Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o boshe ale wy jestescie

aborcja eutanazja. kto za kto przeciw?

Polecane posty

jak wyzej. opinie uzasadnienia mile widziane. licze na gorliwa dyskusje.

pierwsza odwazna. witamy:) ale we wszystkich czy jedynie w szczwegolnych przypadkach?

Gość yuh
ile jeszcze takich topikow bedzie? wyszukaj sobie i poczytaj kto za a kto preciw, i nie zasmiecaj forum, bo ten tremat robi sie juz nudny ( a Ty pewnie myslisz ze kontrowersyjny). czy naprawde licząc na dyskusje nie mozesz wymyslec innego tematu, tylko po najmniejszej linii oporu? :o

Warunkiem jest to zeby samemu o tym decydować....Przykładowo nieuleczalnie chory nie chce dalej życ więc prosi o zastrzyk....Tak samo Kobieta w ciąży( ale na samym pooczatku ciązy) nie chce dziecka więc wykonuje aborcje Proste

ja tez na tak. aborcja mimo nielegalnosci jest bardzo szerokim zjawiskiem. takie zabiegi prowadzi niemal kazdy lekarz. chociaz nie calkowita legalizacja bo to nie powinien byc sposob zapobiegania ciazy. dozwolona w szczegolnych sytuacjach jak gwalt itp kiedy nie ma szansy na wychowanie. eutanazja legalna bo sama mysl o wegetacji i byciu totalnie zaleznym od kogos i bycie ciezarem przeraza mnie juz teraz

yuh dziekujemy za wypowiedz ale nie o tym jest ten topic:)

Gość jestem za
każdy sam decyduje za siebie

Gość ja-ja
jestem ZA : aborcją i eutanazją, oczywiście w szczególnych i uzasadnionych przypadkach. Jesli chodzi o aborcję, to jestem za wprowadzeniem pigułki wczesnoporonnej RU 486, aby aborcja mogła być wykonywana w bardzo wczesnym stadium ciązy.

Gość o boshe
tak tym bardziej ze slyszy sie co chila o porzuceniach niemowlat do koszy czy w lasach. albo trzymaniu w beczkach...:(

Gość okt
zdecydowanie jestem ZA a tym bardziej za aborcją powinna byc jak najbardziej legalna!!!

Gość Jadwinia28
ja jestem za aborcją i za eutanazją.

Przeciw...Życie nauczyło mnie jednego, nie należy być zbyt pewnym przyszłości, bo nie wiadomo jak się wszystko potoczy. Wydaje Ci się, że coś jest super i w jednej chwili się zmieni i na odwrót, myślisz, że jesteś na dnie, a tu los się do Ciebie uśmiecha. Nie można przewidzieć przyszłości i dlatego uważam, że nikt nie powinien decydować o czyjejś śmierci. A co do eutanazji, to super przykładem na to, jak wszystko może się zmienić jest historia Janusza Świtaja, człowieka, który jako pierwszy w Polsce wystąpił oficjalnie o eutanazję, a teraz mówi, że chciałby o tym zapomnieć...