Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tableteczka

Do dziewczyn biorących tabletki anty-ważne!!

Polecane posty

Gość tableteczka

Kochane- czy zdażyło wam się,że okres nie wystapił w 7-dniowej przerwie, albo się opóźnił,np. z 4 na 5,6 dzień?? Co robić w takim wypadku?? To bardzo dla mnie ważne. Proszę o pomoc.

po 7 dniach przerwy bez znaczenia czy miałaś okres czy nie- bierzesz następne opakowanie..poczytaj uważnie ulotkę, tam takie rzeczy są napisane...

Gość tableteczka
Shilla- ja to wiem! Ale byłam dziś u gina i ona mi powiedziała,że mam nie brać- bo to w 90% przypadków jest ciąża. Zrobiłam test- ciązy nie ma:/ I teraz nie wiem,czy brac te tabletki,czy nie....

co? od razu stwierdziła, że prawdopodobnie ciąża? Jak nie jesteś pewna to skonsultuj to z jeszcze innym lekarzem dla pewności...

Skoro zrobiłaś test i wykluczył on ciąże to najwyraxniej jestes jedną z tych 10%, u których brak okresu z odstawienia nie oznacza ciąży. Weź tabletke i kontynuuj nowe opakowanie.

Gość sabrinka_+
niekoniecznie ciąża, mi sie zdarzały przesunięcia cyklu. Idź lepiej do innego lekarza :)

Gość dsasd
Oczywiscie ze moze zdarzyc sie przesuniecie okresu z 4 na 5/6 dzien. To normalne zwłaszcza im dłuzej bierzesz tabletki

Gość tableteczka
Moja ginekolog powiedziała,że w 90% przypadków brak okresu w przerwie ,to ciąza. Dlatego boję się brać następne opakowanie, a jednocześnie wiecie jak to jest- to zawsze brak zabezpieczenia przez miesiąc. Powiedziała jeszcze,że ciążę to ona moż stwierdzić dopiero miesięczną-bo wtedy jest większa macica. I co wy na to?? pomózcie..

moj ginekolg kazal zrobic test. i powiedzial ze jesli wyjdzie pozytywny to nie brac a jesli negatywny to brac. kupilam test na wczesna ciaze, sa takie w aptece i na 99% wykryja jesli jestes w ciazy. jesli wyszedl negatywny to raczej nie jestes. a tez mialam przesuniecie na 5rty dzien i zobilam chyba 6 testow bo mi sie ciagle wydawalo, ze poprzedni zawiodl. po paru godzinach dostalam okres. nawet takie krwawienie z odstawienia moze sie opznic jesli jestes chora albo masz duzo stresow, albo sie odchudzasz.

Gość tableteczka
test wyszedł negatywny. pre-test. chyba pójde do innego gina...