Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę wynając mieszkanie

ile na rachunki potrzebuje jedna osoba?

Polecane posty

chcę wynająć małę mieszkanko, będę mieszkać w nim sama, większość czasu spędzać na uczelni i mam pytanie. Większość osób oferuje mieszkania z ustalonym czynszem w cenie wynajmu + MEDIA. I mam pytanie o te media, ile mniej więcej wynoszą one w utrzymaniu jednej osoby?

dzięki :) czyli bez neta jakieś 50? bo podłączenie do internetu to koszt około 50zł nie? przynajmniej ja mam w domu 46 ;) no to nie jest tak źle :)

zalezy, co jest w czynszu, i jakie jest np. ogrzewanie, czy centralne w czynszu, czy gazowe z licznika, czy np. na prąd (przerabiane piece albo grzejniki) to samo z ciepła wodą, może być w czynszu, może być z piecyka gazowego

Gość ja wiem że to wychodzi
drożej, bo płacisz za prąd, wodę , czasami oddzielnie za ciepłą, za ogrzewanie. A zimą cały czas grzeją. Nawet jak nie chcesz. To wychodzi ok. 200zł. 50zł to za samą zimną wodę zapłacisz:o

woda zwykle jest w czynszu, jesli mieszka się w bloku. Przynajmniej wszędzie tam gdzie ja mieszkałąm:) A z tym ogrzewaniem to faktycznie - jesli jest na prąd czy gaz to duuużo więcej wyjdzie:)

ja teraz mieszkam w nowym bloku i mam wodę platną raz na 3 m-ce oddzielnie, niezaleznie od czynszu

ogrzewanie raczej centralne

Gość no to sory ale 200zł najmniej
dodatkowo.

a ile na jedzenie miesięcznie wydajecie?

zalezy, czy gotujesz, czy jesz byle co (drożdżówki, pizza raz na jakiś czas, mrożonki, kanapki) jeśli będziesz gotowała, to jakieś 250-300 zł razem z chemią

Gość kawalerka na miesiac
ok 700zl + gaz, prad co dwa miesiace na jedzenie hmmm chyba z 500zl jak bedziesz skromnie zyc

Gość ja z moim
mezem wynajmujac mieszkanie placimy za prad 70 zl na 3 miesiace, tez malo bywamy w domu, wracamy po pracy, okolo 17

Gość okokokokoko
na jedzenie dla jednej osoby jesli gotuje w domu jest to wydaetek rzedu 200 300 zl do tego muslisz doliczyc bilety zalezy jakie miasto.

Gość kawalerka na miesiac
ja na 3 osoby wydaje na jedzenie ok 1500zl a nie jemy rarytasow znam osoby bardzo oszczedne i wydaja ok 400-500zl ale na obiad np jedza ryz na mleku:(

kurcze z tego co piszecie to żeby się jedna osoba mogła utrzymać, potrzebuje prawie 1500zł! nie mogę w to uwierzyć, tyle rodzin żyje z 600zł a osób jest wiecej więc jedna osoba chyba też może utrzymać się z mniejszych pieniedzy?

Gość o luuuuuuuuuuuuuuuuuuudzie....
żeby na jedzenie wydac 300zł to chyba trzeba głodować i jeść stary kefir z bułką:o Ja robię zakupy co weekend i zawsze wydaję około 200zł, na dwie osoby, w ciągu tygodnia dokupuję jakies drobne rzeczy za ok. 50-70zł. Przecież zakupy to też kosmetyki, proszki do prania, środki czystości, reczniki papierowe, jakieś dodatkowe atrykuły. Np. Pasta do zębów- 6zł, mydło w płynie- 5zł, żel pod prysznic- 10zł, żel do prania- ok. 20zł, płyn do prania swetrów- 15zł, worki na śmieci- 3zł, ręczniki papierowe 4 sztuki- 7zł. To już jest 66zł. A Domestos, cif do kuchni, ścierki do mycia domu, płyn do podłogi, płyn do zmywania, gąbki????:o A krem do twarzy, kosmetyki kolorowe (to raz na kilka miesięcy, ale jednak...), a żarcie dla zwierząt? I jedzenie jakieś normalne???? 300zł na miesiąc to chyba na wodzie, suchych bułkach i kefirze plus pasta do zębów i szare mydło:o