Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprosze o przepis

domowy peeling

Polecane posty

Gość poprosze o przepis

czy znacie moze jakis domowy sposob na peeling? robilam kiedys z kawy i balsamu bylswietny ale teraz nie mam kawy :(

Gość kie ka
To kup najtańszą kawe :) Też bardzo sobie chwale ten peeling ;)

Gość no to
kawę zastąp cukrem albo gruba solą

Gość rewelacja.
dokladnie jak powyzej. jesli jestes po depilacji badz masz podrazniona skore badz jakies ranki to wez cukier a jesli wszystko ok to cukier badz gruba sol :)

tak cukier badz gruba sol.... najlepiej wymieszac z olejem (oliwa z oliwek) i do tego dodac troche olejku do ciala... ale nie ma nic lepszego jak spevcjalna gabka do pellengu... jest nie droga ok 1.50zl i zaden peeling nie dal mi nigdy tak rewelacyjnego efektu jak ona....

Gość do xena-85
a mozesz napisac co to za gąbka? i saa gąbką robisz peeling, juz bez cukru itp?

i to wlasnie jest ciezko wytlumaczyc:) to jest cos takiego jak zwykla gabka tylko z jednej strony ma taka grubsza gabke:) tzn nie taka zwykla jak u normalnych gabek tylko taka specjalna ( na etykiecie pisalo gabka na celulitis) ta strona do peelingu jest bardzo ostra (na poczatku tak sie wydaje) ale naprawde daje rewelacyjny efekt po zadnym peelingu nie mialam tak gladkiej skory!!! i stosuje sie ja normalnie z mydlem badz zelem pod prysznic. szukajcie jej w supermarketach---> jak zobaczycie taka gabke to bedziecie wiedziec o co dokladnie chodzi:)

Gość do xeny
czyli jak uzywasz tej gabki to juz nie robisz peelingu?

ona daje identyczny efekt jak peeling a nawet i lepszy (tylko musi miec wlasnie ta jedna specjalna ostra strone) po prosty trzeba masowac sie ta ostra strona i sciera ona ten stary suchy naskorek i skora jest mieciutka i gladka i fajnie ukrwiona. tylko musi byc to wlasnie ta gabka z ostra strona!!! no ja ja kupilam w jakims supermarkecie za bodajze 1.50 i zastepuje najlepsze peelingi..... po prostu stosuje ja z zelem do mycia:)

Gość Sikssaa
Masz racje ta gąbka jest świetna kupilam ją miesiac temu i teraz nie ma bez niej kąpieli :-D

Gość cda
mogą być też płatki owsiane i maślanka (lub jogurt) i trochę oliwki/oliwy/oleju

Gość to się nazywa ostra gabka
tak tylko chciałam się pomądrzyć:)

Gość ola13
na ciało to dobry jest ozon czyli gazy oc2 polecam dość śmieszny sposóbpolać się wodą gazowaną albo nalać do miski i wybraną część ciała moczyć słyszałam że dobre na celulitis a co do pealingów nie polecam młodym ludzią z kawy bo ma kofeine (dobre dla starych ludzi) polecam masło do ciała : masła tyle ile chcemy masy, dodać cukier i kakao (przy kąpieli dodać mydło lub zel bez zapachowy)a co do twarzy podst. to nawilżenie czyli oliwka dla dziecka(polecam baby) i cukier z miodem proponuje oczyszczać twarz raz na 7 dni

Up Up Up i proszę coś więcej o tym cukrze z miodem raz na siedem dni, bo brzmi obiecująco. Co z tym robic, wmasowywać czy nałożyć i spłukać? Czy miód nie podrazni skóry?

a co do oliwki do ciała na twarz to mam silne podejrzenie że może to pozatykac pory.

Gość dupka jelenia
miod nie podrazni skory, przeciwnie, on leczy rany i goi wypryski, usuwa bakterie, chyba ze ktos jest uczulony