Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milczące tulipany

ile mogę przywieźć pieniędzy po 4-5 miesiacach w UK?

Polecane posty

Gość head
wlasnie wrocilem po 1,5 roczbym pobycie w UK tez pracowalem w warner breaks i jak czytam wasze wypowiedzi to chyba rzeczywiscie dobrze trafilem...mialem w sumie 2 prace do poludnia w hotelu a wieczorem w barze na miescie przywiozlem do polski ponad 10000 funtow oprocz tego po drodze kupilem auto za 5000 euro...no coz w styczniu wracam ( na margniesie - nie placilem za mieszkanie i wyzywienie..wydatki tylko na rozrywki a bawilem sie dobrze )

Gość Ta a któregoś razu
zacznie ci z wysiłku lecieć krew z nosa. Tutaj jest wiele Polek, które chcą jak najwięcej zarobić e jak najszybszym czasie, ale organizmu nie oszukasz. Pracują full-time w jednej pracy, potem leca do innej na part-time albo full-time, nawet gdy w jednej maja day off to nie maja dnia wolnego, bo sa w ktorejś z tych prac. A potem patrzysz jak wycierają nosy w chusteczki, bo krew im leci, albo oczy zachodza im krwią, bo organizm wycieńczony, niewyspany. Czy to jest zycie?

Gość head
no cóż akurat w moim przypadku nie była to ciężka praca..raczej "byłem" w pracy niż harowałem, oczywiście czasami było ciężko ale można się przyzwyczaić..poza tym myślę że warto poświęcić ten rok z życia i osiągnąć swój zamierzony cel..myślę że w Polandii by mi się to nie udało gdyż pracowałem tutaj w o wiele cięższych warunkach za 3PLN/h...

Gość Białas
"powiem szczerze jakie mam plany po powrocie.. chcę zrobić prawko (1000zł) kupić jakiś samochód (do 5000) laptop (nie mam pojęcia ile) chcę wynająć mieszkanie i móc z tych pieniędzy się utrzymywać przez jakiś czas (kilka miesięcy)" Zajebiste masz te swoje plany. Kupisz to co chcesz a potem dalej zęby w tynk. Żebym ja miał takie ambicje jak Ty. W samochód trzeba lać, ubezpieczyć, czasami naprawić. Za 5000 to niezłą furę kupisz. Powiem Ci, że odłożyć przez ten okres możesz jakieś 2500 funtów, z tego co widzę to jest to Twój szczyt marzeń. ja chcę posiedzieć w Anglii 10 lat i odłożyć jakieś 50-80 tyś funtów - to są moje plany!!!

Gość londycznyk
"ja chcę posiedzieć w Anglii 10 lat i odłożyć jakieś 50-80 tyś funtów - to są moje plany!! ty jestes jeszce smieszniejszy od poprzednika co na prawko zbiera,tamtego jeszce mozna zrozumiec,mlody chlopak ,pewnie po krotkim czasie zruzumei ze takei ciulanie nie ma sensu. Nie lepiej zainwestowac w siebie i po latach zarabiac te 50k rocznie?? Zreszta z taka kasa tez po 10 latach nie zaszalejesz zbytnio w PL,pewnie starczy ci na 2pokojowe mieszkanko a pozniej jak sam to ladnie ujales-zeby w tynk.

Gość Białas
hey londynczyk, inwestowac w siebie to znaczy masz w planach zrobic sobie operacje plastyczna? a ten mlody jak go nazwales to niech sie za nauke wezmie a nie odbiera prace ludziom (rodzinom z dziecmi), ktorzy nie maja za co zyc a on ma w planach samochod. A jak chcesz wiedziec to mieszkanie juz mam, samochod tez i wiele innych rzeczy. Pewnie powiesz teraz dlaczego tu siedze skoro wszystko mam? Bo niestety ciezko jest to wszystko utrzymac za polska pensje. i jak napisalem odlozycz 50-80 tys funtow i dobrze je zainwestowac a nie wydac na pierdoly.

Gość Emigrantka z Belfastu
Tak, przyjeżdżają, chcą zarobić na samochód, na prawo jazdy, na ciuchy, na mieszkanie w Polsce. Kur.. pytam sie po co? Zapierd...ją w pocie czoła, pozwalają na poniżanie siebie i tym samym skazują innych Polaków na to samo. Bo oni wyjadą i zostawią to gów.. po sobie. A następny Polak czy ktoś kto sie zatrudni na jego miejsce ma już przerypane. Ma zawyżone normy, aroganckiego szefa, który wie, że może sobie pozwolić na to, bo poprzedni Polak go tego nauczył. I tak to się kręci. Ja nie wiem po co wy tu przyeżdżacie, jeżeli chcecie zarobić na POLSKIE prawo jazdy, na samochodu w POLSCE, na POLSKIE mieszkania, na POLSKIE ciuchy i kosmetyki i co tam jeszcze. Siedzcie w Polsce i zarabiajcie na to wszystko w Polsce. Jeżeli chcecie dofinansowywać dalej to POLSKIE złodziejstwo, cwaniactwo to siedzcie dalej w tej waszej Polsce umiłowanej, która "dba o was, daje wam prace, daje wam utrzymanie, zarobek i godne zycie". Ja pracuję w UK i widze jak Polacy przyjeżdżają na parę miesięcy i zapierd... w pocie czoła, palą tylko POLSKIE papierosy, kupują z przemytu, a jak nie mają jak kupić to rzucają palenie, bo tutejszych nie kupią. Jedza tylko jedzenie przywiezione z POLSKI, jak coś już tu kupią to najwyżej za funta. Losie jestescie poprostu chorzy. DOFINANSOWUJECIE KRAJ, KTÓRY NIE DAJE WAM GODNIE ŻYĆ, NIE DAJE WAM PRACY ZA GODNE PIENIĄDZE, nawet nie daje wam zarobić na coś tak prostego jak prawo jazdy. To poprostu jest chore. OKRADACIE KRAJ, KTÓRY DAJE WAM PRACE, DAJE WAM ZAROBEK, A DAJECIE WSARCIE KRAJOWI, KTÓRY MA WAS GDZIEŚ. Po tym wszystkim, my Polacy, którzy zdecydowaliśmy się tu zyć, poprostu mamy przerąbane, opinia od was spada na nas. Że jesteśmy bydłem nie ludźmi i że jak bydło możemy być traktowani. Ludzie jeżeli już tu zdecydujecie się przyjechać, to przynajmniej, nie róbcie z siebie nędzarzy, którzy za wszelką cenę chcą się nachapać kasy dla tej swojej ukochanej Polski, tylko zyjcie normalnie. UK to kraj dla ludzi, którzy potrafią walczyć o swoją godność, daje szanse odważnym, a ludzie, którzy pozwalają się traktować jak bydło, poprostu beda tak traktowani. Odpowiedzcie mi CO POLSKA ZROBI DLA WAS?, że tak chcecie ją wspomóc.??? OGRABIAJĄC UK Z PODATKÓW, Z FUNTÓW, KTÓRE TU ZAROBICIE, nie kupując tutaj prawie nic, niepłacąc podatów, zgadzając sie pracować " na czarno" ROBICIE TO SAMO POLSKIE BAGNO CO W POLSCE. Za parę lat będzie to widac w całej jaskrawości. aLE WY TO MACIE D... prawda?

Gość dobra ale nie kazdy
zaklimatyzuje sie za granica i bedzie tam mógł mieszkac do konca zycia nie kazdy dobrze sie czuje na emigracji wez to tez pod uwage

Gość emigrantka z anglii
No tak nie kazdy potrafi, ale jak to emigrantka z belfastu powiedziala nie zostawiajcie gowna po sobie, ja tez chce zyc w UK a nie w drugiej zasranej polsce, a potem jak nas widza tak nas pisza, ale ci co juz wyjechali maja to w dupie...