Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiśenka

testy hormonalne

Polecane posty

Gość wiśenka

Mam 19 lat. Chce póść do gina, żyby mi przepisał tabletki anty. W związku z tym chce zapytać na czym polegają testy hormonalne przed przepisaniem takich tabletek, a także jaka jest cena i czy lekarz może mi ich nie przepisać? Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość różnie to bywa
testy hormonalne to normalne badanie krwi. Teoretycznie każdy lekarz powinien zrobić Ci je przed przepisaniem tabletek. Z doświadczenia wiem ze z reguły nie robią. a co do tego czy przepisze czy nie to może nie przepisać, ale z takim przypadkiem się nie spotkałam. powodzenia

Gość różnie to bywa
a co do ceny to są od 10 zł za opakowanie do chyba 30 zł ( ale tego to już nie jestem pewna

Gość wiśenka
a czy Twoim zdaniem, lepiej pójśc do lekarza prywatnego czy do przychodni za darmo?

Gość różnie to bywa
z reguły lepiej się Tobą zajmie prywatnie, ale ja chodzę do przychodni i jest ok. popytaj koleżanek o jakiegoś fajnego gina w Twoim mieście (to chyba najlepsze wyjscie)

Gość wiśenka
A jak ze skutkami ubocznymi? Odczuwasz jakieś? Pewnie zależy od przyjmowanej tabletki?

Gość babbajagga
moga wystapić silne bóle głowy, bóle i skurcze łydek , nudności ( przy pierwszych opakowaniach), brak libido, suchość pochwy. Wszystko zależy od dobrania właściwych tabsów. No i nie każdy gin porzytpomina aby zażywać jednocześnie magnez + Vit B

Gość babbajagga
Oprócz badań hormonalnych należy wykonać jeszcze próbę watrobową.

Gość różnie to bywa
skutki uboczne zależa od tabletek. ja na przykład bardzo źle tolerowałam Cilest, a dobrze się czułąm po minisistonie, microgynon i nawet po diane35 ( choć w tym przypadku miałam wrazenie że wpadam w depresje) ale moze to moje odczucie. Cilset jak wspomniałam-to miałam koszmarne bóle głowy, dochodziało prawie do omdleń.( ale to u mnie) koleżanka natomiast parę lat bierze i zero skutków ubocznych, a wcześńiej źle reagowała na minisiston

Gość wiśenka
A co to jest ta próba wątrobowa?

Gość różnie to bywa
próbe wątrobową fakt powinien, ale mało który robi

Gość różnie to bywa
też badanie krwi

Gość wiśenka
Właśnie ja się najbardziej boję tych skutków ubocznych, ale jestem zdecydowana na tabsy, bo mam dośc prezerwatyw.

Gość różnie to bywa
na pewno w jakiś sposob wpływaja na zdrowie w końcu to hormony, ale czasem spokój psychiczny przy takim zabezpieczeniu ważniejszy ( o ile nie masz ciężkich skutków ubocznych). Zastanów się dobrze

Gość różnie to bywa
ja przede wszystkim brałam ze wzgledow leczniczych, a ze przydają się też w inny sposob to druga sprawa :)

Gość babbajagga
Czasem trzeba przetestować na własnej skórze działanie uboczne i tym sposobem dobrać te odpowiednie tabsy. Fakt faktem, że daja one wspaniały komfort pstychiczny co wpływa pozytywnie na doznanie seksualne :-) No chyba, ze jakieś pigułki spowodują utratę libido.

Gość różnie to bywa
no ja mialam toszczescie ze zadne nie zmniejszyły libido :D :D :D