Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość próżna...

o miłości..

Polecane posty

Gość próżna...

"bo w tej samej chwili będziesz przez miłość ukoronowany i ukrzyżowany. Ona chce,abyś rósł wysoko, i godzi się, aby cię ścięli. (...) jeśli jednak pełni bojaźni zechcecie w miłości szukać tylko pokoju, lepiej abyście okryli swą nagość i wyszli z jej młocarni w świat bez pór roku. Tam śmieją się, ale nigdy pełnym śmiechem, i płaczą, ale nigdy szczerym płaczem. Bo miłość nie daje nic poza sobą. I nic prócz tego, co dała, nie odbiera. (...) Miłość nie pragnie niczego poza spełnieniem. więc jeśli kochasz i musisz pożądać, pożądaj tego: aby roztopić się i być niby strumyk śpiewający dla nocy aby zaznaczyć bólu największej czułości aby mieć w sobie ranę zadaną przez miłość zrozumienie. aby krwaiwć chętnie i radośnie (..) by usnąć z modlitwą dla miłości w sercu i pieśnią chwały na ustach" (Prorok,Gibran)

Gość chyba sie zagalopowałeś
poza cechą próźności, którą sama się określiłaś masz jeszcze jedną złą cechę, trzymasz się skostniałych poglądów na temat miłości. prorocy dawno już nie żyją, a miłość jest wieczna :P

Gość próżna...
gdzie tu są skostniałe poglądy??? napisałam fragment książki, z którym się zgadzam. nie od dziś wiadomo, że miłośc to cierpienie i radość. nierozerwalne. 🖐️

to chyba dobrze że nierozerwalne - ale niczego nie odkryłaś. skostniałe poglądy innych i trzymanie się kurczowo czyichś racji nie pozwolą ci nigdy spojrzeć na miłość inaczej.a poza tym przeczytanie JEDNEJ książki nie jest uznawane nigdzie jako WYROCZNIA.

czytaj więcej, może doznasz olśnienia :D 🖐️

Gość próżna...
:D gdzie ja napisałam, że to ma być wyrocznia. owszem, przeczytanie jednej książki nie sprawi, że doznam olśnienia, niesty czytam ich wiele, a że niedawno znowu czytałam proroka i dziś znalazłam się na kafe, na uczuciowym, postanowiłam wkleić ten fragment. to nie jest ani wyrocznia, ani jakieś tam poglądy.🖐️

i dzieki bogu :D 🖐️ p.s. nie wklejaj więcej głupot bo one manierują :)

Gość próżna...
ale jakie to głupoty?? napisz proszę. nie wkleiłam ani żadnej nowości, ani skostniałych poglądów. sam/a piszesz, że to wiadomo od zawsze. tylko to mi pasuje akurat i do tego miejsca, i czasu i ludzi 🖐️