Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szela**

W listopadzie wesele- nie mozna czy nie wypada?

Polecane posty

Gość szela**

Mam pytanie czy w listopadzie mozna robic wesele? Moja koleżanka chce jak najszybciej zorganiziwać wesele bo dzidzius w drodze .....grudzień świeta i sylwester juz sa pozajomowane w lokalach a nie chce czekać do połowy stycznia...mama i ciotki skomentowały oburzone ze w listopadzie sie wesel nie robi bo to miesiąc zmarłych. Czy to prawda?

Gość jaki kram taki pan
pod koniec lstopada jeszcze ujdzie , ale niektórzy robią w pierwszym tygodniu , a w wielu regionach jest to tydzień zaduszny ... ja bym poczekała do grudnia - nie do sylwestra , ale do początku miesiąca .

Gość malagga
przeciez w grudniu jest adwent

Gość hmmmmm uważam że te
poglądy, że litopad to zakazany miesiąc to głupota w ogóle. Listopad to normalny miesiąc. Czy Ci, którzy urodzili sie w listopadzie mają zamiast urodzin urządzać cos na wzór stypy?? Mój kuzyn urodził się pierwszego listopada i ma nie świętować?? Natomiast co do Twojej koleżanki. Wydaje mi się, że skoro wstydzi się zaawansowanej ciąży na ślubie, a zaszła w ciążę przed ślubem, to może warto wziąć ślub w listopadzie i zrobić skormne, miłe eleganckie przyjęcie, a nie huczne wesele z pijatyka. Myślę, że to najlepsze rozwiązanie i wówczas może być ono np w połowie listopada.

Gość szela**
nie myślę zeby kolezanka chciała małego wesela...ja np. uwazałam zawsze ze jak zajde w ciązę wcześniej niz przed slubem to wesela nie będzie...i mam nadzieę ze mi sie to nie zdarzy bo wszystko ma juz zamowione na czerwiec:-). Ale chyba tak naprawde każda dziewczyna marzy o sukni z kołem , przyjęciu i tańcach nie zależnie od tego w którym jest miesiącu....

Gość listopadowa żonka
Ja miałam ślub w listopadzie i zapewniam was, że sceneria była bajkowa! :) Serdecznie polecam! Gwiazdy, śnieżek prószył, prześlicznie. Nigdy nie żałowałam wyboru :)

Moi rodzice pobrali się w listopadzie, a nie sodziewali się wtedy dziecka. Moja ciocia też wyszła za mąż w listopadzie

mozna urzadzac imprezy w adwencie bo zmienili przykazanie z \"w czasach zakazanych zabaw hucznych nie urzadzac\" na \"potrzebom materialnym kosciola zaradzac\". wie cjak dasz stowe wiecej dla ksiedza to spelnisz przykazanie :P i olej tradycje. w koncu teraz mozna jesc nawet mieso w wigilie i pic alkohol, tak oglosili chyba dwa lata temu.

Gość ja tam.
miałam wesele w listopadzie,dokładnie 10 listopada:)Im bardziej rodzinka sie wtracała,ze taki smutny miesiac i zebysmy przełozyli,tymbardziej mysmy trwali przy swoim:classic_cool: Juz niedługo bedziemy obchodzili 16 rocznice slubu:D:Dmałzenstwo jak najbardziej udane i wspaniałe:D:D Nie bylismy jedyna para,która brała wtedy slub;)

Gość Macro
O jeny tacy zabobonni jesteście???Jak ma być ok to i miesiąc nieważne jaki...

Gość piker
Ja biorę ślub w listopadzie i to 3-go. I żadne zabobony nie są mi straszne. Co ma być to będzie. Mam zamiar się radować z tego powodu i dobrze się bawić. Aha, nie spodziewamy się dziecka. Pozdrawiam wszystkich :D

...jak jest potrzeba to się działa...,znacznie łatwiej jest wszystko powiązać.../sala,kapela,itd../.czy zawsze listopad musi się kojarzyć ze smutkiem???Wszyscy święci balują w niebie..,a listopad też bywa słoneczny.Czyj to wymysł,że w listopadzie /nie wypada/smutek...a bale ostatkowe,andrzejki...1.11 i 2.11 wypada się zastanowić,najlepiej nad sobą....a reszta dzionków dla nas,yes,yes!!