Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewnaniepewna

wytłumaczcie mi łopatologicznie - OWULACJA

Polecane posty

Gość niepewnaniepewna

owulacja to jest okres płodny tak? jaki jest wtedy śluz? jaki jest śluz w innych momentach cyklu? teraz mam śluz taki biało-przezroczysty, troche jak białko z jajka kurzego - taki ciagnacy troszeczke - co on oznacza?

Gość tikitak
to jest właśnie śluz płodny a więc owulacja tuż tuż;)

Gość niepewnaniepewna
a okres płodny się kończy w momencie kiedy się kończy ten śluz czy to trwa jeszcze dłużej?

Zasada jest taka- bez sluzu nie dojdzie do zaplodnienia. Wiec jesli juz nie masz tego przezroczystego sluzu, jesli obserwujesz sluz zbity lub nie ma go wcale, to jest to czas nieplodnosci.

Gość deli24
a co jeżeli mam ból owulacyjny, płodny śluz,ale nie mam skoku temperatury?

To trzeba zalozyc, ze to czas plodny. Tak dlugi jak masz plodny sluz, musisz zakladac, ze to plodny czas- tempka moze skoczyc czasami z opoznieniem. No, chyba ze chcesz zajsc w ciaze... wtedy nie zawsze plodny sluz oznacza plodny cykl.

Gość zooombiak
a kiedy plodny sluz oznacza plodny cykl????

Sam sluz nigdy nie gwarantuje, ze dochodzi do owulacji. Moze sie zdarzyc tak, ze jest sluz, a nie ma owulki. 100% daje tak naprawde tylko monitoring cyklu. Wtedy wie sie na pewno, czy dochodzi do owu. Z domowych sposobow, to warto mierzyc temperature- jesli dochodzi do skoku temp. o min. 0,2 st. po pojawieniu sie sluzu plodnego, wtedy mozna zalozyc, ze owu jest. Dla leniwych polecam testy owu- dostepne w aptece- cena srednio 50 zl za 10-20 testow.

Gość niepewnaniepewna
dzięki za odp :) !

Gość gabrysia44
witam dziewczyny mam pytanie mój cykl trwa 21lub 25 na 7-8 dzien po okresie mam śluz biały ciągnie się jak przezroczysty ale to nie jest przezroczysty. Niby zapalenia nie mam a dlaczego taki śluz pomużcie!!!!