Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość davidka

nosidełko czy chusta

Polecane posty

Gość davidka

Mam 4,5 miesiącznego bobasa:) Chłopczyk już swoje waży a do spania "chce" się nosić:/ a ja już nie mam sił dlatego myślę o kupnie nosidełka lub chusty,wybór ma trudny bo nikt ze znajomnych nie ma tych "sprzętów " Prosiłabym o rady czym sie kierować przy kupnie i co jest praktyczniejsze?

ja bym polecała chuste sama nie mam ale ogladałam program i fajna sprawa z tego co widziałam

nic nie uciska kregosłupa dziecka i jest bezbieczna mozna długo nosic mówili a w nosidelku góra godzine ale wybór nalezy do ciebie

nosidelko - owszem ale gdzies od 6 mc. uzywalam- rewelacja. co do chusty nie wiem. Dopiero teraz przy drugm dziecku kupilam(jeszcze nie uzywalam;) ). baby bag- wyglada solidnie. ale mi osobiscie wydaje sie ze 4,5 miesiaca to juz duzo i tez ci bedzie ciezko w chuscie. pozdrawiam

a ja miałam nosidło i teraz chyba kupie chustę, wydaje mi się, że jest lepsza, pozdrawiam

Gość davidka
dzięki! muszę pomysleć, słyszałam że w nosidełkach długo nie można nosić bo obciażają kręgosłup:/ trochę sie boję czy będę umiała zakładać tę chustę...nie ma co łatwy wybór to nie jest:(

ogladalam program o niemowlentach i absolutnie zakazane jest noszenie maluszka do 6 miesiaca w nosidelku (co niestety czesto sie zdarza), ta pozycja naciska na kregi i w doroslym zyciu sa problemy z kregoslupem,..chusta jest polecana juz od pierwszych dni bo to jest naturalna pozycja..ale z tego co mowili trzeba nauczyc sie dobrze wkladac i nosic maluszka w niej bo to ponoc nie takie proste..

Gość davidka
jeżeli chodzi o wkładanie i noszenie malucha -to nosidełko,ale jeżeli o wygodę i zdrowie dziecka to zdecydowanie chusta!!! Teraz "tylko" trzeba wybrać odpowiednią:/

Gość Glominka
Dzisiaj widziałam tatę w garniturze z zieloną chustą i bobo w środku. Ciekawie to wyglądało.

Gość Nie polecam Baby Bjorn
Ani zadnych innych sztywnych nosidel. Oto powody: W nosidełku sztywnym niemowlak: - ma niefizjologicznie wyprostowany kręgosłup - wisi na kroczu, uciskając genitalia - nie moze przyjac pozycji „zabki”, chroniacej niedojrzale jescze stawy biodrowe, jego zwisajace nogi uderzaja o uda noszacego szkodza odcinkowi ledzwiowemu kregoslupa - przy wyprostowanych plecach i niedostatecznie podpartej glowce wstrzacy przy noszeniu grożą mikrourazami mózgu Jesli chcesz nosic wybierz chuste wiazana, lub ewentualnie nosidlo-torebke na dziecko typu Bebelulu (choc nie kazde dziecko lubi lezec, co konczy sie porazka i generalnie zniecheca do chust w ogole).

tylko chusta !!! :) dobrej jakości, wiązana (kółkowe do mnie nie przemawiają bo ze starszym dzieckiem asymetrycznie noszone mogą być niewygodne dla naszego kręgosłupa) www.nosimy.prv.pl www.chustomania.pl www.chusty.info/forum nosidła są beeee

Gość No wlasnie o to chodzi
By rozpowszechniac pozytywy chusty, i uwidaczniac negatywy sztywnych nosideł. Żeby nie szkodzić dzieciaczkom!!!