Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leito

Dziewczyny pomóżci!!.Co zrobić by nie zasnąc??

Polecane posty

Gość leito

Moze sie to wydaje smieszne ale to problem ktory mi bardzo przeszkadza. W tym roku mam mature i musze duzo sie uczyc a za kazdym razem gdy siadam do ksiazki zasypiam po 15-25 min. Kiedys chodzilam spac ok 12:30 lub o 1 w nocy...teraz padam o godzinie 23. Gdy chce mi sie spac wstaje i chodze , zaczynam cos robic by nie usnac ale to na dlugo nie pomaga bo po 15 min czytania dalej chce mi sie spac (oczy szczypia tak jakby mnie ktos budzil wsrodku nocy po nieprzespanych 3 dniach :-( ) Co mam robic by nie zasnac? Pije kawę ale z mlekiem (jest to prawie capucino) wiec moze pic w dzien i wieczorem czarna, mocna kawe? A moze znacie inny sposob?

Gość przytulka
hmmm mam sposob...wez kup sobie tussipect ok 6z l za 20 tabsow.nie chce sie jesc po 3 poitych kawa a po jakis 6 i kawie nie spisz masz power.to tabletki na kaszel bez recepty sa na bazie efedryny

Gość leito
i ile tabletek łykac? 1 straczy tak na wieczór?

Gość przytulka
kazda apteka ale czasem nie chca sprzedawac bo wiedza ze dziewczyny biora zeby apetyt poskromic bez recepty.zeby nie jesc wez 2 +kawa na pierwszy raz a zeby nie spac ok 6 i kawe

Gość gf
kobieto po 6 kawach to ci moze serce wysiasc!!! a zasypiasz prawdopodobnie dlatego ze cie nie interesuje to co czytasz!! postaraj sie tym zainteresowac, wywietrz pokoj zeby nie bylo za duszno! przed nauka lub w przerwie wybierz sie na spacer zeby mozg dotlenic!!

Gość gf
sory zle zinterpretowalam- zrozumialam ze ma wypic 6 kaw:)

A może po prostu zacznij się uczyć o 16.00 a nie późnym wieczorem? O tej porze raczej nie zaśniesz...

Gość leito
juz sama nie wiem, 6 tabletek tak na raz? a jesli codziennie bede musiala je łykac? to troche duzo :-( a moze te energy drink czy co? podobno sa pobudzajace..ja ich niegdy nie piłam...to moze pomoc? A co do tego ze mnie ksiazka nudzi to fakt, ale przecież jak mam inaczej sie tego nauczyc? :-(

Nie słuchaj tego, tussipec działa jak narkotyk, on uzaleznia!!! Musisz wypracowac rytm dnia, zamiast komputera to np spacer lub sport, a nie meczyc wzrok przy komputerze.

Gość leito
Roftl wlasnie ze zasypiam o 16 i wczesniej :-( teraz nie mialam lekcji a praktyki i konczylam o 10. cieszylam sie i chcialam wczesnie zaczac sie uczyc. siadałam ok 12 i jak zasypialam to budzili mnie o 15-16 prawie nieprzytomna ,jak gdybym nie spala calej nocy :-( a tak poza tym to raczej nie bede miala jak sie uczyc w dzien bo koncze pozno, czasami nawet przed 18 i do tego fakultety :-( musze cos wymyslec by nie zasnac

Gość madziara_com
polecam zielona herbate . tez mam w tym roku mature

A moze Ty jestes chora? I warto by było pójść do lekarza na badania? Bo to jednak nie jest normalne

Gość leito
Lunatica byłam. Mialam sprawdzany cukier i jest ok. do tego pobrana krew i wszystko dobrze. Jedynie to boli mnie często głowa

Gość leito
nie mialam. a jak juz to kiedys w podstawówce :-( a to moze byc przyczyna? To ja pojde jak najszybciej zmierzyc

Gość przytulka
ja stosuje juz dlugo to wez 2 na poczatek ale raczej to nic nie da wez 3 nie musisz zwiekszac dawek i nie uzaleznia.mozesz sprobowac jak ci nie spasuje to przestaniesz

Gość leito
Chyba bede zmuszona je brac ale ogranicze sie do 2 razy na tydzien, gdy będe padnieta a nastepny dzien bedzie zawalony. na szczescie i nieszczecie mam 2 takie dni gdzie najgorsze lekcje

Gość leito
a moze jakies herbatki? np. melisa uspakaja a sa moze ktore pobudzaja? i co z tym napojami energetyzującymi?

Te co doradzają tussipec to chyba im się w głowie juz poprzewracało od niego. W nim jest efedryna, a to jest pochodna amfetaminy!!! Niskie cisnienie moze dawac takie objawy. Napoje eneretyzujace zawieraja tylko kofeine i węglowodany, raczej nie wiele dadzą, a przynajmniej nie więcej niz kawa. Pamiec usprawnia no preparat SESJA, jest bezpieczny bo zawiera jedynie ginko biloba, magnez, lecytynę i kofeinę. Wszystkie substanecje poza kofeina sa w 100% bezpieczne i pomoga na nerwy

Gość przytulka
no jest efedryna ale nie na tyle duzo by byla niebezpieczna.nie bedzie braal 20 na raz.to lek bez recepty

Ale regularnie po kilka tabletek, gratuluje tłumaczenia sobie, ze to wcale nie działa jak narkotyk, jeszcze mi powiedz, ze trawka to tylko trawka!

Gość leito
Aha, dziękuje wam za odpowiedzi. :-) :-P Teraz ide sie czego pouczyć, mam nadzieje ze nie zasne bo obudzilam sie niedawno (spałam od 14:30-17:cos) oczywiscie czytałam ksiązke :] i moze zrobie sobie jakas kawe. a wy piszcie jak przypomni sie wam cos jeszcze. Pozdrawiam

Gość Ruda_kocura666
Oczywiście,że trawka to tylko trawka, ja pale od czasu do czasu i jest lepsze niż ketanol, a do tego uspokaja.

Gość gość
Ja też mam maturę dla tego jak muszę uczyć się w nocy to 2 kawy siekiery i bezsenną noc mam zagwarantowaną. Nie rób tak jak jak ,że dwie kawy + jedna siekiera+cola(markowa)+jakiś napój energetyczny Wtedy to nie spałam prawie przez dwa dni.pewnie pomyślicie ,że to niemożliwe ,a jednak ,bo podczas nauki wspomagałam się jeszcze kawkami.

Gość gość
ale wy tu smety piszecie... Jezeli naprawde chcesz sie czegos nauczyc to tylko i wylacznie kawa ... Mozesz rowniez zen-szen sobie sprowadzac i tauryne. Jesto to calkiem legalne a gdy tylko sobie zapazysz to obiecuje ci ze wyskoczysz z klapkow... Jezeli z narko chcesz cos to na pamiec koncentracje szybka nauke i bez sennosc to tylko amfetamina... Lecz pamietaj ze to narkotyk i mozesz sie uzaleznic ale wierz mi dziala wystrzalowo. Ewentualnie pseudoepinefryna zaden pajac ba ten temast nuc powaznego nie znajdzie w "wszech wiedzacym " wujku google, ten skladnik jest podstawa w adrenalinie ktora podaja ci w szpitalu jak ci staje serce... Ale to mozesz dostac tylko od "lewych" lekarzy ktorzy maja do tego dostep. Ps. Nie da sie uzaleznic bo to wdychasz(nie zaciagasz) normalnie jak powietrze.. To jest plyn ktory jest w 5ml buteleczce i taka buteleczka w zupelnosci wystarczy ci na to by nie spac dobry tydz gdyz ten plyn sie bardzo szybko ulatnia ale! Bardzo dlugp zostaje w atmosferze :) nawet do kilku/kilkunastu dni :)

Gość gość
Fu! Nie bierz tych energy drink ani tabletek a tym bardziej trawki co napisała Ruda_kocura666 lepiej coś innego nieeiem kawa dobrze ci zrobi jakiś spacer.

Gość gość
Nie muwcie dziewczynie o narkotykach co w głupie czy co