Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niskocisnieniowec

niskociśnieniowcy łączmy się !!

Polecane posty

Gość niskocisnieniowec

:( cięzko czasem jest zyć:(

Gość sauer
hmm pije rano kawke, popoludniu czasem sie zdrzemne jak mi sie chce spac...lepiej polozyc si ena 20 min niz wypic kolejna kawe...poza tym jakmawia moja Pani profesor z dwojga zlego (nadcisnienie i niskiecisnienie)lepiej miec to drugie:)

Gość Ewa 22
No, chyba lepiej mieć niskie, ale ja przez to jestem strasznym zmarzluchem, jakieś słabe krążenie mam itp, bo mi szybko dłonie i stopy marzną. Najlepiej czuję sięw lato... Non stop pijęgrzańce, gorącąherbatęitp. Kawy nie pijębo mi nic nie daje albo sie dziwnie czuję po niej. Czasami wypijęLife'a albo cardiamid z kofeiną. Najogrsze u mnie jest to zmarzluchostwo :( Powinnam ćwiczyćchyba...

Gość niskociśnieniowiec
a ja mam problemy z erekcją i nie wiem czy to przez to:(

to ja sie dołączę kawy nie piję, bo nie jest zdrowa na razie wystarcza silna wola, żeby zwleć się z wyrka i tak samo, jak u Ewy22, marzną mi końcówki - ręce, nogi, nos teraz w pracy mam niegrzane, siedzę w dwóch polarach :) i pije gorącą herbatkę, zieloną pozdrawiam wszystkich, co im wolno krąży.....

szok, że takie wysokie chyba :) mój rekord niskiego - 68/46 jak chodze do rodziców, to czasem sobie zmierzę ciśnienie i stąd wiem :)

ja wiadome mi najnizsze cisnienie mialam jeszcze w szkole sredniej 80/60 pielegniarka wyslala mnie wtedy do domu abym gdzies nie padla na korytarzu.... a kiedys przy okresie mialam cyrki, w wakacje pierwszego dnia temperatura ciala spadala mi do 35 C, wtedy ledwo co dochodzilam do domu, jak bylam gdzies na miesic,e cale szczescie teraz juz tak nie mam, aale wtedy musialam sie polozyc spac na 2-3 godziny, aby normalnie jeszcze zyc wieczorem...

w ziemie to tylko to marznięcie dochodzi bo z wstawaniem to problem przez cały rok, tak samo, jak z sennością przy niskim ciśnieniu atmosferycznym oczywioście, jak ciemno za oknem, to gorzej i jeszcze problemy przy nagłym np. wstawianiu z podlogi, czy kucaniu - wtedy robi mi sie niedobrze i kręci mi sie w głowie plus mroczki przed oczami drętwienie nóg i rąk dość szybkie to też skutki niskiego ciśnienia ogólnie da się z tym żyć pocieszam się, że lepiej miec za niskie niż za wysokie

ja tez strasznie marzne spie po 8-10 godzin i rano zwlec sie nie moge z wyrka, wieecznie jestem zmeczona, spiaca, czasem zawroty glowy, a jak juz kawe wypije to chce mi asie wymiotowac, wiec tykam raz na pol roku albo rzadziej...

ej kochani a nie wiecie od czego wlasnie ma sie niskie cisnienie??? moi rodzice oboje maja nadcisnienie, sa jestem strasznie nerwowa, a jeszcze do niedawna palilam fajki... wrrrrrrrr rzucam cholerstwo...

ciśnienie to sprawa indywidualna, masz takie a nie inne od urodzenia i nic z tym nie zrobisz podwyższone można mieć z jakiś tam powodów różnych (palenie papierosów np., nerwy, dieta wysokocholesterolowa itd.) a niskie masz i już, można je objawowo leczyć - tzn. podwyższać, ale to tylko likwidacja skutków, a nie przyczyn często więcej robimy szkód niż pozytku dla organizmu, podwyższając ciśnienie w sztuczny sposób (np. piciem kawy) wiem, wkurzająca jest ta senność, ale to przeciez nie codziennie, w lecie, jak jest ładnie i ciepło, to jest ok tylko teraz mamy taki trudny okres, te pół roku najbliższe to dla niskociśnieniowców koszmarek... ale nie martwcie się, po jesieni i zimie będzie wiosna :)

nie brałam, wystrzegam się chemii, oszczędzam wąrtobę, bo biore piguły anty :) póki jeszcze moge się spionizować, to nie narzekam :)

To i ja dołączam 🖐️ Ja mam praktycznie wszystkie z wyzej przez Was wymienionych objawów - spie min.8 godz, a i tak stale jestem senna. W ciągu dnia zawsze jakaś drzemka musi być. Strasznie marzną mi dłonie i stopy.Do tego konczyny bardzo szybko mi drętwieją. Jak gwałtownie wstane lub kucne to od razu mam zawroty głowy. Ogólnie to jestem leniwiec na maxa. W sumie to jakoś z tym zyje, ale najgorzej jest jak przychodzi jesień i zima,wtedy to masakra :( Pozdrawiam wszystkie zmarluchy. 3mcie sie ciepło :)

Gość Ewa 22
No to moje najniższe to było chyba jakieś 85/55. Ja to w ogóle chudzina jestem i najgorsze u mnie jest to marznięcie i czasem taki zwyczajny brak energii, apatyczność. Staram sięcały czas byćw ruchu i miećco do roboty ;) Niestety studia temu nie sprzyjają... Ja mam po mamie niskie ciśnienie choć ona teraz będc koło 60 ma nawet podwyższone... Ja sobie chodzęnasolarium słabe raz na tydz-2 bo sięjakoś wygrzejętam troszkę :) Noi staram sięnie jesćzimącytrusów bo wychładzaja podobno organizm. A grzańce to piję baaardzo często. Winko czerwone bardzo dobrze działa, polecam :) Fajnie że założono ten topik, wpisujcie wasze rady itp!!!! Pozdrawiam :*

Ja osobiscie nie znam zbyt wielu metod na naszą dolegliwość, więc z chęcia sie czegoś dowiem ;) Ja biore tabletki anty i nie wiem czy jakieś leki czy inne sposoby nie zmniejszą ich skutecznośći. I mam takie jedno pytanko, czy fakt że mamy niskie cisnienie moze mieć wpływ na możliwość wytąpienia zakrzepicy? Jak to z tym jest dziewczyny?

Gość rewelacja.
jesli strasznie marzniecie to pijcie codziennie zielona herbate z imbirem, albo dostepna jako mieszanka albo dodawajacie starty korzen imbiru. taka herbatka dobrze rozgrzewa. nie pijcie samej zielonej herbatki bo ona wychladza organizm. pozdrawiam tez mam niskie cienienie :)

aaaa, właśnie mi sie przypomniało coś :) dzięki rewelacjo bo to po Twoim poscie :) Tak więc ja robie sobie taką herbatke jak sie chce rozgrzać - do jakiegos garnuszka wsypuje sobie herbate (w granulkach albo taka z torebki), zalewam wodą i gotuje (ale herbaty nie za dużo, bo będzie zbyt mocne). Do tego wsypuje cynamon, imbir i gożdziki. Gotuje to chwilke, później dodaje troche miodku i voila :)

Gość a czy to mozliwe
ze od niskiego cisnienia ma się problemy z erekcją?? :( bo ja juz nie iwem co dziewczynie mowic mam 20 lar

Gość moj tez ma taki problem
ale nie wiem czy od niskiego cisnienia czy jakies zaburzenia

oj łączę się ,łączę ;) potrafię mieć ciśnienie 95/55. Codziennie rano porcja kofeiny, bo bez tego wyglądam i czuję się jak zombi :o