Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PC

MAM PROBLEM Z ROUTEREM ASMAX BR 604g

Polecane posty

Gość PC

hej.mam problem.kupilem router asmax BR 604g.podlaczylem i niby wszystko jest w pozadku,jest sygnal na drugim kompie tylko jest on bardzo slaby(mam internet z kablowki)...to znaczy net mam w tym samym pokoju ale jak tylko wychodze z laptopem do drugiego sygnal znika.w laptopie mam karte TRENDnet 54Mbps 802.11g wireless pc card.moze wie ktos w czym tkwi problem?faktem jest ze router stoi przy glownym kompie i moze jak wychodze do innego pokoju sygnal niknie bo antena jest za krotka...moze powinienem router postawic w przedpokoju...ale sprzedawczyni zapewniala mnie ze router ma zasieg do 50m wiec nie powinno byc problemu z odbieraniem sygnalu w calym domu.pordzcie cos...moze cos trzeba jeszcze poprzestawiac.

Gość PC
pls pomocy moze jest tu ktos kto sie na tym zna..bede wdzieczny

Gość panna na katafalku
Nie wiem, ale też mam problemy z asmaxem - przewodowym. Żałuje że nie kupiłam innej firmy... A w sprawie routera spytaj się na forum komputer na gazeta.pl

nie znam tego routera i tej karty ja mam router LINKSYS WRT54GL i palmotoma asus 636N i w calym mieszkaniu mam zasieg ale im dalej tym slabszy, na krancach mieszkania jest minimalny 1. Zobacz czy w routerze mozesz zwiekszyc moc nadajnika 2. pokombinuj z antenami polozeniem anten 3. Moze w miszkaniu masz jakies przeszkody, ja swoim nie lapie sieci osiedlowych bo mam plastikowe okna

Gość PC
qrcze sam nie wiem moze postawie go w przedpokoju i bedzie oki,dowiedzialem sie ze to moze byc problem z karta bo ona ma wbudowana antene a moze powinna byc na zewnatrz i wtedy sygnal bedzie mocniejszy...co wy na to?

Gość PC
ale qrcze powaznie sie pytam bo juz sam nie wiem co robic

Gość podobny problem
z podłączeniem działa wszystko ok, dwa komputery chodza rownoczesnie, ale bezprzewodowo nic nie chce. jaka moze byc przyczyna? niby polaczenie bezprzewodowe sie nawiazuje, ale faktycznie pojdzie tylko pierwsza rzecz, dla przykladu: jesli wystartuje GG, to juz www sie nie zaladuje, a jak odpali www, to jakby juz nie mial sily wejsc na zaden odnosnik, tak wiec praktycznie mozna stwierdzic, ze nie ma netu bezprzewodowego, bo nic nie da sie zrobic.

Gość podobny problem
nikt mi nie pomoze? czy to kwestia jakis ustawien? ja sie sama nic nie znam :( prosze o pomoc...

Gość __ michal __
pokolei: czy dobrze rozumiem: masz PC, na nim net z kablowki? (jaka predkosc?) na laptopie wireless, a z PC udosteniasz sygnal wirelesS? Asmax ma jakas antene? na laptopie korzystasz z wbudowanej anteny, czy masz dodatkowa? Czy w tym samym pokoju jest tak slabo z zasiegiem? Jakie masz systemy operacyjne? jakie masz pingi miedzy sprzetem oraz z laptopa do np. wp.pl

Gość podobny problem
ja mam inaczej niz autor, bo sie doczepilam, zeby nie tworzyc nowych niepotrzebnych tematow. ja akurat mam routera Encore a net nie z kablowki, a neostrade 512, mam wloczona opcje bezpzrewodowa, tak jak napisalam, niby jest polaczenie nawiazane, ale nic nie wchodzi poza pierwsza wykonywana czynnoscia, a polaczenie niby jest caly czas. antena jest, ale nawet stojac nad routerem jest tak samo. system XP na pingach sie nie znam, zreszta w ogole niewiele na komputerze :O a teraz i tak jestem na innym komputerze, bo na laptopoie bez kabla nic sie nie da zrobic :O

Gość __ michal __
zobacz czy widza sie w sieci (na pulpicie ikonka otoczenie sieciowe) w xp musisz odblokowac firewalla, bo moze on jakies probley robi, tez problemy robic moze klucz do wireless Ja obstawiam na jakies klopoty ze skonfigurowaniem oprogramowania, tak Tobie nie doradze, niech ktos popatrzy u Ciebie to czai baze, bo niestety windows jest tak popierdolony ze nawet najmniejszy szczegol moze powodowac jego niedzialania.

Proponuję kupić sobie wzmacniacz sygnału. Można takie dostać na waserman.pl - mają bardzo duży wybór produktów i niskie ceny. Jak masz słaby sygnał, to więcej niż pewne, że najbardziej odpowiednia będzie taka antena. Miałam podobny problem i naprawdę wiem, co mówię.