Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papirusss

dlaczego w Erze oszukują ludzi??/

Polecane posty

Gość papirusss

kupiłam w nowej taryfie telefon w abonamencie. za 20 zloty, gosciu mi tlumaczyl i tak zrozumialam ze place na poczatku przez 10 miesiecy 20 zloty abonamentu i w tym mam dwie oferty (darmowe minuty, do sieci wszystkich i do ery) a okazuje sie ze rachunki mi przychodza po 80 zloty bo te oferty kosztuja po 30 zloty kazda!!! a niby jest napisane ze jest wliczona w abonament! i najgorsze jest to ze nie moge zlikwidowac tych darmowych minut, bo musze miec wybrane min. 2 oferty. zrobili mnie w jajo. nie rozumiem. przeciez to era, duza firma, nie wierze ze robia ludzi w konia. jestem wsciekla i czuje sie oszukana. mam ochote wystrzelic ich w kosmos.

Gość trumtururum
wiesz, nie wiem jak cie oszukali, może się jakoś nie zrozumieliście przy podpisywaniu umowy, a druga kwestia, ze powinnaś dokładnie umowę i regulamin promocji przeczytać... ja osobiście na erę nie narzekam, obecnie po 3 latach mam u nich 33% rabatu, za 70 zł 140 min, darmowe weekendy do ery, heyah i stacjonarne no i 650 minut gratis dostałam do wykorzystania przez 10 miesięcy...nie narzekam 🖐️

Gość papirusss
ulotki dobrze przestudiowałam o wiele wcześniej, gosciu przy podpisywaniu mówił to samo co w sumie ja rozumowałam. umowy nie czytałam, bo wiesz jak to jest, klienci nad toba stoja, podpisik i spadac, poza tym nic ciekawego odnosnie ofert nie bylo. to jakies wielkie nieporozumienie. jutro jade do ery wykłocać się. wszyscy mi podnoszą ciśnienie.

tez by to chciala wiedziec... a ja nie chce juz mojego abonamentu jeszcze rok.... aaaaaaaaaa

a ja jestem z ery zadowolona. faktycznie moze Ci cos zamotali. z tego co wiem to za te oferty sie nie płaci!! ja mam troche drozszy abonament. czekam własnie na 1 rachunek i zobaczymy co bedzie. a poza tym mozesz sobie sprawdzic ile zapłacisz, na stronie ery. tam jest zakładka zarzadzanie kontem, i mozna sprawdzic.

Nikt Cię nie oszukał, jak się nie czyta umowy to tak się kończy. Ja miałam podobne rachunki. Jak możesz płacić 80 zł jak oferty są po 30 zł z vat? Coś mi tu nie pasuje. Ja mam dwie oferty uniwerslaną plus przyjaciule i płace 60 zł.

Gość trumtururum
Miarka, jej chodziło o to, że jest obecnie promocja w erze i te abonamenty są nie po 30 tylko po 10 zł...powinna więc płacić 20 zł a płaci 80 :O dziwne to i wieje jakims nieporozumieniem, niezrozumieniem (?)

Mnie za dużo ściągali kasy z karty. Połączyłam się czy nie, to kasa i tak ginęła. Podreptałam tam z reklamacją i tłumaczę a jakiś bełkotliwy cham mi odburknął: \"Jak se pani zerejstruje numer na nazwisko to pogadamy o reklamacjach, bo w tym momencie to nie ma sensu, żeby mi pani tłumaczyła co chodzi\".:o To Pani Płomykówka se pomyślała, że ma w kuprze Erę i kupiła pakiet startowy Simplusa. Cała rodzina za mną przeniosła się do Plusa i od kilku lat nie ma problemów.

Gość precz z Erą
mnie też zrobili w bambuko i to paskudnie

Zgodnie z ich hasłem: Takie rzeczy to TYLKO w Erze ;) Na przyszłość radzę CZYTAĆ regulamin i umowę, nie ważne że za tobą stoją ludzie, moze stać i całe miasto, przecież tu chodzi o twoje pieniądze więc CZYTAJ, CZYTAJ CZYTAJ a jak czegoś ne rozumiesz to PYTAJ PYTAJ PYTAJ :)

Gość precz z Erą
czytać? To niewiele pomoże. Treść moich rozmów wypłynęła na zewnątrz i to bynajmniej nie na żądanie prokuratora czy sądu. I co na to powiesz?

Gość 27 letni kawaler
ja mam w erze juz 6 lat telefon i jestem bardzo zadowolony:)

Gość precz z Erą
daj spokój. W salonach Ery uważali, że to niemozliwe, to samo na infolinii. Wyrzuca się telefon do kosza i zmienia całej rodzinie sieć na inną.

Gość trumtururum
ile ludzi tyle opini..ja sobie erę chwalę, nienawidze plusa wręcz uważam go jako straszliwą pomyłkę na tym padole :O zaś moja siostra ma w plusie i jest zadowolona (aczkolwiek ja mam lepsze warunki :P) mój brat ma orange i tez nie narzeka. Mnie w bambuko nigdy nie zrobili, umowę czytam od a do zet, do tego regulamin promocji jeśli z niej kożystam. I powiem szczerze, że jeszcze nigdzie nie dostałam 33% rabatu po trzech latach od podpisania pierwszej umowy :O

Tresc wszytskich smsow mojej kolezanki rowniez wyplynela na ZEWNMATRZ na zyczenie zazdrosnego faceta .... a nie prokuratora ...:o mnie policzyli przy podpisywaniu umowy za 1 abonament z gor, ostatniego mialo nie byc na rachunku ............ a jednak byl .... takie rzeczy to tylko w Erze :) Choc generalnie bylam zadowolona z abonamentu - przez 9 m-cy polowa ceny a minut 40sci, potem juz minut 40 i zlotych tez 40+ Vat... \\ i nie pojawialo mi sie nic tajemniczego i niewydzwonionego...chociaz tyle ...:o zachowalam taktaka, ale nie wierze ze inne sieci sa lepsze plus cholernie drogi orage oszukuje

Gość precz z Erą
Tresc wszytskich smsow mojej kolezanki rowniez wyplynela na ZEWNMATRZ na zyczenie zazdrosnego faceta .... a nie prokuratora ... A więc nie tylko mnie tak sie stało. Powinni zamknąc Erę, to jest karalne. Operatorzy maja obowiązek nagrywania rozmów i trzymania tego przez 6 miechów, ale jeśli tak nimi gospodarują to ja dziekuję. Jakoś nigdy nie słyszałam, żeby coś wypłyneło z plusz czy orange

Gość trumtururum
z plusz i orange to bąbelki czasem wylatują :D

Gość precz z Erą
:-D :-D :-D :-D :-D :-D z plusa miało być ma sie rozumieć :-D

Za każdym razem, kiedy Wy macie płacić czytajcie umowę, a potem ją podpisujcie. Moją żonę też ostatnio naciągnęli na 11 zł / mc a wynikało z rozmowy tel. że jest to 11 zł płatne tylko raz. Dotyczy sieci Orange. Ale usunęliśmy tą promocję bez problemu i już nie ma 11 zł. Ja płacę abonamenty na 2 tel. w wysokości ok 35 zł . Orange dla firm. Rachunki, bilingi, promocje mogę ustawiać na stronie Orange i to jest fajne :)

moze sie nie dogadaliscie a tak swoja droga to orange tez sie scwanili. w mixie wprowadzili smsy za grosza do sieci niby na zawsze a jak sie okazalo to po dwoch miesiacach promocja sie skonczyla:/ i yteraz pisze za 20 groszy..