Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonecko

TABLETKI A CIĄŻA

Polecane posty

Gość Sonecko

witam! czy ktoras sposrod was zaszla w ciaze przy zle dobranych tabletkach?? czy regularne branie tabletek daje 100% zabezpieczenia?? ile mialyscie lat odkad zaczelyscie brac?

Kwestia dobrania tabletek nic nie zmienia-wszystkie działają;-) Jak bierzesz regu;aranie praktycznie nie ma szansy na wpadkę. Nie słyszłam, o żadnej wpadce z winy tabletek chyba,że ktoś brał niereularnie, brał z antybiotykami itp.

Gość krejzzzi
hej. moja znajoma brala jakies tabsy regularnie (nie pamietam co to dokladnie bylo cilest lub cos w tym rodzaju) w czasie brania miala lekkie zawroty glowy i czasami wymiotowala. przy wizycie u gina, lekarz stwierdzil ciaze. nie wiem czym to jest spowodowane.. moze tym ze niekiedy zwracala te tabsy?? (urodzila zdrowa coreczke - martynke) pozdrawiam.

moja znajoma właśnie miesiąc temu urodziła synka i też regularnie brała tabletki ale to chyba wyjątkowe przypadki :)

Gość Sonecko
no super nawet tabsy nie daja 100 zabezpieczenia , chyba mi pozostaje zyc w ciaglym stresie eh..

Gość tak tak ja tez
ja brałam regularnie tabletki yasmin i teraz mam blizniaki.

Gość Sonecko
moze te cale tabletki nie dzialaja w niektorych organizmach?? skad mozna miec pewnosc ze lekarz przepisal odpowiednie tabletki po ktorych nie zajdzie sie w ciaze?? nie stac nas na tabletki i jeszcze do tego gumki :/ eh sama nie wiem co mam zrobic..

Gość maleństwo123
biorę tabletki od pól roku, 1 listopada kończę ostatnie opakowanie... kiedy możemy się starać z mężem o dziecko, aby było ono zdrowe i żeby tabsy na niego nie wpływały? bo słyszałam różne wersje...

Gość Z innej beczki222
Witam Wiecie co moze to śmieszne a raczej napewno wczoraj w nocy sie obudziłam o 3 nad ranem i z nerwów wziełam tabletke bo jak sadziłam nie wziełam o 20 czyli pora normalnego mojego brania tabsów!W nocy zapytałam sie mojego M. który dziś jest on odpowiedział mi ze 15 i ja nie wiem jak popatrzyłam ale widziałam ze wziełam nr 14 wiec szybko wziełam 15 i poszłam spać rano nie maiał czasu oglądać opakowania tylko zawracałam sobie głowę tym kiedy mi sie pomyliły te tabletki i dlaczego? Mój M wizioł opakowanie dziś i mi mówi ze wzieta jest 16 czyli dzisiejsza tabletka Wiec kończąć wziełam 2 w jeden dzień o 20.00 i o 3.00 i co dzis o 20.00 mam wziąść 17 czy sobie odpusciś jedną bo nie mam pojęcia Ale to wszystko przez to ze na dzień jem 4 tabletki 3 nasercowe(o 7.00, 15.00, 22.00) i 4 jest anty. I mi sie popieprzyło Co radzicie???

tak kur*a moja znajoma, sąsiadka mojej szwagierki ... wszystko zaszło w ciąze przy pigułach taaak, pewnie.

do Z innej beczki222 - kiedyś też mi się tak przydarzylo,ze wzielam 2 tego samego dnia.Nastepnego wzielam normalnie i po prostu 1 brakujaca wzielam z nowego opakowania.Skutek uboczny byl tylko w postaci rozpoczetego oakowania,ktore nie zostalo zuzyte do dzis bo pewnie bym cos pomylila biorac:)Seks uprawialam,zadnego dodatkowego zabezpieczenia nie stosowalam i bylo ok.Zawsze mozna dodatk sie zabezp. po jakims czasie bylam u ginekologa i spytalam o ten wypadek:)i uslyszalam ze nic sie nie stalo, po prostu troszke wieksza dawka hormonow na 1 dzien.

Gość Z innej beczki222
Dzieki bardzo ale wiesz najważniejsze ze nie wziełam za mało jak za duzo to i lepiej!!

zawwsze znajdzie się jakas pojebana na pomaranczowo która Ci napisze że brała regularnie i tearz mam bliźniaki:o poczytaj sobie w internecie. NIGDZIE nie ma odnotowanej wpadki przy tabletkach!!!(no chyba że ktoś brał sobie co dwa dni lub wymiotował itd..) takie cos zwyczajnie nie isnieje. gdyby istaniało kobieta MA PRAWO zaskarżyć firme farmakologiczną! takie rzeczy nie mjaą miejsca bo wian zawsze leży po stronie kobiety., tylko głupie się nigdy nie przyznają że obniżały skutecznośc i udają niewiniątka...bo co innego im zostało jeśli z własnej winy wpadły. NIE MA TAKIEJ OPCJI by tabletki nie działały! tak sama z siebie bo \"to zalezy od organizmu\"(ulubiony cytat na kafeterii:o )...tabletki nie działąją gdy je źle stosujemy....skończnie z tematami tabletki a ciąża tylko wexcie sie zastanówcie co piszecie. przy barniu tablarek wpada 1 kobieta na tysiąc ale to nie dlatego że tabletki przestały dziaąłc tylko że została obniżona ich skutecznbość jak widzę tesjt moja koleżanka wpadła a przeciez mi mówiła że brałą regularnie to aż śmiac mi się chce z naiwności tych którzy w to wierza

Gość ashantii
to ty jestes naiwan:o jest pewnien procent kobirt na ktore antykoncepcja hormonalna n ie dziala standardowo tzn zdarzaja sie owulacje i to w przypadkach zachowywywnoia zasad jak sie powinno brac poza tym nie ma 100% pewnej antykoncepcji trzeba byc swiadomym a nie z powodu wlasnego leku obrazac ludzi:o