Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agulllaa

Czy po przemyciu twarzy PŁYNEM MICELARNYM buzia świeci się? jaki płyn najlepszy?

Polecane posty

Gość buehehehehe
'Tonik- to jest taka magiczna woda' a to jest robienie wody z mozgu ;)

Gość sylwia-doradca kosmetyczny
Wasz wybór... jeżeli te kosmetyki były by w sklepie i kosztowały by 2 razy tyle doliczywszy te wszystkie opłaty- to może byście uwierzyli. Nie to nie Wasz wybór!! Chcecie dalej oszukiwać Wasza skórę -proszę bardzo:) Pozdrawiam wszystkich:)

Gość to moze podasz Sylwio
ohoho:-) Sylwia nie strasz, bo ja juz uzywałam kosmetyków lepszych firm jak Orifkame (Lanocme, Biotherm, EL, Clinique) i jakos one nie pomogły to co dopiero oriflame, teraz uzywam zwykłych tanich kosmetyków i jest lepiej

Gość buehehehehe
kto tu tutaj oszukuje, Pani Sylwio? 11:28 sylwia-doradca kosmetyczny (sylwia.kochel@oriflame.biz) od doradczyni. Tak Oriflame takie kosmetyki ma...w 100% naturalne bez konserwantów i emulgatorów, ponieważ pozwalają nam najnowsze technologie na to. Mamy własne laboratorium w Dublinie jako jedna z niewielu firm na rynku. I właśnie to pozwala nam zamknąć olejki roślinne w kapsułkach bez dodawania konserwantów. Nie mamy nic!! pochodzenia zwierzęcego- mamy roślinny kolagen, wit. A z oczyszczonego beta-karotenu itd. Nie będę Ci tu pisać całego elaboratu, ale daje Ci gwarancje, że mamy tylko naturalne składniki. Możesz sobie przeczytać na stronie internetowej firmy. Oriflame, Oil Control+, Mattifying Moisturiser For Oily Problem Skin (Matujący krem dla cery tłustej) Skład: aqua, glyceryl stearate, glycerin, aluminum starch octenylsuccinate, butylene glycol, glyceryl polymethacrylate, dimethicone, cetyl alcohol, cyclomethicone, cetyl palmitate, cetearyl alcohol, sodium stearoyl lactylate, propylene glycol, glyceryl caprylate, c30-45 alkyl methicone, xanthan gum, tetrahydroxypropyl ethylenediamine, imidazolidinyl urea, methylparaben, parfum, niacinamide, propylparaben, echinacea purpurea (root extract), potassium thiocyanate, lactoferrin, lactoperoxidase, potassium sorbate, glucose oxidase, glucose pentaacetate, ethylparaben, butylparaben, isobutylparaben Oriflame, Natural Skincare, Moisture Concentrate SPF 15 (Skoncentrowany krem nawilżający na dzień SPF 15) Skład: aqua, ethylhexyl methoxycinnamate, glycerin, cyclopentasiloxane, octocrylene, sorbitol, butylene glycol, isodecyl neopentanoate, methyl methacrylate crosspolymer, diisopropyl sebacate, lauryl lactate, stearyl alcohol, glyceryl stearate, peg-100 stearate, ammonium acryloyldimethyltaurate/ vp copolymer , butyl methoxydibenzoylmethane, propylene glycol, paraffinum liquidum, dimyristyl tartrate, methylparaben, imidazolidinyl urea, c12-15 pareth-7, parfum, cetearyl alcohol, oenothera biennis, disodium edta, c30-45 alkyl methicone, propylparaben, alumina, silica, betula alba, citric acid, sodium polyacrylate, ppg-25-laureth-25, sodium methylparaben, bht, ci 77891. w tych kremach nie ma konserwantów i emulgatorow? chyba sobie pani kpi albo uwaza nas za idiotki. o innych mozliwych wytlumaczeniach takiego dzialania lepiej nie bede pisac ;)

Gość sylwia-doradca kosmetyczny
Ja nikogo nie straszę:) To są kosmetyki z najwyższych półek i jeżeli one Ci nie pomogły to zostaje Ci tylko dermatolog. Życzę powodzenia. :) zobaczymy jak Twoja skóra będzie wyglądać za parę lat:)

Gość beta karoten
"wit. A z oczyszczonego beta-karotenu itd. Nie będę Ci tu pisać całego elaboratu, ale daje Ci gwarancje, że mamy tylko naturalne składniki" beta-karoten jest prowitamina wit. A...

Gość sylwia
:D:D:D zabawne....

orifalem jest najwyzszą połką? nie wiedziałam hehe:-) moja skora wygląda dobrze, i kiedys tez wygladała dobrze, po prostu nei zauwazyłam zadnego rewelacyjnego wygladu cery po tych drogich kosmetykach a i czesto uczulały dlatego przerzuciłam sie na tansze - eris, dax cosmetics, bielenda, aven, apotheker scheller

Gość dziewczyny mialam rozne
toniki i nigdy mojej skorze sie po nich nie polepszalo a wrecz przeciwnie :-O ja sie zastanawiam czy toniku nie wymyslono tylko po to zeby kase od kobiet wyciagac bo nie znam nikogo (mowie o kolezankach a nie konsultatntkach-naganiaczkach) kto powiedzialby, ze tonik naprawde znaczaco pomogl mu na cere :-O

wiesz ze ja tez to zauwazyłam, teraz toniki kupuję bo potrzebuje czyms zmywac maseczki, na codzien nawet nie chce mi sie ich uzywac, bo skora jakas taka zaklejona, i nie wiem czy nie przerzucę sie tez na jakies łagodne mydło w kostce typu Dove czy bambino, bo zele przestają mi się podobac, mam teraz clean clear i on normalnie smierdzi jak ajax

Gość niebieskooookaa22
cóż, pani S. to konsultantka Oriflame o_O a ja chyba zakupię płyn micelarny z Avene, bo dużo dobrego o nim czytałam chociaz nie wiem czy nei wybiorę LRP bo używam wody termalnej z LRP i boję się, ze się moga gryźc czy cuś ;]

Gość Sylwia
to już wiesz:) jeżeli masz taką wiedzę, na temat kosmetyków to sobie zobacz z kim firma Oriflame sie testuje:)w niezaleznej agencji:) z firma L`oreal, Christian Dior, Lierac, La Roche-Posay, Pierre Fabre, Novartis, CE.R.I.E.S. i m.in NASZ krem Skindividual wygrał z wszystkimi kremami tych firm. zajął 1 miejsce:) więc moja kochana już masz odpowiedz czy firma Oriflame jest jedną z najlepszych:)

ehhh ja nie moge sobie pozwolic na zele czy tym bardziej mydelka bo mam skore sucha i wrazliwa (co nie znaczy, ze czasem cos na niej paskudnego nie wyskoczy...) wiec makijaz zmywam mleczkiem, oczy specjalnym plynem a maseczki stosuje takie, ktore zostaja na cala noc co do plynow mincelarnych - mialam Avene (b.dobry) i kiedys przypadkiem kupilam plyn Bielendy Trufle i cos tam (wybaczcie- za cholere nie pamietam co :-P ) poniewaz mial smieszna cene (Auchan okolo 12 zl) i stwierdzialm, ze niewiele trace, plyn jest dobry tylko raczej dla suchoskorych bo zostaje taka warstewka o lekkim polysku, nie polecam jakos goraco ale wyprobowac mozna

to ja juz wolę kupic krem avene, biodermy czy LRP jak mam juz płacic troche wiecej, przynajmniej dobra i znana firma i idę do apteki a nie jakies pokątne kupowanie u znajomych lub na imieniach u cioci :P

Gość Sylwia
dziewczyny zapytajcie sie jakiegoś specjalisty dermatologa czy tonik jest potrzebny skórze:D bo te wasze komentarze są porostu żałosne!:) zmienić żel na mydło...bardzo dobry wybór!! za 20 lat będziesz wyglądać jak pudło...dziewczyny nie mówie Wam tego jako konsultant ( a nie naciągaczka- bo i tak u mnie tego nie kupicie!!) tylko jako osoba która to używa i jest bardzo zadowolona z tych kosmetyków. a właśnie po to sie zapisałam, żeby je mieć taniej!:) a nie żeby uszczęśliwiać ludzi na siłę moimi kosmetykami!! zastanówcie sie trochę...

ja mam cerę mieszaną, wiec na noc tez makijaz zmywam mleczkiem natomiast rano pod prysznicem uzywam zeli, Te trufle i kawior widziała w sklepie i czytalam o nim dobre opinie wiec moze sobie zafunduję bo lubię bielende z płynów micelarnych mialam kiedys biodermę zieloną i czerwoną, zła nei była ale troche duzo wydawac ponad 40 zł na czyscidełko:-) a teraz skonczylam uzywac krem avene cicalfate jak dla mnei rewelacyjny

ja mam 31 lat i uzywam na razie żeli ale widze moje starsze znajome, ciotka ktora ma 70 lat one uzywają całe zycie mydła i cere ma jak na swoj wiek znakomitą, a teraz dziewczyny po tcyh wszystkich specyfikach ciagle mają jakies uczulenia, trądziki , rózowate tez, łuszczenie, plamy , nie wiadomo co robić

nie wiem czy taki konieczny - czym ja niby niszcze bariere lipidowa skoro uzywam mleczka chroniacego te bariere i nie uzywam wody? po tonikach (a nie uzywalam byle czego) skora sie lepila, podrazniala, robily sie jakies zaczerwienienia :-O nie wierze, ze za 20 lat bede starym pudlem, a nawet jesli mi sie pogorszy to wole miec teraz idealna, gladziutka skore niz meczyc sie z ukrywaniem podraznien zeby za 10 lat miec 1 zmarszczke mniej

Gość Sylwia
obojętnie czym myjesz... i tak naruszasz tą barierę..i wiesz trochę mi żal tej Twojej skóry, ja tez mam idealna skórę.., ale dbam o nią żeby za 20 lat miałam tą "1" zmarszczkę mniej:) nic tu po mnie:) życzę powodzenia z tymi mydłami i kremami bambino!!:) dowidzenia!:)

---->to moze podasz Sylwio, jesli lubisz polskie kosmetyki i tez jestes po 30. to sprobuj sobie kosmetykow z serii Miraculum Perla&Jedwab, ja jestem nimi zachwycona :-) 2 fajne lekkie ale tresciwe kremy, szczegolnie lubie ten na noc i moj absulutny faworyt w konkurencji demakijazu oczu - plyn w wielkiej butli, ktorym zdaza mi sie zmyc cala twarz np na krotkich wyjazdach, keidy nie zabieram wszystkich kosmetykow, naprawde porzadne kosmetyki, przyjazne skorze i kieszeni :-)

Gość do doradczyni
widze, że rozpętałam niechcący wojenkę :) To tylko moja opinia i nie musicie się z nią zgadzać, Miałam spore problemy ze skórą - dwie choroby na raz, dermatolog nakazał mi obok leczenia "abstynencję kosmetyczną". Używałam tylko żelu do mycia i kremu Phisiogel przez pół roku. Nie dość że po roku mam cerę w dużo lepszym stanie, to nauczyłam się, że co za dużo to nie zdrowo. Bombardowałam swoją biedną skórę wszystkimi superaktywnymi składnikami w kosmetykach, bez zastanowienia, czy aby nie przesadzam z tą "prawidłową kompletną pielęgnacją". Przesadzałam i skóra po prostu sie buntowała. Nie twierdzę, że to panaceum na wszystko, ale warto się czasem zastanowić, czy faktycznie potrzebujecie cudownego toniku czy kolejnego świetnego kremu, który właśnie jest reklamowany

---> Sylwia - zegnamy :-P kremu bambino czy mydla moja skora nie widziala, a lepic sie po toniku dla Twojej przyjemnosci nie zamierzam, i ciekawe co jesli na moim mleczku pisze 3 w 1 ?? pewnie zmywam te bariere mleczkiem z tonikiem hehe

Gość do doradczyni
mój dermatolog- lekarz zwieloletnim stażem wklinice dermatologicznej Akademii Medycznej ZAKAZAŁ mi używać toników i maseczek :D Ironia, co? :D Sylwia Doradczyni - popadasz w pułapkę, bo generalizujesz, a uogólnianie zawsze będzie nieprawdą

mialam krem Miraculum perła i jedwab i srednio mi się podobał. teraz mialam maseczkę Miraculum Hydra Therapy, bardzo dobra, moze sprobuje tez krem z tej serii krem bambino jest z cynkiem, czytalam na wizazu ile kobiet go uzywa i nie mają 5 lat:-) jesli chodzi o zmarszczki to na razie ich nei widzę, ale juz jakis czas temu zastosowałam kuracje Ystheal avene, nie widzialam zadnych efektów:-) ja nie wiem czy to zalezy od kremow, chyba bardziej od genów, jak patrzę na niektore kobiety ktore uzywają drogich kremow i ich skora jest w rozsypce to się zastanawiam jaki jest sens kupowania tak drogich kosmetyków, co innego podkład perfumy

Gość do uciekajacej p. Sylwii
jako autorytet kosmetyczny i znawca Oriflame, moze odpowie p. czym sa ethylparaben, butylparaben, isobutylparaben i jak ma sie ich zawartosc w kremach tej firmy do gloszonych przez pania madrosci o jej 'naturalnosci'? ;) a co z innymi skladnikami (butylene glycol, propylene glycol, imidazolidinyl urea, cyclomethicone, dimethicone itd.0, stanowiacymi ponad 90% skladu tych 'naturalnych' kremow? ;)

Gość buehehee
myslalam, ze ethylparaben, butylparaben, isobutylparaben, propylparaben to chemiczne konserwanty ;)

Gość nie to 100 procent
naturalności to doradziła doradczyni

Gość ta pani juz nas opuscila
pokrzykujac cos o tym, ze jest jej nas zal bo skonczymy jako stare, pomarszczone pudla a jej wiedza o skladach kosmetykow Oriflame to tylko slogany " 100% naturalnosci " , "bez konserwantow" , "testy w niezaleznym laboratorium" itd. Po podaniu szkodliwych skladow nie odniosla sie do tego wogole tylko nakrzyczala na dziewczyne, ze nie uzywaja toniku bo jej sie cera po tym pogarsza :-)

taki jest los akwizytora:P wszystko co chcą wcisnąc jest najlepsze na swiecie, wszystko poparte badaniami naukowymi tylko jakos nie pomaga

Gość do doradczyni
wolę być starym pudłem niż pokrzykującą głupią ślicznotką