Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kollla

KONIEC-co o tym myslicie?

Polecane posty

Gość iiiid
Rok 2012 jest najczęstszą, przyjmowaną przez różne apokaliptyczne grupy (i teorie), datą "końca świata". Prawdopodobnie ma to swoje źródło w kalendarzu Majów (świeckim i religijnym), który podaje dzień 21 grudnia 2012 jako ostatni dzień historii. Sam "koniec" świata jest tutaj często rozumiany metaforycznie, ma to oznaczać bowiem wydarzenia, po których ludzie na Ziemi na zawsze zmienią swój sposób patrzenia na świat i na drugiego Człowieka. Również wg członków ruchu New Age w tym roku nastąpi koniec Ery Ryb i rozpocznie się pełna szczęścia Era Wodnika, co jednak ma poprzedzić seria kataklizmów i katastrof.

Gość iiiid
Szczególnie datę tę rozpowszechniła w swoim czasie książka "Proroctwo Oriona 2012", której autorami są panowie Patrick Geryl i Gino Ratinckx. Autorzy twierdzą, że właśnie 21 grudnia 2012 roku ma nastąpić tzw. przebiegunowanie Ziemi, czyli - innymi słowy - nasza planeta ma się na chwilę zatrzymać, a potem zacząć obracać w przeciwnym kierunku, czemu towarzyszyć będą liczne katastrofy naturalne - powodzie, trzęsienia ziemi, huragany itd., które spowodują śmierć większości ludzi.

Gość iiiid
mnie zastanawia czemu majowie skor tak daleko byli naukowo rozwinieci wygineli

Gość jhgdz
iiiiid....o czym ty mówisz przecież chodzi o to, że ludzi zrobiono w wielkiego wała. Nie był diabeł taki straszny a amerykanie nas oszukali!!!

Gość Ks. J. Łabiński

Gość Ks. J. Łabiński
to wszystko niestety prawda, w roku 2012 bedzie tzw. 'koniec swiata'

Gość Ks. J. Łabiński

Gość a prpo amerykan
to podobno buduja schrony w ktorych umieszaja wiedze o ziemie tzn w formie pisemnej doptyczaca nauki histori ,sztuki ,medyscymy,po za tym biegunowosc zimi rzeczywiscie sie zmieni..co parwdopodobnie nasili katastrofy gdyz zmieni sie pole magnetyczne ziemi

Gość antylista
ja mysle , ze to juz najwyzszy czas.

Gość pierwszt raz jest tyle teori
na potwierdzenie tego ,,konca,, wiadomo bylo ze w 2000 nic sie nie stanie ,bo chyba uczyliscie sie na religi,ze przy badaniu lat pomylono sie o kilka czy nawet kilkanascie

Gość ja w to wierze
bo przedew szystkim jest to potwierdzone naukowo,nie zauwazyliscie ile w ostanim czasie dzieje sie katastrof?to nie sa jakies bzdyury przepowaidaczy -to nauka!nie badzcie wiec tacy pewni ze to bujda,nikt nie jest stanie przewidziec tego co sie wtedy wydazy

Gość ja w to wierze
najwyraźniej byłeś głupim bachorem :o

Gość antylista
jak tak mozna 😠 chodz myrevinku..utule Cie :P

Gość ja w to wierze
ktos sie podszyl z tekestem o glupku...

Gość piramidalna paranoja