Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały czy duzy

PIES i dzieci. Jaki? Mały czy duzy? Jaka rasa?

Polecane posty

Gość gość
Ja mam foksteriera.dzieci robia z nia co chca nawet nie szczeknie ani nic.nawt jak sie stanie jej na lape to tylko piszczy

Gość owczarek niemiecki
fakt, ze mieszkamy na wsi i mamy ogromny ogrod gdzie pies moze sie wyszalec. Od poczatku uczymy dziecko ze psu tez nalezy sie szacunek, wiec nie ma mowy o ciagnieciu za ogon czy innych fanaberiach. Oczywiscie poswiecamy psu duzo czasu, jest uczony co wolno a co nie. Ma niecaly rok i dogaduje sie z dzieckiem (9lat) rewelacyjnie. Syn jest juz na tyle duzy i odpowiedzialny, ze nakarmi psa czy wypusci go na ogrod. Znam wiele psow (znajomi, rodzina) i moge z cala swiadomoscia powiedziec, ze owczarki sa najinteligentniejsze (albo ja i partner odwalilismy kawal dobrej roboty ;) )

Gość gość
Szczerze? Zastanów sie dobrze nad kupnem psa bo jak zycie pokazuje to na Ciebie spadnie obowiązek wychodzenia z nim na spacery, karmienia ect... Duży pies to duże koszty, u weta płacisz za leki od kg wagi psa, do tego dochodzi karma. Labrador to pies mysliwski, wymagajacy duzo ruchu i uwielbiający wodę, wytapla sie w każdej napotkanej kałuży, poza tym co zrobisz z psem wyjeżdżając na wakacje? A jak bedziesz go miała dośc to oddasz do schronu? Pies to członek rodziny na całe życie, na dobre i na złe. Jeszcze jedna sprawa, nie kupuj u pseudohodowcy tylko z legalnej hodowli zarejestrowanej w Związku Kynologicznym, zapłacisz za psa więcej ale bedziesz miała gwarancje przebadania szczenięcia pod kątem dysplazji i innych chorób własciwych dla rasy, tego nie zaoferuje handlarz, poza tym nie masz gwarancji, ze z biszkoptowej kulki wyrosnie labrador a nie pies w "typie rasy" czyli zwykły kundel o niezrównowazonej psychice. Któras napisała, ze nie ma pogryzień przez goldeny czy labradory, to nieprawda wystarczy poczytac niemieckie i holenderskie statystyki policyjne, te rasy z uwagi na popularność były rozmnazane na potęgę w pseudohodowlach i masa psów nie trzymała wzorca pod względem cech psychicznych. Aaaaaa i jeszcze jedno, jako odpowiedzialnego własciciela czeka cie kurs na tzw "psa towarzyszącego" coby nauczył się i pies i ty współistnienia z przestrzeni publicznej.

Gość gość
PLUSZOWY będzie najodpowiedniejszy :P

Gość gość
my mamy goldena retrievera idealny dla dzieci, ale pamiętaj jedno-nad kupnem psa trzeba się dobrze zastanowić, co z nim zrobicie jak się wakacji zachce?

Gość gość
Ktoś wyżej wspomniał o huskym – moim zdaniem to fajne rozwiązanie jest. Ja akurat mam dwa labradory, które świetnie się uzupełniają. Ale na początku to było trudne dość. Korzystałam nawet z pomocy specjalisty z http://www.weterynarz-gorzow.pl/ - radziałam się, jak dobrze i trwale okiełznać takie dwa diabełki.

Gość gość
Ja mam sukę owczarka niemieckiego,bawi się z małym,od małego się razem chowają. Suka ma 8mięsiecy,a dziecko półtora roku :) jest cierpliwa i mam dwójkę dzieci :) chociaż to szczeniak to wie i rozumie ,co jej wolno,a co nie,a małemu daje się ciągać za uszy i ogon i nie reaguje.jest bardzo mądra.polecam

Gość gość
weż kużwa ,harta albo dombermana :classic_cool: do schroniska! a nie pokazówki zstrzelacie! bo co bo trzeba się pokazać! sama adoptowałam ratlerka ze schroniska to był najcudowniejszy piesek na świecie,w domu był po 10 godz sam! niz nie zniszczył!nie załatwił się! nie jadł bez naszej obecności! był tak wierny co bym nie przepuszczała że pies ze schroniska,kochał nas miłością bezgraniczną a my jego i niestety po 2 latch zdychał mi na rękach bo jakiś kretyn rozżucał trutke w parku :-( idealny piesek! Teraz zima a te psiaki marzną! czekają!ludzie weżcie sobie to do serca!

Gość gość
My z mężem mamy od trzech lat buldoga staro angielskiego i nasz synek od zawsze spędzał z nim dużo czasu. Kwestia wychowania psa. My zakupiliśmy psa w profesjonalnej hodowli w Krakowie (http://chimerabulls.pl/) i piesek z natury był spokojny (choć jako szczenię troszkę rozrabiał, poza tym to buldog, wiec uparty :)), ale nigdy nie było jakiejś niebezpiecznej sytuacji z udziałem psa i synka.

Gość laura878
Tu są przedstawione najróżniejsze rasy psa: http://www.mojpies.com/rasy-psa - według mnie może być i mały i duży, ważne, żeby był psem przyjaznym, skłonnym do zabawy z dziećmi :)