Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /Alicja/

powiedz mi jakie masz objawy - ja powiem co może Ci być

Polecane posty

Gość mam pyatnie Alicjo
szperałam w necie na temat naczyniaków ale nigdzie nie było zdjęć.

Gość /Alicja/
Pingwinka ---> to co opisujesz wyg.lada mi na rozstępy spowodowane tendencją do szybkich zmain w wadze. można to spróbowac zniwelowac kosmetykami dostępnymi w patece.

Gość /Alicja/
przepuklina --->oczywiście że kobieta rowniez może zachorować.wyczuj w pachwinach lub w brzucu czy masz taki miękki guzek uciekający gduy go dotykasz. jesli tak to może być przepuklina

Gość przepuklina
dziekuje bardzo za odpowiedz:) mam jeszcze pytanie:) czy to boli? i czy jest bardzo niebezpieczne - tzn czy trzeba od razu do lekarza z tym leciec i operowac?

a ja zle sypiam, budze sie czasami 2-3 razy w nocy, zazwyczaj musze isc zribic siusiu, i pozniej juz usnac nie moge, pracuje w ciagu dnia 10 godzin, ale od kliku miesiecy tak mam, ze wlasnie budze sie w nocy, juz mam dosc, pozniej caly dzien jestem zmeczona, spiaca nie do zycia... wieczorem zawsze przed snem robie siusiu...w ciagu dnia wypijam do 2 L wody, ale bardzo czesto chodze do lazienki co poltorej dwie godziny.... od czego to moze byc?? nigdy nie jestem wypoczeta...wiecznie zmeczona

Gość /Alicja/
jjjjjj2222 --->ten kaszel może byc spowodowany niekoniecznie gruźlicą czy też powikłąniami po niej. palisz papierosy? płuca na pewno sa czyste? gruźlica mogła spowodowac jakies uszodzeie płuc które postepuje i stad kaszel....jest on nardzo dokuczliwy? jaki ma charakter?

przepuklina moj brat mial 3 zabiegi na ta przypadlosc za 3 razem miejmy nadzieje, ze juz bedzie dobrze i bedzie mogl pracowac fizycznie.... aale nie lekcewaz tego, on zlekcewazyl a teraz od 3 lat sie meczy i nie moze pracowac... idz do lekarza...

Gość jjjjjj2222
nigdy nie paliłam,ale niestety jestem biernym palaczem w pracy kaszel jest dokuczliwy,ciągłe takie odkasływanie,''gilgot''w gardle i potrzeba takiego chrząknięcia niby na rtg czysto drugi raz nie chcę tego przechodzić,po prostu nie chcę...

im wczesniej pojdziesz moze unikniesz skalpela, moj bray gdyby poszedl od razu dostalby pas i byc moze uniknal zabiegu, a tak jeden zabieg trefny, drugi jeszcze gorszy, a trzeci trwal 3 godziny!!! bo wczesniej spieprzyli robote...... dobrze ci radze lepiej zapobiegac niz pozniej w szpitalu lezec i sie meczyc... a po zabiegu czasem bardzo boli uwierz mi, widzialam jak brat sie meczyl a ma juz 32 lata...

Gość Beta35
Dziekuje Ci Alicjo za odpowiedz.Innych rzadnych dolegilwosci nie mam.No fakt ze jestem dosyc nerwowa i juz mi kiedys lekarz neurolog sugerowal nerwice,ale jakos w to nie wierzylam.Te zawroty i ich najwieksze ataki zdarzaly mi sie przewaznie rano po przebudzeniu jeszcze w lozku,lub czasem mi sie kreci jak klade sie do lozka .Dziwne to jakos jest.Albo jak bardzo odchyle glowe do tylu lub w dol .no to by wlasnie wskazywalo na kregoslup,bo dzieje sie to czesto przy zmianie pozycji.Ale na pewno wezme pod uwage twoje rady i pomysle o tych badaniach.Pozdrawiam!

Gość /Alicja/
LULKA 123---->stawiałabym bym na niewydolosc krażenia. badz zaburzenia hormonalne. jedno i drugie należałby leczyć. nie sądze by było to spowodowane niedoborem witam jednak jesli towarzyszy to puchnięcie to prawie na pewno coś nie tak z krazeniem. radziłabym zgłosić się do lekraza rodzinnego bo niewydolosć krązenia to bądź co bądź jednak coś nie tak z sercem więc lepiej leczyć za wczasu

Gość /Alicja/
na arzie musze kończyć. jutro postaram się odpowiedziec na reszte pytan o ile dam radę bo strasznie was dużo:)

Gość Beta35
Zapomnialam napisac ,ze nie przyjmuje zadnych tabletek.I moje dolegliwosci zaczely sie 10 miesiecy po urodzeniu dziecka.Pisalas cos o zaburzeniach hormonalnych.Ja juz tak dwa lata szukam ,przyczyny.

Gość przepuklina
wesolutka!!! dziekuje pgromnie za rady ... ja sie pytam tylko tak na wszelki wypadek; bo sie strasznie nadzwigalam przezd chwila i cala obola jestem; i miedzy innymi po zebrami brzuch tez mnie boli; ale wyglada na to ze po prostu sobie jakies miesnie ponaciagalam. ale bede sie obserwowac jesli chodzi o spanie to mam dokladnie to samo co ty:) jakbym o osbie czytala. jestes czasami taka zmeczona ze od rana tylko mysle o tym zeby sie polozyc a w nocy jakos spac juz nie moge. mam wrazenie ze mam taki "czujny" sen; bardzo latwo mnie obudzic. wydaje mi sei ze to przez stres .. ja za duzo mysle; klade sie do lozka i rozmyslam .. i potem asnac nie moge albo sie budze co chwilke. jak jestem spokojna wesola; jak mi sie wszystko uklada i nie wpadne w pulapke "rozmyslalania" przed snem to juz jest dobrze. sprobuj relaksujacej kapieli; moze jakichs lekkich ziolowych tabl a uspokojenie (ja biore valerin jak juz bardzo potrzebuje sie wyspac) - tylko nie lykaj ich do wanny :) i nie mysl o niczym jak sie polozysz

Gość dontknow.
Moj problem to nieświezy oddech a objawy to -smierdzace migdaly -maly nalot na jezyku -non stop splywajaca flegma po gardle i co z tym sie wiarze ciagle harkanie Jak myslisz co jest ?

Gość Weź sie za coś
innego, porządnego, moze posprzątaj mieszkanie, na pewno tobie to wyjdzie lepiej.

mam guzki na tarczycy. dwa malutkie. biore eltroxin i jod. lekarz powiedzial, ze czasami biora sie od stresu i jesli sie nie powiekaszaja, to lepiej nie ruszac i nie robic biopsji. pozatym czy tabletki anytykoncepcyjne (novynette) maja jakis wplyw na niedoczynnosc? czy powinnam brac wiecej hormonow tarczyycy a moze lepiej zrezygnowac z tabletek na czas leczenia?

Dziękuję :* hmm jestem raczej pewna, że to ból jajnika. Boli też gdy trzymam mocz za długo. Ginekolog powiedziała, że mam powiększony jajnik ale jest ok wiec nie rozumiem ale nigdy nie pomyślałam że to mogą być jelita!! Zaparcia faktycznie czasem mam ..Lekarce pierwszego kontaktu mówiłam o tym to odesłała mnie do ginekologa :o takich mamy lekarzy :( Znajoma powiedziała mi, że miała coś takiego gdy miała przeziębione jajniki. Chyba musiałabym pójść prywatnie ale nie mam kasy.

Gość koko szanell
ja tez mam pytanie jakie moga byc przyczyny lekuopenii (mam ja juz ponad 2 lata)...i czy moze byc ona samoistna...

Gość Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Z pochwy wydobywa mi się przezroczysty lub zółtawy śluz. Co to jest ? Coś poważnego ? Co z tym robić ?

Gość do zalozycielki topicu
nie moge sie pozbyc bakterii w moczu i pochwie.... antybiotyki nie pomagają... dolegliwosci są przykre... prosze o rady............

Gość a bralas furagin
?????

Gość dziewczyna....
ja mam pytanie ale nie zwiazane z moim zdrowiem. moj chlopak ma 20 lat i ma cukrzyce typu 1. jesli chcielibysmy miec kiedys dzieci to czy one tez bylyby chore? bardzo prosze o odpowiedz.

Gość trakajk
powracajace sie problemy intymne...odczuwam ciagle pieczenie , chodze do lekarzy nic nie daje i ciagle powracajace zapalenie pecherza, wystraczy ze usiade na zimnym krzesle lub za dlugo siedze np podczas zajec

Gość milupka..
Pisałam o tym na innym topiku ale moze i tu spróbuę: znajoma ostatnio miała dziwne objawy:przestała widziec na jedno oko i zdrętwiała jej połowa twarzy :-0 ,po jakis czasie to ustąpiło ( nie wiem jak długo to trwało ) ale boje sie ze to początki SM

Gość milupka..
ta mordka z językiem wyszła niechcący ( zupełnie nie na miejscu :-0 )

Gość iiioo
a ja mam silne bole glowy zaburzenia wzroku zaburzenia mowy tak jak bym mowila wspak:( dretwieje mi reka i strasznie czuje sie zdenerwowana jak to mi sie przytrafia:(przechodzi po zazyciu tabletki przeciwbolowej Ketonal i musze polozyc sie spac.co to moze byc????

Gość /Alicja/
pytająca ona---> to co opisujesz ma rożne nazwy...zespoł niespokojnymch nóg dotyka wielu ludzi i nie jest do konca uleczalny. jesli miała go Twoja mama zanczy to że prawdopodobnie odziedziczyłaś to po niej. zazwyczaj ciąza, niedobory niektórych witamin (np. zelaza) a takze rózne choroby które toczą się w organizmie mają wpływ na to że pojawia sie lub nasila już istaniejący syndrom niespokojnych nóg....spróbuj uzupełnic niedobór zelaza o ile istnieje, zbadaj swoje nerki i układ nerwowy koniecznie! jeśi nie tam znajdziesz przyczyne Twojego problemu to znaczy że są to uwarunkowania genetyczne. musisz sobie wtedy znaleźć sposób by nogi uspokoić. wiem że teraz jestes w ciązy ale gdy urodzisz spróbuj przed snem wykonywać jakieś cwiczenia by trochę zmeczyć nogi(myśle że aby zrzucić ciązowe kilogramy to Ci się przyda tak czy inaczej), wykonuj samodzielnie masaże, stosuj zimne prysznice....po prostu szukaj jakichkolwiek sposobów by nogi uspokoić. wiekszośc ludzi ma taki sposób i tak właśnie radzi sobie z tym syndromem. ale najpier wykonaj prosze te badania które napisałam. na żelazo oraz na nerki...ogólnie morfologie krwi oraz badanie biochemiczne. katarinkaaaaaaa ---->prosze Cie zrób badania krwi.jeśli one bedą w porządku to wtedy poszukamy przyczyny. mam pyatnie Alicjo ---->jesli to naczyniak i jest on w mieejscu stale narażonym na potencjalne zadrapanie powienien zostać usunięty. to możliwe że to własnie naczyniak...koniecznie zabierz go do lekarza. być może nie bedzie konieczny zabiegg a jedynie jakies wymorożenie. zalezy od wilekosci. niestety nie widzę tego ale sądzę że i tak powinnas męza siłą zaciągnąć do lekarza! wpisz sobie w googlach "naczyniak" i wciśnij u góry paska do wyszukiwania "grafika" a znajdziesz kilka niezbyt przyjemny7ch zdjęć.pokaż je męzowi może zmądrzeje cziken ---->owszem może miec związek. niekiedy zapalenie pochwy jest wywoływane przez grzyby ale niekoniecznie. zwróć uwagę na ulotki środków przeciwgrzybicznych,, na większości pisane jest tez o działaniu przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym najtańszy i w sumie skuteczny jest clotrimazolum masć oraz globulki. polecam też sterovag(ten już na receptę). zapytaj w aptece-ilosc leków i ziół bez recepty jest spora wesolutka ---->jeśli nie masz dodatkowych objawów a męczy Cie tylko bzsenność to nie ma szczególnych powodów do obaw. to może miec podłoże psychiczne, może być spowodowane jakimiś schorzeniami o chorobami(ale wtedy miałabyś dodatkowe objawy). stosuj przed snem jedną tabletką persenu(lek ziołowy - bez recepty). na pewno bedzie lepiej aż w końcu zaczniesz sypiać normalnie. jjjjjj2222--->masz odpowiedź. drazniące działąnie dymu tytoniowego...to mogło spowodować "zmiany" w płucach zwłaszcza po przebytej gruxlicy. skoro rentgen nic nie wykazał nie widzę innej przyczyny jak właśnie to że jesteś biernym palaczem. sadze że powinnas unikac dymu tytoniowego gdyz Twoje płuca są wrażliwe. wiem że to może być czasami trudne ale lepiej interweniować za wczasu Beta35 >>>>to co opisujesz faktycznie wskazuje na kręgosłup. położeniowe zawroty głowy. myślę jednak że powinnas się zastanowić nad tym czy masazysta do którefo chodzisz jest dobry. nikedy nieudolny masaż może narobic więcej szkód niż myślimy. radziałabym poszukać naparwde kompetentnego, dobrego kregarza i jesli nie było robione zrobić koniecznie prześwietlenie kręgosłupa! dontknow. --->to może wsakzywac na stan grzybiczny i zaplany jamy ustnej.(może to się także wiązać z stanem grzybicznym całego układu pokarmowego, gronkowcem,paciorkowcem ), zapaleniu zatok(stąd flegma z nich spływajaca) ale przedewszystkim ropnym zapaleniem migdałów.(wymieniłam Ci rożne warianty oczywiście niekoniecznie bedące faktyczną przyczyną to tylko pewne możliwości) nieświeży odech jest problemem uporczywym i prędzej czy poxniej trzeba się zdecydować na wycięcie migdałów a problem znika! warto też wybrać się do gastrologa w celu pobrania posiewu z gardła i zbadania czy nic gorszego tam nie siedzi. moze wystarczą zwykłe antybiotyki i bedzie po sparwie:) lady_in_red21 ---->no nie wiem...ja jednak zrobiłabym biopsje...(naparwde idzie przeżyć!!!)co wiecej Ci moge napisac. sądze że tabletki mogą miec wpływ.(nie tyle na niedoczynność co na skuteczność jej leczenia) zarówno to jak i niedoczynoosc wiąze się z zaburzeniem gospodarki hormonalnej. to że biorą się od stresu zasugerował rodzinny czy endokrynolog? dobra duszka----> miałas robione usg jajników? może to nie jajnik lecz chory pęcherz po prostu? :) przepraszam że tak odbiegam od tego jajnika ale nie sądze by nawet powięksozny powodował taki ból(o ile faktycznie jest powiększony i nie ma na nich zmian w postaci torbieli).jeśli masz zapalenie jajników( to bardzo możliwe)( konieczne jest jakieś leczenie bo powikłanie mogą być nie za przyjemne..niekonieczne bedziesz musiała iśc prywatnie. jesli nie miałaś robionego usg jajników idź do ginekologa i powiedż że odczuwasz silne bóle i poros o usg. to go nic nie kosztuje a wrecz lezy w jego obowiazku. idź tez do lekarza rodzinnego i poroś o skierownaie na badanie moczu. jesli nie bedzie chciał dac w co wątpie zrób je w pierwszej lepszej przychdni! to kosztuje dosłownie kila złotych! koko szanell --->stwierdzono ją u Ciebie przy zwykłym badaniu? czy miałas tez badanie rozmazu krwi obwodoej? nie do końca ustalone sa przyczyny powstawania leukopenii...może być ona powikaniem po jakijś przebytej chorobie...skutkiem niewłasciwego trybu życia. najczęsciej jest raczej skutkiem jakiegos stanu zapalnego toczącego sie w organizmie... boli mnie dupa---> przyczyna tego obajwu może być sex analny;) Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu -----> upławy spowodowane zapalniem pochwy lub jeśli na wargach znajdujesz też biały osad - grzybicą. kup sobie clotrimazolum bez recepty i jeśli po 6 dniach nie minie idź do ginekologa do zalozycielki topicu ---> co zostało stwierdzone u Ciebie że bierzesz antybiotyki? przechodziałas zapalenie układu moczowego? jeśli bierzesz leki stricte na bakterie to może okazac się leczenie nieskuteczne w przyadku jeśli przyczyna tkwi głębiej....kandydoza na przykład (jest chorobą ukł pokarmowego) ma wpływ na także inne sfery niż ukl pokarmowy. możliwe że leczysz się na jedną sferę a przyczyna tkwi gdzie indziej. rozmumiem że to uporczywe.....sadze że powinnaś zrobić badanie kału na obecnosć pasożytów i grzybów. dziewczyna.... --->cukrzyca jest chorobą dziedzczną. tzn ze Twoje dzieci mogą mieć do niej skłonnosci co nie znaczy że muszą ją mieć. trakajk --->bierzesz tabletki antykoncepcyjne? jakie masz wyniki badania krwi i moczu? milupka..----->koniecznie na dyżur neurologiczny! nic wiecej nie mogę napisać! takich rzeczy się nie bagatelizuje! iiioo--->rowniez do neurologa śmigaj! tomografia głowy konieczna! dziewczyny co innego bóle brzucha a co innego objawy ze strony układu neirologiczne zwłaszcza tak niepokojące. nie bede Ci wymieniać co to może być.....nie chcę Cię ani uspokajać ani starszyć. takich obajwów naparwde nie lekceważcie dziewczyny:(

Gość /Alicja/
koko szanell --->stwierdzono ją u Ciebie przy zwykłym badaniu? czy miałas tez badanie rozmazu krwi obwodoej? nie do końca ustalone sa przyczyny powstawania leukopenii...może być ona powikaniem po jakijś przebytej chorobie...skutkiem niewłasciwego trybu życia. najczęsciej jest raczej skutkiem jakiegos stanu zapalnego toczącego sie w organizmie... boli mnie dupa---> przyczyna tego obajwu może być sex analny;) Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu -----> upławy spowodowane zapalniem pochwy lub jeśli na wargach znajdujesz też biały osad - grzybicą. kup sobie clotrimazolum bez recepty i jeśli po 6 dniach nie minie idź do ginekologa do zalozycielki topicu ---> co zostało stwierdzone u Ciebie że bierzesz antybiotyki? przechodziałas zapalenie układu moczowego? jeśli bierzesz leki stricte na bakterie to może okazac się leczenie nieskuteczne w przyadku jeśli przyczyna tkwi głębiej....kandydoza na przykład (jest chorobą ukł pokarmowego) ma wpływ na także inne sfery niż ukl pokarmowy. możliwe że leczysz się na jedną sferę a przyczyna tkwi gdzie indziej. rozmumiem że to uporczywe.....sadze że powinnaś zrobić badanie kału na obecnosć pasożytów i grzybów. dziewczyna.... --->cukrzyca jest chorobą dziedzczną. tzn ze Twoje dzieci mogą mieć do niej skłonnosci co nie znaczy że muszą ją mieć. trakajk --->bierzesz tabletki antykoncepcyjne? jakie masz wyniki badania krwi i moczu? milupka..----->koniecznie na dyżur neurologiczny! nic wiecej nie mogę napisać! takich rzeczy się nie bagatelizuje! iiioo--->rowniez do neurologa śmigaj! tomografia głowy konieczna! dziewczyny co innego bóle brzucha a co innego objawy ze strony układu neirologiczne zwłaszcza tak niepokojące. nie bede Ci wymieniać co to może być.....nie chcę Cię ani uspokajać ani starszyć. takich obajwów naparwde nie lekceważcie dziewczyny:(