Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez liku

jeden pokój dla chłopczyka i dziewczynki?

Polecane posty

Od urodzenia do 20 roku życia miał te same meble...? To chyba ma kręgosłup do bani. Do zwykłego biurka musisz mieć inne krzesło dla dziecka w podstwówce, które ma wzrost, jaki ma, a inne dla 20-latka. Twój brat na krześle dla dziecka siedział? Z uszami za kolanami? I spał w łózku dla dziecka? Najpierw jest małe łózeczko, potem dziecinne łózko, potem dla dorosłego - dla mnie to logiczne, ja rosłam. Twój brat nie? A jeśli autorka będzie miała syna? I ten syn jej oblepi ścianę za tym eleganckim wypoczynkiem plakatami z gwiezdnych wojen? Zburzy jej feng-shui, czy jak? Sorry, ale uważam, że skoro chce mieć dwójkę dzieci, powinna przystosować pokój dla dwójki dzieci. A nie przystosowywać dzieci do wstawionych do pokoju mebli. Coś tu, do cholery, musi być ważniejsze. Wypoczynek...?

Gość a ja ja
O rany -----> masz rację. Jak dzieci się zainteresują meblami, to juz nie będą takie eleganckie.

Gość pszczoła 7
kiedys faktycznie mieszkali po 8 w izbie. Teraz jest nieco lepiej juz, komputery, barbi, rozkapryszone córeczki, itp.jednak czy koniecznie trzeba na przyjście dziecka szykowac dziecinne meble i tapety w misie? a jak sa meble nowe funkcjonalne to juz nie nadają się? a jak nie ma tapet to tez żle? troszke w tym przesady 18 latka tez miałam o 500 km faceta - stare czasy. W hotelu spał i tam sie spotykaliśmy, brałam urlop i niby do pracy szłam do niego;). No ale to nie da się na cały czas. Urwało się. jak bedzie mieszkał z kumplem to apewno kumpel wam chate udostepni.

Gość pszczoła 7
jak dzieci sie zainteresuja to inna sprawa. zbyt mały jest to pokój by sie interesowały meblami:) a jakby nawet to potem mozna zmienić, ale zeby specjalnie na ich przyjście kupowac dziecinne? głupota moim zdaniem.

Gość a ja ja
Pszczoła - elegancki komplet wypoczynkowy nie jest funkcjonalny dla dzieci. A dla mnie patologia jesteś ty, skoro w tym wieku chodzilaś do faceta do hotelu. I co, przyjemnie?

Gość pechowa_szczesciara_
No tak, ale do stycznia to zostalo jeszcze i co ja mu powiem ? Wstyd mi :/ tym bardziej ze przyjezdza czesto

\"a jak sa meble nowe funkcjonalne to juz nie nadają się? \" Owszem, nadają się, jak są funkcjonalne...

Gość pszczoła 7
a gdzie ja napisałam zze chodze do faceta do hotelu?:D mam swoje mieszkanie, męzczyznę, jestem dorosła kobieta i nie mieszkam od dobrych paru lat u rodziców. jestem na swoim utrzymaniu i jak mam chodzić do faceta skoro z nim mieszkam? a jak byłam młoda i facet do mnie przyjeżdzał i nie miał gdzie spac to wynajmował hotel- proste. nie mógł nocowac u mnie bo byłam za młoda na sypianie z facetem rodzice wychowali mnie porządnie i zasady były.

Gość pszczoła 7
cytat tez miałam o 500 km faceta - stare czasy. i co ? kto tu nieumie czytac? chowana byłaś w patologi i nie potrafisz uwaznie czytac. :D

Gość jolusiak
wszystko zzlezy od tego jak nas wychowano. jeżeli ja byłam chowana w jednym ciemnym pokoju z babcia, dziadkiem, 6 rodzeństwa i rodzicami to dla mnie bez znaczenia jest czy moje dziecko tez będzie e jednym pokoju z rodzeństwem i rodzicami. jezeli jednak chowane byłysmy w osobnych pokojach z telewizorem to tez chcemy by nasze dziecko to miało- to oczywiste przeciez. stąd te spory. Znam dziewczynę. Mieszka w 36 metrowym mieszkanku (dwa pokoiki), z babcią matka i ze swoim dzieckiem, do dziś nie wiem kto z kim , gdzie sypia. Ona ma męza ale mąz na weekandy wpada bo nie ma juz miejsca dla niego tam. No a ona do męza niechce bo tam nie ma warunków, wieś, syf, brak pokoju, nie zrobiona łazienka, i woli przy mamusi byc. Biedny dzieciak nawet łóżeczka nie miał, nie ma swojego kącika tylko bawi się w przedpokoju między butami, albo w pokoju między szafa a wersalką(30 cm luzu). jak mozna decydowac się na dziecko nie mając warunków, jak?

Gość Patologia to myślenie
Pszczoły zacofanie do granic możliwości :O

Ja nie byłam chowana w patologii i czytać umiem... \"tez miałam o 500 km faceta - stare czasy. W hotelu spał i tam sie spotykaliśmy, brałam urlop i niby do pracy szłam do niego.\" ???

Gość IDIOTKI Z WAS
KASY NIE MAJĄ< A CHCĄ DZIECI PŁODZIĆ> CZY TO MAŁO JUŻ PATOLOGII CHODZI PO ŚWIECIE????

Gość jolusiak
pszczoła 7 szacuneczek , bo rodzice bardzo dobrze ciebie wychowali. ja tez nie mogłam spac z facetem w jednym domu - to wazne. A spotykac się w hotelu to normalna rzecz. Gdzies trzeba. pozdrawiam

Gość bo to patologia
no własnie nie maja kasy a płodza i chowają w małych pokoiczkach:O

Gość troche z innej beczki
ja miałam swój pokój i mój brat też ale juz od 6 lat to sie zmieniło bo musieliśmy przyjąc chorą babcię do domu i ona zajeła pokój mojego brata, tak że ja ciuchy i wszystkie rzeczy mam u siebie w pokoju jednak w nim nie śpie tylko w dużym z mamą, mój brat śpi u mie a raczej juz u siebie :) Bo takie życie jest przewrotne że jak byliśmy mali to kazdy miał swój pokój a teraz to Lipa:(

Gość bo to patologia
jak ktos do pokoju kupił juz biuro meble i łózko dla dorosłych a na swiat przychodzi dziecko to co teraz wymieniac wszystko? Uwazam ze nie, niech zostanie. zanim dziecko będzie sie uczyło to istniejące biuro będzie pasowało . a jak zecche sobie malowac jak będzie mały to na ławie będzie malował, na podłodze,..jak to dzieciak.

Gość bo to patologia
jezeli duze jest łózko to nie problem, dziecko w takim napewno sie wyśpi. Podrośnie i będzie jak ulał dla niego. I poco kupowac 4 razy ? jak juz jest to niech będzie.

Gość a ja ja
pszczola - nie napisalam, ze chodzisz tylko że chodzilas, to twoje słowa: 18 latka tez miałam o 500 km faceta - stare czasy. W hotelu spał i tam sie spotykaliśmy, brałam urlop i niby do pracy szłam do niego. mimo ławy w swoim pokoju chyba cos kiepsko z mysleniem.

moja córka zawsze miała swój pokój a i tak siedziała w naszym do 13 roku życia, u nas jadła, odrabiała lekcje a do swojego szła, jak chciała inny program w telewizji obejrzeć niż my. I byłoby pewnie tak dalej, tylko mały się urodził, i wieczorami jak śpi to już tam nie siedzimy. Teraz my siedzimy u niej i nikomu to nie przeszkadza :D:D:D:D:D Jak dzieci się izolują to coś z nimi nie tak jest. ja rozumiem, że każdy ma czasem taka potrzebę, ale co to za rodzina, kiedy każdy siedzi zamknięty w swoim pokoju?

Rafinka, nikt tu nie mówi, żeby każdego w jego pokoju zamykać. Po prostu część osób uważa, że dziecko ma do swojego kawałka podłogi prawo... I tyle.

Gość Mariolletta
Idealnym rozwiązaniem dla dwójki jest łóżko piętrowe, zapewnia przynajmniej minimum prywatności i oszczędza miejsce w pokoju. Do wieku 14-16 lat sprawdza się idealnie. Są też takie łóżka które da się rozłożyć na dwa osobne w razie czego. My właśnie takie kupiliśmy dla naszych dzieci. www.lozkapietrowe.com - Polecam!

Marioletta... rozumiem, że reklamujesz swoje produkty (juz nie pierwszy raz zresztą. ale to jest topik z 2006 roku :D

Jeden pokój ok. Tylko osobne łóżka. Później ew. pokój przedzielić na pół chociażby ścianką. Znajoma tak miała. Miała pokój z bratem,ale oddzielony.

Gość oczywiscie jak najbardziej
no nie wiem my mamy 3 pokoje 80 mkw ale drugiego dzieck nie bedzie bo raz ze nie stać nas drugi raz wydawać 40 tyś na opiekunkę a dwa nie chcemy rezygnować z sypialni i męczyć się na rozkładanej kanapie całe życie rozkladalam i skladam to cholerne łóżko i powiedziałam ze na swoim nie bede sie bawic w to znowu, chce mieć normalną sypialnie :) a dwoje dzieci nie bede upychac 10 mkw pokoju :/

Gość gość
Współdzielę duży pokój z jednym człowiekiem, żeby obniżyć koszty utrzymania w dużym mieście. Szukaliśmy ze współlokatorem niedawno rozwiązania, żeby zapewnić sobie więcej prywatności. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na https://www.fototap.pl/parawany. Parawan dekoracyjny, pięcioczęściowy to idealne rozwiązanie w takim przypadku. Prywatność zachowana, szybko można złożyć i schować, nikomu nie przeszkadza, łatwo się przestawia i naprawdę stabilny, o co się najbardziej martwiłem przy zamawianiu.