Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buśka

CO NA KACA???

Polecane posty

Gość Buśka

dziewczyny - temat może nie zbyt edukacyjny ale mimo wszystko pytam - jakies sprawdzone sposoby na kaca??? ale tak żeby rzeczywiscie szybko działało i żeby można było do pracy iść więc jakiekolwiek "klinika" odpada hehe ;)

Gość Izumi
na mnie nie działa żaden tam 2KC i inne - przed piciem jeden Ranigast max i rano to samo plus coś przeciwbólowego i leci. Naprawdę ten Ranigast polecam - ja wiem, że oni go na zgagę reklamują i że to raczej na żołądkowe problemy ale nic tak nie działa na kaca jak to - sprawdzone! ;))))

Gość rewelacja.
zurek badz barszczyk czerwony, na kaca doskonale :)

Aspiryna(przy bólu głowy) +red bull (to ostatnia rewelacja!), na samego kaca. A przy zatruciu wódeczką i kłopotach z żołądkeim i mdłościach to: mięta /dużo, a potem jeść co jakiś czas i się ruszać. Lub zimny okład na głowę i się nie ruszać. Ja zawsze sprzątam (jeśli jestem w stanie;)) Pozdrawiam!

Gość gobunia
alkaseltzer zmieszany z power rade - stawia na nogi błyskawicznie ;) generalnie napoje izotoniczne pomagają. A właśnie o ranigaście też słyszłam że idealny na kaca ale nie próbowałam - następnym razem się zaopatrzę na próbę ;)

Gość fffffffffffffffffffffff
alka prim - jest na przeziebienie, wzmacnia organizm, na cos tam jeszcze - ale glownie chodzi o ten kwas ktory zawiera, jest sie nie myle to jakis acetylosalicylowy ja mialam fest kaca, na wycieczce bylam i musialam na takim kacu na szrenice zapierdalac, oj ciezko by bylo. Kolega dal mi jedna tabletke - rozpuszczac w wodzie - zeby bylo dosc mocne stezenie do mialam ok 1/2 kubeczka i 1 tabletka. 10 minut i po sprawie - a mialam okropne klopoty zoladkowe. I duzo swizego powietrza niektorzy pisza ze barszczyk, zeby cos zjesc co jakis zcas, mieta...... ja jak mam kaca to nic nie zjem, nawet po herbacie mnie mdli - tyle ze to najsilniejszy kac jakiego mam. Poleacm alka prim! i tez moze byc stosowany na zgage - moze jedank te srodki na zgage pomagaja - skoro to juz drugi co pomaga (oprocz ranigastu) i jesli ktos wymiotuje po alkoholu to wlasnie alka prim pomaga, z reszta na ulotce tez pisze ze na zoladek dziala http://www.polpharma.pl/u235/navi/31746 warto sprobowac, po co sie meczyc. A wdzieki temu ze sie rozpuszcza to szybko dziala

Gość gosia777
powietrze z materaca :P

Gość fffffffffffffffffffffff
z reszta on jest na kaca choc o tym nie psize na ulotce http://www.kac.tv/ ale na tej stronce jest, kosztuje ok 10 zl za 10 tabl musujacych

Gość Buśka
kupiłam i zeżarłam wszystko co polecacie. Alkaprim, ranigast MAX i power rade'a jagodowego - niedobry ten power rade błeeeeeeeeee..... ale pomogło to wszystko o tyle, że czuję się ok, ale jestem strasznie zmęczona i czuję że jesli zaraz się nie położę spać to umrę na stojąco.... dzięki w każdym razie ;) Na przyszłość albo sobie coś połknę przed albo będę rozsądniejsza....

Gość Rożenek
na kaca najlepiej dużo joggingu!!!

Gość Yria
ja uważam, że trzeba przed piciem albo w trakcie coś wziąć - jakąś aspirynę czy 2KC czy jak piszecie, że ranigast - to muszę spróbować, bo nie wiem, czy jeszcze coś innego. To powoduje że alkohol nie przyswaja się jakoś czy coś

Gość Yria
a - i pić pomiędzy drinkami jak najwięcej wody, nie soki tylko dużo wody i na drugi dzień tak samo

Gość Klamerkai
mam jedno pytanie odnośnie tego co piszecie - czy jeśli się bierze równocześnie alkaprim czy inny kwas salicylowy i do tego ranigast to czy jedno nie zobojętnia działania drugiego? No bo z jednej strony jest zakwaszenie (kwas salicylowy) a z drugiej zobojętnienie (ranigast) - jeśli oczywiście dobrze czytam skład i działanie (ulotka ranigastu: http://www.ranigast.pl/ranigastmax.php). Na serio wydaje mi się, że obie rzeczy na raz to bez sensu jest ;)

Gość jaaaaaaaaaa
ja biore alkaprim, tylko i wylacznie, po co 2 rzeczy, jak to pomaga

Gość Zimorodka
nie no - wcale sie jedno z drugim nie pogryzie - kwas acetylosalicylowy wcale nie zakwasza przeciez tylko dziala przeciwbolowo i mozna nawet przy nadkwasocie go stosowac wiec co sie ma pogryzc? A Ranigast z kolei tez jest na nadkwasote. Nawet na tej stronie Ranigastu pisza o tym - wklejam calosc, bo zaraz bedzie, ze nie ma jak znalesc: "W ścianie żołądka znajdują się specjalne struktury zwane receptorami H2. W warunkach fizjologicznych łączy się z nimi wystepująca w organizmie substancja o nazwie histamina. Po połączeniu histaminy z receptorem następuje w żołądku wydzielanie kwasu solnego. Czasem jednak dochodzi do nadmiernego wydzielania tego kwasu, co może powodować niestrawność, zgagę, nadkwaśność, ból w nadbrzuszu. Po połknięciu tabletki Ranigast Max uwolniona zostaje w żołądku substancja czynna zawarta w tabletce, czyli ranitydyna. Łączy się ona z receptorem H2 blokuje go i nie dopuszcza przez to do połączenia z histaminą. Rezultatem jest zahamowanie wydzielania kwasu solnego. Ranigast Max hamuje wydzielanie kwasu solnego przez około12 godzin." ale ja tam i tak na kaca wole dobry zurek! ;) nic tak nie pomaga jak porzadny posilek i nieco snu ;)

Gość Buśka
o rany - widzę, ze się wątek rozwinął a ja już o kacu dawno zapomniałam :D najlepsza jednak rada - nie pić za dużo!! :) i uważać na tequile ;)

Gość Buśka
o rany - widzę, że mój temat nieśmiertelny :DDDD A filmik mnie położył na podłodze - o mój Boże jaka babcia słodka! :)

Gość Nomik1
Piszecie ze że trzeba przed piciem albo w trakcie coś wziąć - jakąś aspirynę czy 2KC . tylko mnie sie wydaje ze nie można az tyle ze sobą łaczyć. Pic poprostu z umiarem, a jak juz wiadomo ze bibka bedzie naprawde ostra to ja polecam sprawdzony sposób mojego ojca-podpatrzony przeze mnie- łyka się jeden Ranigast przed imprezą lub przed pójściem spać a rano jeszcze raz i powinno być ok.

Gość na kaca
POTAS - czyli duzo soku z pomidorow na przyklad + GLUZKOZA - np cocacola

Gość na kaca
a pzred impreza DUZZZZO WITAMINY C! i powinno byc nie byc zle:)

Gość Jackowski
Nie pić ,nie pić,nie pić...albo pic ...mleko!!! a tak serio to dobry pomysł z tym Ranigastem, czemu by nie spróbować.Jutro mam parapetówe wiec wczesniej przed monopolowym skocze do apteki i to kupie sam Ranigast Max!!!

Gość A ja mam sposób
Przede wszystim coca cola!!Poważnie!! ja stosuje i to juz na takie kace nie do przeżycia (teoretycznie:)) Wypić jak najszybiciej tak przynajmniej 1l i życie zaczyna wracać do normy!!

Gość he he he
ja od coli to mam jeszce wieksze mdlosci heheh

najlepsza to kroplowka z glukozy oraz witamina C. niejednego lekarza postawily na nogi przed obchodem w klinice :classic_cool:

Gość Olusia00
He,a dzisiaj miedzynarodowy dzień mężczyzn,i co ? drogie Panie? jakie prezenty ? iemy ze nasi panowie moga ostro zabalować .Ja o lekturze wszystkich postów kupiłam swojemu maszynke do golenia,plastry , i Ranigast na kaca ;-)

Gość Szukaj mnie
To ja sie odrzucam , brac ten wspominany Ranigast przed impra i po.Przy okazji pomoze na zgage po alkoholową,i sodke rozpuszczna w wodzie wypić ze 2 razy.Niedobre,ale skuteczne