Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kicci burio

czy wasze trzylatki umieją LICZYĆ???????????????????////

Polecane posty

Gość kicci burio

jeśli tak,to do ilu?? w jakim wieku dziecko potrafi policzć np. do 10 ??

Moja córka potrafi przeliczyć do 10, ale z policzeniem przedmiotów ma problem. Tzn policzy np jeden, dwa.... siedem, a jak ją zapytam \"to ile tego jest?\" odpowiada PIEĆ :D

Mój bratanek mając 1,5 roczku liczył do pięciu (Krzysiu, policzymy paluszki?) razem ze swoim tatą, na zasadzie rekurencji :P tata parzyste, mały nieparzyste. Jeden-dwa-tssy-cztery-psięć! :D Ale chyba już zapomniał. Teraz ma 2 latka. Oczywiście nie kumał, ile to jest 4 czy 5. Teraz odróżnia ile to jest 1 i 2, pozostałe liczby mu się zlewają w jedną dużą mnogość. :)

Gość ASIULEKGdansk
Moja córcia- 3 latka i jeden miesiąc, bardzo dobrze liczy do dziesięciu. Liczy zarówno na paluszkach jak też przedmioty. Nauczyła się podczas odliczania 10 kropelek lekarstwa.

Gość aaaaaaaaaaw
tia...niedługo ktoś napisze że jego trzyletnie dziecko nie umie czytać ze zrozumieniem i on sie straszniemartwi!!!...o rany, ale macie problemy... :D :D :D

Gość Dianemka
Bo one nie LICZĄ do 10 tylko wymieniają cyfry do 10. 3latki sa raczej za małe do tak abstrakcyjnego myslenia jak LICZENIE - tzn ile to jest 5+2 czy cos takiego.