Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milka123

co moze sie stać...?

Polecane posty

Przekułam sobie ucho na chrząsce!I teraz mam czerwone ucho, a nawet niektórzy mówią że fioletowe!Wię coś moze się stać przez to??Pomocy!!

Gość fino
Akto ci to ucho przbijal?

Gość moja kolezanka
u kosmetyczki sobie tak przekuła... Niestety w tym miejscu tak sie jak paskudzilo że musiała wyjąć i zarosło :) jezeli tobie fachowiec tego nie robił, to przygotuj sie na 100%-towe ropne wycieki

Gość ciorno
no wiec tak najlepiej jakbys zamiescila foto cake ucho mam zakolczykowane wszytsako robilam sam lub koleznaki pieknei zagojone i bezproblemow ale po pierwsez moglas trafic w tzw. zle meijsce i nie beedzie chciec sie goic lepiej wyjac kolczyk zagoic rane i sprobowac jescze ra ztym razem nieco po skosie w dol przekluwac igla 12 miejsce zdezynfekowac i powinno pieknei si egoic lepij nie ryzykwoac i wyjac kolczyk jelsi ucho az tak zapuchlo i jest sine!!!!!!!!!!!

Gość Justyna .
hmm .. Ja mam koczyka już jakieś trzy miesiące ..^^ szczeże'ę powiem że mnie na co dzień nie boli .. ;O .. Gorzej jak zachacze przy czesaniu .. to wtedy jest nieprzyjemne uczucie ale da się wytrzymać .. Ja pomimo upływu tylu miesięcy nie bardzo mogę spać na tej stronie gdzie jest przekute ucho ;( Pozdrawiam .. ;)^^ JA miałam też czerwone ale tylko jakieś dwa dni .. jeśli u cibie jest dłużej to radziła bym pójść do kosmetyczki lub go wyciągnąć .. lecz jak go wyciągniesz to już jest mała szansa na to ze za np : jakieś dwa tyg. go włożysz.. ^^ PzDr.

Gość gooska
hej ja mam kolczyka od 4 tygodni robila mi go kosmetyczka przez dwa dni mnie troche bolalo i oczywisccie spac nie moglam na jego stronie. Teraz wymienilam kolczyka na takiego specjalnego do ust (tu powiem ze przebicie ucha bolalo mnie bardziej niz przebicie wargi) ma 6mm i plaska koncowke wiec teraz juz mi wcale nie przeszkadza.

Gość agaza milka123
hah co ja wypisywałam. ;D Kolczyka już dawno nie ma , a opuchlizna dawno zeszłą. dzięki wielkie za odpowiedzi. I proszę moderatora o zamkniecie lub usuniecie tego dawno nieaktualnego tematu ;]

Gość Olik_033
Elo jestem tu nowa. Mam małe pytanko ponieważ chcę sobie zrobic kolczyka w chrzastce, ale bylam u kosmetyczki (tylko ze raczej dobrej) I ona mi powiedziała że mi nie przekłuje jeśli nie przyjdę z rodzicem... Po ile wy macie lat?

Gość rozbojniczka
Moja droga, kosmetyczki nie przekłuwają osobom nieletnim niczego poza płatkiem ucha. Jest to zbyt niebezpieczne pod kilkoma względami a i może być sporo problemów. Ze zwykłymi oczywiście też, zdarzają się kosmetyczki, które i płatka ucha przekłuć nie chcą. Ja czekam na 8-naste urodziny (och, już za rok!) i zaszaleję. Tylko muszę znaleźć kosmetyczkę... Także z tymi rodzicami to nie głupi pomysł, bo bez tego dzieciaki mają różne fanaberie nie tylko w domu, ale i potem w salonach. Także albo poczekasz do stosownego wieku, albo pójdziesz z rodzicami, albo zrezygnuj.

Gość w nosie
Rozbojniczka: co ty gadasz smiech na sali dziewczyno kosmetyczka przebije ci wszystko nawet jak jestes niepełnoletnia co do kosmetyczek odradzam zrob to w studiu tatuazu sama polecam przebijałam nos i jestem zadowolona mam juz od 2 lat

Gość w nosie
byłam w zeszłym tygodniu z siostra u kosmetyczki i normalnie przekuła bez ale a ma 13 lat a przebijała tą chrząstke... i jakos nic bez zadnej zgody

Gość kup w aptece
wodę utlenioną i maść z antybiotykiem Tribiotic przemywaj ucho 2-3 razy dziennie wodą utlenioną a potem smaruj tą maścią najlepiej gdybyś zmieniła ten kolczyk który masz na cieńkie srebrne kółko (po to by można je było poruszać, obracać) łatwiej się zagoi niewłaściwy kolczyk moze powodować że ucho jest ścińięte i przez to puchnie, czasem te lecznicze kolczyki ze stali chirurgicznej są zbyt grube by można je było swobodnie obracać, zwłaszcza w świeżo przebitym uchu miałam podobne problemy gdy przekłuwałam kolczyk u kosmetyczki, po około miesiącu ropienia poszłam do dermatologa i właśnie on zalecił zmianę kolczyka na inny oraz przmywanie wodą utlenioną i smarowanie maścią z antybiotykiem

Gość srattaa
ja też sobie przekułam , ale sama kolczykiem za pierwszym razem mi nie wyszło później mi się udało i teraz mam już go prawie miesiąc i jest ok ;) planuje sobie przebić tez w innej części chrząstki. tylko pamiętajcie żeby dbać o te ucho i je przemywać, czasami nawet musicie się poświecić i wyjąć tego kolczyka, obmyć spirytem. no także siema dzieciaczki!

Gość Nicolla.
yy..ja właśnie chce sobie przebić jutro u góry gdzie ucho sie zawija..ej to będzie bolało (oczywiście u kosmetyczki.!