Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdGJEKFGKUEf

kurcze jak to z ta wit c??? pliiiiis

Polecane posty

Gość jdGJEKFGKUEf

biore ponad rok tabletki ostatnio bylam chora bralam tylko faringosept polopiryne no i duuuzo wit c tzn herbata z cytrynka sok z grejpfrutow itd teraz nie mam okresu a juz powinien byc :-(

Gość a n i m r u m r u
hmm to jest tak, że witamian C nie ma wpłwu na tabletki ogólnie, ALE połykana (popijana) równocześnie z tabletkami może zmniejszyć wchłanianie hormonów.

Gość jdGJEKFGKUEf
no co wy nie gadajcie ze takiu soczek moze miec wplyw ;/ :-( hmmm u mnoie bylo tak ze o 19 wypilam 4 szklanki soczku a o 20 wzielam tabletke ale nie opilam przeciez na ulotce nic nie pisze obawiam sie teraz jak niewiem

Gość a n i m r u m r u
napisałam ROWNOCZESNIE a nie po godzinie... poza tym one tylko MOGA mieć wpływ na mniejsze wchłanianie

Gość jdkjfk
ja biore codzinnie ok 6 tab. witaminy c i biore tab....

Możesz być w ciąży i nie zartuję-sok z grejpfrutów utrudnia wchłanianie, więc tabletka mogła się nie wchłonąć. Zrób test jaknajszybciej.

Gość zamilkły ulice...
kurde a popijanie tabletki herbatą z cytryną? wydaje mi się, że to nei powinno mieć wpływu ale nie jestem pewna.

Gość miarka nie kpij sobie
z ludzi i nie siej takich herezji!

Ale to nie herezja. Poczytaj co pisze np w artykułach o antykoncpcji! Żadnych leków nie wolno popijac sokiem z grepfrutów i mlekiem! Leki najlepiej popić wodą albo niczym! Nawet na ulotce tak pisze, jak nie wierzysz Twój problem.

Dla niedowiarków: http://www.resmedica.pl/zdart5004.html Co takieego zawier sok grejpfrutowy (a czego nie zawiera np. sok pomarańczowy), że tak znacznie podwyższa poziom wielu leków we krwi? Okazało się, że w soku tym znajdują się określone związki z grupy flawonoidów, a zwłaszcza naringenina, które są silnymi inhibitorami enzymów rozkładających leki. A zatem sok grejpfrutowy podwyższa poziom niektórych leków we krwi, ponieważ hamuje ich eliminację (usuwanie) z ustroju. Można oczywiście wykorzystać jego właściwości tak, jak to robi się obecnie z cyklosporyną, generalnie jednak odradzamy popijanie leków sokiem grejpfrutowym. Najlepsza jest niegazowana woda mineralna. http://www.forum.e-mama.p Wczoraj moja pani ginekolog powiedziała mi ze sok jednak osłabia działanie pigułek...oczywiscie pwiedziała ze moge go pic dwie godz po połknięciu tabletek

Gość Miarka no to zaprzeczasz
sama sobie. raz piszesz, że grejpfrut wzmaga działanie leków, z za chwile, ze osłabia. Zdecyduj się! Pytałam już chyba wszystkich, których się dało o ten grejpfrut i dziwię się, ze ludzie jeszcze wierzą w te mity o osłabieniu skuteczności. Gdyby to miało spowodować ciążę, chyba producent zaznaczyłby to n ulotce, nie sądzisz?

Już nic nie wiem na róznych forach piszą różnie;/ Własni znalazłam wypowiedz lekarza,ze nie należy popijać sokiem grepfrutowym z takich powdów, dr Monika Postów: 780 2005-03-24 23:30:27 Katie tak jest - leków nie powinno się popijać sokiem grapefruitowym gdyz hamujac jego rozkład zwiększa poziom hormonów we krwi. Dotyczy to prawie wszystkich leków metabolizownych w wątrobie.

Gość Ola_25
Ja tez slyszalam o tym soku z grefrutow i mleku. A czy jak jem dziennie 3 tabletki Vitaminy C to tez mi obniza dzialanie tabletek anty?

Gość Ola_25
Ja tez slyszalam o tym soku z grefrutow i mleku. A czy jak jem dziennie 3 tabletki Vitaminy C to tez mi obniza dzialanie tabletek anty?

Gość zamilkły ulice...
no a co z tą herbatą z cytryną??

Gość Dziewczyny ale czytajcie
dokładnie!!- sok zgrejpfrutów ZWIĘKSZA stężenia hormonów! Więcw jaki sposób można od niego zajść w ciążę? Nie panikujmy!

Gość Dziewczyny ale czytajcie
niw wytrzymam- a coz tą herbatą z cytryną?:O. Najlepiej nic nie jedzmy i nie pijmy!

Gość zamilkły ulice...
o jezu.. nie chodzmi mi o to czy w ogóle nie mogę jej pić ale o to czy nie mogą nią POPIJAC tabletki (mówię o herbacie z cytryną oczywiście).. czytanie ze zrozumieniem...

Gość niebieskoookaa22
tabletki popijajcie wodą! nie przyjmujcie vit.C 1000mg => jest kancerogenna (najnowsze badania, źródeł nie mam niestety) najlepiej pic wodę z cytryną i miodem np. lub kiwi czy coś takiego :)