żadnej tezy, co się mogło z nim stać i kim on był. Chociaż wydaje mi się, że książka podaje jakoby Maria Magdlena miała zostać ukryta pod jego postacią, co by ród Merowingów nie wyginął... Rozumiem, że owo "dzieło" może być kusząca zwłaszcza dla kobiet. No ale jest tak New Age'owskie, że aż przykro..trzeba spojrzeć na tę książkę krytycznie-jako czytadło jest ok, dobre na odmóżdżenie się. Ale wartość ogólna marna.

Książka jest okej. Nie jest to kopia jego poprzedniej \"Anioły i Demony\", tylko kontynuacja przygód tego samego bohatera. Należy ją traktować jako typową beletrystykę sci-fi, bo gdyby uważac, ze obraża religię katolicką, to w zasadzie po przeczytaniu \"Czerwonego Kapturka\" wszystkie wilki powinno się wytępić. Ja przeczytałam jednym tchem :-)