Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milla_21

Solarium a ciąża

Polecane posty

Witajcie Wczoraj zrobilam test i dowiedzialam sie, ze jestem w ciązy! Ale 3 dni temu bylam na 10 min na solarium i zastanawiam sie, czy to nie wplynie negatywnie na ciążę? Tak w ogole to bardzo lubię się opalać i powoedzcie mi czy w ciazy tez mozna od czasu do czasu chodzic na solarium? Pozdrówka

w ciązy solariu nie jest wskazane, może spowodować odklejenie łożyska, oczywiscie ten jesen raz na pewno nic nie zaszkodził dziecku, ale w przyszłosci radzę unikać.

Gość senio
martwisz sie ciaza bo nie bedziesz mogła sie opalac No to sie narobiło!!!!!!!!!

Gość anita27
moja droga !!!! w ciazy absolutnie ale to absolutnie nie mozna chodzic na solarium. dam ci przyklad....a mianowicie mam kolezanke ktora poszla sie opalac w 10 tyg.no i w ten sam dzien poronila,lekaze odrazu bez zadnego zastanowienia stwierdzili jaka jest tego przyczyna. wiec nawet sie nie zastanawiaj jak chcesz miec dzidzie.

Gość głupie pytanie - - -
zastanów sie zanim napiszesz, myslenie nie boli naprawde :O

Gość ruskaaaaaa
widac mloda zaliczyla wpade i jest nieudoczona tępak......

Ja nie ryzykowałabym :( Oczywiście solarium może zaszkodzic dziecku ale nie musi tylko moim zdaniem nie warto ryzykowac utraty dziecka tylko dla brązowej opalenizny. Zanim zaszłam w ciążę również regularnie odwiedzałam solarium ale kiedy okazało się że będę mamusią to bez najmniejszego żalu zrezygnowałam z opalania :) Wprawdzie teraz jestem blada jak ściana ale potem się poopalam ... na to zawsze będzie czas :)

Gość olala adiara
A ja się staram o dzidzię już 3 miesiace i nic,przez ten czas nie chodziłam na solarium bo bałam sie że już mogę byc w ciąży.Nie wiem czy nie przesadzam.Może zacząć znowu chodzić a jak sie okaże że jestem w ciąży to zrezygnować z opalania co???jak myslicie??

Gość solka-a-a-a
ja tez zanim dowiedzialam sie o ciazy chodzilam na solke, zreszta robilam tak raz,2 razy w tygodniu, opalona bylam juz na maxa, a i tak lazilam pozniej test-ciaza, czytalam duzo na forum, raz gadalam nawet o tym z kolezanka ktora prowadzi sole i mowila ze miala tu dziewczyne w ciazy , wiedziala, poszla sie opalac i poronila pare dni pozniej :( po tym zrezygnowalam, zreszta moja opalenizna straczyla na te 9 miesiecy po co ryzykowac...no chyba ze chcesz stracic dzidzie, wogole do 12 tyg wszystko jest mozliwe

pytanie fakt dosc hm zeby nie urazic głupawe...ja tez łąziłam na solarium ale jak zaszłam w ciaze to był sierpien urodziłąmw maju i zero opalania bo karmiłam wiec chodziłąm se taka biała :) jak juz nie mozesz wytrzymac to pij sok z marchewy i samoopalacz se kup...:)jedyny sposób pozdro