Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość donnnnna22

prosze wejdzcie osoby znające sie na wychowaniu szceniaczkow .

Polecane posty

Gość donnnnna22

Jak oduczyc 1,5 miesiecznego pieska tzn suczki piszczenia w domu kiedy zostaje sama :( chce zaczac ją juz tego uczyc bo jak tylko odejde na k rok to piszczy

Sama sie powinna z czasem przyzwyczaic ;) Jak wychodzisz zostawiaj wlaczone radio. Kup jej jakiegos gryzaczka, taka kosc ze sciegien prasowanych moze...

Gość donnnnna22
Calamity - zobaczymy kochana dzis co bedzie:) teraz spi ,ale jak sie obudzi pojde z nia na spacer wyczerpujacy , dam jesc i zostawie w domu na jakies 10 minut, aby stopniowo to robic :( kurde bardzo sie stresuje tym ,ze tak piszczy i ,ze sie nie oduczy juz :(

Wlasnie!!! Wyczerpujacy spacer tez jest swietnym pomyslem!!! Potem kosc, jakas muzyczka i bedzie dobrze :) I niech Cie nie bierze na litosc. Jak wyjdziesz to przez tych 10 min nie wracaj!! ;)

Gość oduczy sie
dobrze myslisz zeby zostawic ja na poczatku nie na tak bardzo dlugo przed wyjsciem spacerek, buziaczki na pozegnanie:) zostaw jej jakas kostke do gryzienia i bardzo wazna rzecz ona nie moze wyczuc ze jej piszczenie cie ''przywoluje'' tzn jak nie bedzie piszczec to wtedy ja poglaskaj i daj jej cos ulubionego do jedzenia ja mojego goldena tak nauczylam,na poczatku bylo ciezko ale trzeba troche cierpliwosci powodzenia

rozumiem Cie bo mialam ten sam problem (mialam -czasami andal sie to zdarza) wyobraz sobie ze moja 2 letnia suszka jeszcze pol roku temu nie zostala sama w domu piszaczalaa niesamowicie sasiedzi wzywali policje straz miejska ktroa nic mi nie mogla zrobic bo cisza nocka jest od 6 do 22 :) nie moglam wyjsc nawet do sklepuu zaczynalo sie wyciee wyrywalam sobie juz wlosy z glowy jak temu zapradzic :) radzilam sie wszytskich kogo napotkalam nawet tu na forum stworzylam watek pewnego dnia , znalazlam numer do pewnego weterynarza , opisalam mu calaaaaaaaaaaaaa historie , poradzil aby wychodzic na 5 minutowki z domu wracac po tych 5 minutach (ale wazne aby pies wtedy nie zdazyl ejszcze psizczec) wracac nie witac sie z nim czulee zachowywac sie normalnie te czynnoc powtarzac pareeee razy dzienie , po czym wydluzac czas wychodzenia ..... to mojemu ni8e pomogloo bylo dalej wycieeeeeeeeeeeee zostawianie kosci zabawek wlączonego tel radiaa nie pomogloo...zabawek ani przysmakow nawet pies nie tknąl nie mialam juz sil , i pan cudowny poddal mi pomyls z zostawianiem plastikowej butelki w domu i jakos moja rzecz np. koszule nocna cokolwiek aby pies nie czul sie samotnie:):):) uwierzzzzzzzzz pomoglooo!!!! jak narazie zostaje sama :) przez dwa lata sie meczylam z psiuniaa ale mysle ze zrozumiala ze zawsze wropcimy do domuuu czego Tobie rowniez zycze bo wiem jakie to klopotliwe

ahaa pamietaj o jednej i tej samej komendzie kiedy wychodzisz ,, ZOSTAN moj stanowczoo nie nie rob czluch pozegnac powiedz wyraznie zostajesz poglaszcz ja raz i wychodzz i neistety te czynnosc musisz powtarzac:)

Hehehe... moj uwielbia butelke po wodzie! Koniecznie zakrecona, bo odrkecanie jest najfajniejsze!!! :D I uwielbia czule pozegnania ze mna i jeszcze czulsze witanie sie!! NO ale nie piszczy ;) Wlasciwie to nigdy nie piszczal - na poczatku tylko w domu sajgon robil jak byl sam :P Ale przeszlo mu ;)

Gość donnnnna22
dziekuje bardzo za rady moje kochane :) tak tez zrobie ja zalecacie :) 21 - bardzo mi pomogłas , zastosuje sie do tego co napisalas , jak sie tylko obudzi, wyjde z nia na spacer ,a pozniej zostawie ją z moją koszulka :) bez zadnych czulych pozegnan, pojde jej po karme wiec to bedzie wyjscie ok. 15 miuntowe :) Sagusia pewnie za jakies 20 minut sie obudzi , dam znac jak tylko wyjde i przyjde :)

Gość donnnnna22
Calamity Jane - tez jej dam butelke :) moze jakos poskutkuje :)

podam ci numer gg to tej osoby ktoraaa mi pomoglaa w nauczeniuu mojej suczki:)4926659

Gość donnnnna22
21 - dziekuje :) jak tylko bedzie na dostepnym to napisze

Gość donnnnna22
aaa i mam jeszcze jedno pytanie jak ją nauczyc chodzenia na smyczy :( bo strasznie sie wyrywa, siada itd :(

Coz w tym Ci nie pomoge, bo ja z tym nigdy problemow nie miaalm... Moje psy zawsze uwielbialy chodzic na smyczy. Smycz im sie kojarzyla ze spacerem - czyli z zalozenia ja kochaly :D

Gość donnnnna22
:( kurcze ja mam wlasnie pecha co do pieskow i smyczy bo zaden z dotychczasowych psow ktore mialam nienawidzil smyczy :) nie wiem dlaczego przeciez ani nie bilam ani nic :(

Gość donnnnna22
moze ktos wie ??? 21 - ??? :(

Gość klakson
Butelka to znakomity pomysł, popieram. Ja bez butelki nigdy sam w domu nie zostanę. Potwierdzam - musi być zakręcona i koniecznie pełna (na początku) !