Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wycinanka

Jak zapuścic włosy???

Polecane posty

Od kilku lat nosze krociutkie wlosy, ale teraz mam juz dosc i chcialabym zapuscic. Niestety mam tak co roku i w pewnym momencie kapituluje i ide do fryzjera sciac. Jak przetrwac ten najgorszy okres i w koncu wytrzymac?? Macie jakies rady?

Gość Gatunek Pierwszy
no jak nie, puszczasz .i juz sa zapuszczone. alo inaczej - brudzisz je tłuszczem i juz są zapuszczone, i wtedy tylko waniszem odpuszczasz)

Gość ja zapuszczam
od 3 lat (miałam włosy króciutkie "na chłopaka"), ale jestam tak konsekwentna, że teraz mam je "aż" do ramion, więc nic Ci nie mogę doradzić

wiem cos o tym bolu zapuszczania.podchodzilam do tego kilka lat bo tez zawsze nosilam krotkie ale wkoncu jakos poszlo.fryzjerka podcinala mi wlosy tak zeby nie wygladaly zbyt tragicznie w tym \"okresie przejsciowym\".jak tylko pojawial sie problem z ulozeniem(bo ani upiac ani wogole nic) to gnalam odrazu do salonu i podcinalam.troche to trwalo ale sie oplacalo

Tez zawsze nosilam krotkie wloski,ale kiedys sobie powiedzialm dosc musze je zapuscic bo chce miec dlugie wloski!!!No i zaczelam zapuszcac.Myslalam ze po 2 miesiacach zapuszczania szlak mnie trafi.Juz bylam anwet umowiona do fryzjera zeby obciac ale powstrzymalam sie.No i tak okolo pol roku moze troszke wiecej zaczelam je spinac.A jak juz zaczelam spinac to zapuszczanie szlo szybciej.Potem nawet nie wiesz kiedy wloski rosna szybciutko!!!No i tak juz nosze dlugie wloski az za ramiona od 3 lat.Moglabym miec nawet dluzsze ale co 3 miesiace je podcinam zeby miec zdrowe.Dasz rade!!!

Gość Paula Kasia
Ja stosuję tonik Seboradin (jest tani i baaardzo wydajny, butelka kosztuje ok. 20zł, a w 3 tyg. przy codziennym stosowaniu nie zużyłam nawet 1/5 zawartości), biorę Belissę i myję włosy różnymi szamponami stymulującymi porost (na przemian co tydzień, bo włosy się podobno przyzwyczajają; w zimnej/letniej wodzie - mimo, że jestem ciepłolubna szybko to polubiłam, orzeźwia i włosy znacznie mniej mi się przetłuszczają, poza tym, są znacznie zdrowsze, i dodatkowo podczas mycia masuję skórę głowy). Mój ulubiony szampon to Clear, ma bajecznie kremową konsystencję, a piana jest jak marzenie. Radical się słabo pieni i wydaje się być taki "suchy". Poza tym trzeba pamiętać, żeby nie chodzić spać z mokrymi włosami, nie czesać ich na mokro, w ogóle nie czesać ich za często i delikatnie wiązać do snu, ograniczyć suszenie gorącym powietrzem itp... Efekty są zdumiewające! W 3 tygodnie urosły mi aż 2 cm włosów! Sama nie dowierzałam, ale długość włosa mówi sama przez się. :)

Gość lenka_31
Mi szybciej zaczęły rosnac włosy jak zrezygnowałam z jedznie miesa, paznoskcie tez na tym zyskały bo zawsze sie rozdwajaly a teraz twarde jak skała. wiem jak to jest z zapuszczaniem, kiedy fryzura robi sie nijaka :/ ale ja sama sobie jakos podcinam włosy i mam juz za ramiona, moge sobie zrobic mała kitke. Trzbe zagryzc zeby i przeczkac najgorsze :)

Gość Qitika_On
Hej !!! Mam pytanie jak mam zapuścić włosy tzn moze jaśniej. Mam bardzo ale to bardzo cienkie i puszyste włosy. Włosy sa proste nie kręcone. Kiedy są juz dłuższe wygląda to jak puch. Tak jak puch. Czy istnieje jakaś możliwości aby mógł mieć długie wlosy tzn takie z 6 cm ???????????????????????????????????? Może jakaś specjalna odzywka która sprawia ze włosy nie są tak suche i puszyste????????????????????????????? A może jakiś szampon sprawi ze nie będę miał puchu na głowie???????

Gość ja25lat
ja bym proponowała po prostu nie obcinać, a zakład fryzjerski omijać szerokim łukiem.... ja już konsekwentnie od września 2011 zapuszczam, tylko grzywkę sobie sama podcinam

Gość Qitika_On
Ale wlosy to puch naprawdę. Sa suche puszyste kiedyś sa długie nie wygaja jak włosy tylko jak puch :( Jest bardo bardzo cieniutki wlos. Moje wlosy wygladaja normalnie tylko wtedy kiedy sa mokre :( wtedy moge powiedzieć ze mam wlosy a nie puch moze ktoś coś doradzi >?

Gość pikanteria
ja kiedys tez mialam krótkie wloski ale udało mi sie zapuścic , odzywialam je dokładnie , polecam maski nawilżające i z witaminami do wlosów, czeste stosowanie masek pozwala utrzymac wlosy w dobrej kondycji bez obcinania.. No i brałam witaminki REVITABEN (mam wrażenie ze po nich włosy szybciej rosną serio !:) ) biore je 10 miesiecy, po 3 miesiacach brania zauwazyłam poprawe jakosci i szybki porost włosów i oczywiscie na dluzszy czas musialam odstawic prostownice !!!! Mam teraz długie geste i zadbane włosy

Gość pikanteria
jesli wlosy sa jak puch /siankowate i cienkie to tymbardziej polecam maski z WITAMINAMI i szampony z WITAMINAMI DUZO WITAMIN i napewno kondycja włosów sie poprawi !!!! :) odradzam : prostowanie , modelowanie i suszenie suszarką

Gość portesr

Przede wszystkim odpowiednia pielęgnacja, odpowiednie kosmetyki - fryzomania.pl/blog/jak-szybko-zapuscic-wlosy.html/

Swoje zrobicie, ale to wymaga czasu. Też dochodzą wasze indywidualne cechy. U jednych pójdzie trudniej, u innych łatwiej.

Ale bez odpowiedniej pielęgnacji cudów nie osiągniecie. Bo jak?