Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bronxik

Wstydliwy problem...

Polecane posty

Bylam niedawno u lekarza,podejrzewalam,ze mam hirsutyzm. Lekarz wybil mi to z glowy,powiedzial,ze mam problem ale \'\'tylko\'\' kosmetyczny... mowil,zebym do kosmetyczki poszla i po sprawie... wiec co ? mam teraz depilować piersi czy jak? bo mam jasne wloski 1 cm na biuscie i dekolcie...

Gość Young-Jin
hmmm mysle , ze kosmetyczka pomoze Ci, woskiem?chociaz to dosc bolesne. A moze laser?

wiesz bolu sie nie boje,ale tych odrastajacych wlosków... poszlabym na laser ,ale mnie zwyczajnie nie stać :/ nie wiem czy zaczac sie tam depilować, pozniej trzeba bedzie caly czas... :( poza tym musialabym chyba tez i brzuch bo jak to bedzie wygladalo gdy piersi bede miec gladkie a brzuch owlosiony :( nie wiem co mam robic... pomozcie... 🌼

Byłaś u lekarza rodzinnego?? Może powinnaś udac się do endokrynologa, może masz zaburzenia hormonalne??

Gość nie ruszaj
jasne 1 cm ? każdy tak ma

Gość medecin
zrob sobie badania TSH, T3 i T4 to wyjasni Ci sprawe tarczycy.

wszstkie tak macie ? to na prawde normalne ? mam też czarne (bardzo dlugie) wloski na piersiach ale te wyrywam pensetą... jasnych jest za duzo,zebym je mogla tez tak potraktować zostaje wosk... bylam u rodzinnego,to prawda do endokrynologa musialabym prywatnie a szkoda mi kasy... 150 zl :( jak ma powiedziec to samo co rodzinny...

Gość medecin
to sa badania krwi

Gość medecin
endokrynolog zbada Ci tarczyce, powie Ci co znacza Twoje wyniki, czego zamalo, czego zaduzo, czy jestes chora tymczasowo(tzn , ze da sie z tego wyjsc), czy wymagasz tymczasowego leczenia, itp .Do endokrynologa tylko prywatnie, bo panstwowo sie nie doczekasz na termin. Ja za sama wizyte place 200 zl, ale mam swietnego lekarza.

nie wiem, czy powie ci to samo co rodzinny, od tego sa badania , które wykryja ,ze albo coś jest nie tak, albo taki twój urok :) po za tym, jesli coś bedzie nie tak to dostaniesz leki, po których owłosienie się zmniejszy

Gość jasne włoski...
to nic takiego... też mam takie, ale jakoś szczególnie ich nie widać. A i czarne owszem też sobie rosną przy brodawkach (i podobnie jak Ty wyrywam te pojedyńcze sztuki). Nie uważam tego za chorobę, a większość kobiet tak ma... tylko niektóre nie bedą sie tutaj przyznawały ;) Nie panikuj :)

no właśnie nie chodz do panstwowego, a do prywatnego mozesz iść, jesli ma to tobie pomóc, ja tez chodzę do endokrynologa, i zyje :) :P

właśnie endokrynolog powiedział mi, aby tyuch włosków wokół sutków nie ruszac, lepiej je skrócic nozyczkami

ale wiecie,chlopak \'\'czeka\'\' jak ja mam mu sie tak pokazać... leki nawet jak zaczna dzialac to najwczesniej chyba za kilka miesiecy do pol roku... a mi sie ... spieszy... ale do lekarza sie przejde na zdrowiu nie ma co oszczedzać...

Gość kllllllllllllllllllllllit
a ja mam pelno wloskow...wszedzie, wygladam jak brzoskwinka;) i czarne wloski tez mam, w ogole to owlosienie moje mnie cholernie wnerwia, ale taka ponoc moja uroda (wg endokrynologa) a mojemu ukochanemu na szczescie to nie przeszkadza, a przynajmniej tak tweirdzi:D