Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makataaa

Co lepsze na cere ładna? Piecie soku z marchwi czy jesc starta surową marchew?

Polecane posty

Gość makataaa

sok lepiej czy zetrzec na tarce i jesc starkowana marchew?i ile tego dziennie jesc czy pic?

hmmm mysle ze na to samo wychodzi chociaz tak zjadasz cala marchewke a tak wyrzucasz to co sie nie zmiksuje:) ale ja wole pić:)

Gość a ile trzeba pic dziennie tego
soku? a jesli nie sok , to ile tej marchwi startej dziennie moge zjesc, aby poprawic wyglad cery?i czy mozna sobie utrzec wiecej i trzymac w lodowce, bo nie chce mi sie codzinnie jej trzec, i czy moge dodac do tartej marchwi starte jabłka?

jak bedziecie wsuwac duzo marchwi to bedziecie miec pomaranczowa cere jak Kat Slater z Eastendersow :classic_cool:

Gość ale nikt nie mowi tu o
nadmiarze marchwi,,,dlatego pytałam ile dziennie jej spozywac?!

Gość revlonka
nie wiem ile ale moj kolega z pracy pije bardzo duzo soku z marchwi i ma fajny odcien cery

Gość JAS
ja wypijam szklanke dziennie

Moja kolezanka wypija 2 male kubusie dziennie . Ale czasem pije wiecej. Nie ma idealnej skory ale rzeczywiscie jest fajny odcien i szybko jej sie skora goi - w ogole nie pozostaja jej slady po wyciskaniu.

Gość lepiej chyba samemu zrobic
sok niz te kubusie kupowac.a zamiast soku moze byc starta marchew?

Gość domini5
NAJLEPSZA JEST MARCHEW GOTOWANA W WODZIE Z ODROBINĄ TŁUSZCZU BOWIEM WTEDY BETAKAROTENU JEST NAJWIĘCEJ KIEDY PIŁAM TAK PRZYGOTOWANĄ MARCHEW MIAŁAM ŚWIETNIE OPALONĄ CERE

Gość marchewka 24
pij sok. wtedy dostarczysz organizmowi więcej składników bo aby uzyskać jedną szklaneczkę musisz zetrzeć kilka marchewek a tyle na pewno nie zjesz na surowo bo będziesz miała dosyć.

Gość ale od mleczka się tyje

Gość a ile tego soku mozna wypijac
dziennie aby miec ładna cere i aby nie ''przedobrzyc''i czy mozna w sokowirowce jednorazowo wiecej soku zrobic np. na 2 albo 3 dni i przechowywac w lodowce? nie cche mi sie codziennie go robic

Gość a ile tego soku mozna wypijac

Gość odswiezam

Gość pani dietetyk
w przpadku marchwi-zdecydowanie lepszy sok!!!!!! (mam wyjasniac naukowo??) To nie dotyczy wszystkich warzyw i owocow-np w przypadku jablka-lepiej zjesc zamiast pic sok z jablka! wracajac do soku z marchwi-najlepiej robic samemu w sokowirowce (wtedy w wytlokach zatrzymuja sie wszelkie subs sztuczne ktorymi spryskuje sie warzywa) niz pic kupny! pic 1 szklanke dziennie! :)

Gość a skad wiesz.ze w wytłokach
a nie w soku?

Gość to sa wszystko
zaleznosci budowy,wielkosci czasteczek ich zachowanie sie w stosunku do predkosci wirowania oraz sposob powiazania danych zwiazkow ze zwiazkami zawartymi w danym warzywie itd!np przy produkcji soku jablkowego tracimy blonnik i zwiazki polifenolowe! przy soku z marchwi nie bo sa zwiazane z beta-karotenem (jakos tak)!jezeli znasz budowe molekularna zwiazkow chem w marchwi i znasz budowe tzw dodatkow do zywnosci to wiesz co sie z czym laczy lub nie i w zwiazku z tym wiesz co tracisz a co zostaje...