Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pięknie....

Często wiesza mi się komputer- co to może być?

Polecane posty

Gość pięknie....

Mam antyvirusa, który nie sprawia mi większych problemów, więc wirusów zapewne nie mam, więc co to może być? Dosyć często zawiesza mi się komputer, muszę go wtedy resetować, co niestety usuwa wszelkie strony, które mialam akurat otwarte:(

Gość pięknie....
Miesiąc temu był u mnie informatyk i mialam robiony format. Sama tego nie zrobię, a nie chcę znowu brać informatyka, bo to kosztuje:(

Gość może chłodzenie procesora
szwankuje i po prostu sie przegrzewa

Gość jednym wielkim problemem
jest po prostu windows

pięknie....-------->moze masz za duzo aktywnych procesow jak na procesor ktory posiadasz.przetestuj pamiec ram.zainstaluj program do czyszczenia ramu np freemem pro.

szwankuje i po prostu sie przegrzewa------>sadze,ze jesli by sie przegrzewal to by sie resetowal a nie wieszal.

Gość pięknie....
sebaaa----> możesz jaśniej, bo nic mi to nie mowi:P To nowy komputer, więc dziwię się, że same z nim problemy.

Nikt nie zgadnie dlaczego:D Jak bys podała konfiguracje komputera, jaki windows, czy są jakieś komunikaty, w jakim momencie to się robi, to można zgadywać:)

seba----> może i tak być. mnie akurat sie wieszał. okazalo sie ze wentylator szwankowal

Gość pięknie....
Mam Windows XP. Wiesza się praktycznie zawsze, nie ma jakiejś określonej sytuacji, kiedy to się dzieje. Zazwyczaj jak szybko na coś klikam albo robię kilkanaście rzeczy jednocześnie, lub dlugo nie ma mnie przy kompie, a jak wracam to momentalnie się wiesza.

A moj chlopak (informatyk) ostatnio mi opowiadal o takim przypadku. Komputer ciagle sie wieszal, bez wyraznej przyczyny - nie bylo wirusow, komp dobrze skonfigurowany. Jak zdjal pokrywe, okazalo sie ze na radiatorze wyrosla sliczna, gruba warstwa kurzu, ktory stopil sie od goraca i swietnie izolowal procesor przed wszelkimi probami wentylacji.

masz wszystkie aktualizacje w windowsie? , jakiego masz antywirusa? Może złapałaś jakiegoś wirusa:P Nie ma idealnych antywirusów:P Skuteczność typowego to 80-98%:P

Gość pięknie....
Mam Antyvira Guarda. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Zdjęłaby pokrywę i zobaczyła co tam kipi, ale wstyd się przyznać.... nie potrafię:P:P:P

Gość mathematyk
no wiesz! rozbierac komputer i patrzyc na nagie chipy moga tylko specjalisci legitymujacy sie certyfikatem KUL-u!

pięknie....----->jaki masz procesor i ile ramu.jak nie wiesz to sciag sobei program aida32 i CI pokaze.mnie te objawy na przeciazenie procesora wygladaja.ile masz niepotrzebnych programow ktore uruchamiaja sie wraz ze startem oraz co zawsze masz wlaczone(winampa,emule itd. ile tego jest).to jest procesor AMD??jaka masz tem. procesora i jaki to procesor chodzi mi o symbol(dokladny zwlaszcza jesli to amd)?masz jakas \"normalna\" plyte czy najtyansza jesli masz duzo roznych podzespolow i zajetych portow zwlaszcza PCI to te kiepskie czasami dziwnie sei zachowuja. zobacz czy CI sie coolerek kreci na procesorze(wystarczy odkrecic obudowe) jednak w tym przypadku powinien alarm p[iszczec chyba ze masz wylaczony. p.s. raczej CI nikt wirtualnie go nie naprawi ale probuj to nic nie kosztuje.

Można byłoby sprawdzić napięcia w zasilaczu, czy są w normie.Nie zaszkodzi sprawdzić w biosie lub jakimś programie np. tym aida32. Powinno to pisać. Może to od tego:O

seba--------> ale pojechałeś tym ostatnim wywodem :-0 nie zauważyłeś że jest kompletną laiczką? nie umie dziewczyna odkręcić obudowy a ty jej pytasz o symbol procka? :-D:-D:-D

może chłodzenie procesora------>napisalem wyraznie jaki program ma sciagnac jak nie wie-tam bedzie wszystko napisane,a nawet wiecej niz pytam;) wystarczy skopiowac.jasnowidzem nie jestem musi podac jakies dane aby w ogole mozna cos doradzic sensownego zamiast bladzic we mgle.