Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwona Iwona

Co można zrobić z krewetek?

Polecane posty

Gość Iwona Iwona

Mam krewetki. Mrożone, w woreczku. Są tylko lekko podgotowane. Co można by z nich zrobić? Byleby nie za tłusto wyszlo.. Dzięki z góry :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jeśli nie danie \"gorące\", to może sałatkę sparzone krewetki, zielony groszek, sałata lodowa, majonez, pieprz można robić modyfikacje z ananasem/papryką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koziolka zajaczka lalke
gasiennice kolczyki spinke do wlosow wlozyc mezowi do kieszeni porozrzucac w autobusie lub na wycieraczki sasiadow spalic zywcem udekorowac choinke rozdeptac onanizowac sie krewetkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
olej na patelnie, krewetki na patelnie, podsmazyc az sie lekko zarozowia, dodac maselka, sosu pomidorowego i swiezych obranych pomidorow, czosnek, wrzucic makaron i zajebiste spaghetti gotowe :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A jak wybrać dobre krewetki
Kierowac sie kolorem? Wielkością? Czy jak sie kupuje mrozone to one są juz sparzone lub trzeba je podgotowac? Co sie z nimi robi, krok po kroku. Wytłumaczcie, bo mam ochote na spróbowanie tych przepisów....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ratujcie
jak są różowe, to znaczy że już są wstępnie obgotowane, jak są takie szare to sa surowe i trzeba je wrzucić na wrzątek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ratujcie
aha z reguły są różowe, raczej te duże ( tygrysie ) spotyka się w sklepach surowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no dobrze
a ile czasu trzeba je "obgotowywać"?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takiue rózowe jak robaczlki
albop kluseczki wygladaja jak robaczki? Mieszalam z czosnkiem, pieprzem koperkiem, keczupem,smietana - taki przepis znalazlam - srednio dobre, OChłodzilam wlodówce,zasmrodzily mi cała jakby zapachem zmaru samochodowego. Co w tym moglo siedziec? Kupilam chyba w jakims Lidlu , niedrogie, ale wygladały dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak sa rozowe, to sa juz ugotowane i w ogole nie powinno sie ich dalej gotowac lub smazyc, bo beda twarde i niedobre. takie ugotowane rozmrazamy i wrzucamy do sosu i tego, w cyzm maja byc, zeby sei podgrzaly. jesli krewetki sa szare i przezroczyste, znaczy ze surowe. wtedy faktycznie gotujemy je (smazymy) z reszta skladnikow, ale krewetki nie powinny sie gotowac wiecej niz ze 2 min. jak sa male i ciut wiecej, jak duze. gdy tylko przestaja byc przezroczyste i zaczytnaja byc rowoe - koniec gotowania! beda wtedy delikatne i mieciutkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bardzo prosty sos do makaronu z krewetkami: 1. na patelni podgrzewamy po lyzke oliwy i troche mniej masla. 2. na to wrzucamy: drobno posiekana czerwona papryczke chili, z 10 czarnych oliwek pokrojonych, troche bazylii i smazymy chwile az zapachnie. 3. teraz dodajemy krewetki (20-30 sztuk sredniego rozmiaru), ale tylko jezeli sa surowe, jak ugotowane to czekamy z nimi do konca. smazymy krewetki przewracajac na sporym ogniu ze 2 min., az przestana byc przezroczyste i sie nieco przyrumienia. 4. wlewamy ok. 1/3 szkl. tlustej slodkiej smietany, wsypujemy ok. 1/4 szkl. swiezo startego parmezanu, mieszamy, mozna dosolic i dopieprzyc do smaku. gotowe. jezeli nasze krewetki byly wczesniej ugotowane, teraz je dodajemy i pdgrzewamy wszystko razem. sosem polewamy wczesniej ugotowany makaron.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale_gratka
Imbirowe Krewetki na SteakRock'u ;) Składniki 1 porcja: 250 g krewetek vannamei 1 grapefruit 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka startego świeżego imbiru 2 starte ząbki czosnku Sól, pieprz Przygotowanie: *Krewetki jeśli są mrożone rozmrażamy, myjemy, osuszamy, *Grapefruita szorujemy, kroimy w ósemki, *Sok z jednej cząstki wciskamy do krewetek, *Dodajemy do nich oliwę, natkę pietruszki, imbir, czosnek i przyprawy, *Kamień wkładamy do piekarnika rozgrzanego do maksimum na ok 40 minut, *Po wyjęciu układamy na nim krewetki i cząstki grapefruita, *Opiekamy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty, *Krewetki świetnie smakują polane sokiem z grillowanych grapefruitów i kromką świeżego chleba Zestawy z kamieniem wulkanicznym dostaniesz na: http://www.SteakRock.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×